Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo

Odločitev o morebitni stavki šolnikov bo znana v sredo

06.03.2023

Pogajanja med predstavniki vlade ter sindikatom vzgoje in izobraževanja vnovič niso prinesla napredka. Do roka za morebitno sklenitev stavkovnega sporazuma nas ločita le še dva dneva, v nasprotnem primeru sledi stavka. Druge teme: - Bodo podjetja za zeleni prehod lahko dobila posebno pomoč? - Nadaljevanje spopadov za ukrajinsko mesto Bahmut, ruskim silam primanjkuje streliva. - Do končne odločitve ustavnega sodišča bo programski svet RTV Slovenija deloval nemoteno.


Zrcalo dneva

5862 epizod


Osrednja informativna oddaja Radia Slovenija in celovit pregled dnevnih dogodkov, ki je na sporedu ob 22h. Kot podkast so na voljo tudi oddaje Jutranja kronika, Danes do 13h, Po Sloveniji, Dogodki in odmevi, Radijski dnevnik ter Novice Radia Slovenija (kratka poročila od 6.00 do 23.00).

Odločitev o morebitni stavki šolnikov bo znana v sredo

06.03.2023

Pogajanja med predstavniki vlade ter sindikatom vzgoje in izobraževanja vnovič niso prinesla napredka. Do roka za morebitno sklenitev stavkovnega sporazuma nas ločita le še dva dneva, v nasprotnem primeru sledi stavka. Druge teme: - Bodo podjetja za zeleni prehod lahko dobila posebno pomoč? - Nadaljevanje spopadov za ukrajinsko mesto Bahmut, ruskim silam primanjkuje streliva. - Do končne odločitve ustavnega sodišča bo programski svet RTV Slovenija deloval nemoteno.


27.05.2023

Primož Roglič, prvi slovenski zmagovalec Gira

Primož Roglič bo jutri postal prvi Slovenec z naslovom prvaka na kolesarski dirki po Italiji. To mu je uspelo z današnjo sijajno vožnjo na čas na Svete Višarje, kjer je njegovo slavje pozdravilo ogromno slovenskih navijačev. Ti so mu, kot je dejal dali dodatno moč. Druge teme: - Ukrajinska vojska pripravljena na začetek protiofenzive. - V Beogradu na protestu proti nasilju več tisoč ljudi. - Ob svetovnem dnevu urgentne medicine opozorila o preobremenjenosti zdravnikov.


26.05.2023

Ustavni sodniki odpravili začasno zadržanje nekaterih členov novele zakona o RTV Slovenija

Po treh mesecih je ustavno sodišče danes odpravilo začasno zadržanje delov novele zakona o RTV Slovenija. Zdaj se mora v 7-ih dneh po objavi sklepa v uradnem listu izoblikovati nov svet zavoda. Vršilec dolžnosti generalnega direktorja RTV Andrej Grah Whatmough je sporočil, da odločitev spoštuje in bo sejo sklical v predpisanem roku. Druge teme: - Ustavno sodišče bo odločalo tudi o uredbi o višini premije dodatnega zdravstvenega zavarovanja. - V Beogradu množičen shod v podporo predsedniku Vučiću. - Primož Roglič pridobil 3 sekunde v boju za rožnato majico na dirki po Italiji.


25.05.2023

Vlada prižgala zeleno luč za podražitev avtocestnih vinjet

Cene vinjet se bodo s 15-im junijem zvišale za skoraj sedem odstotkov, je odločila vlada. Letna vinjeta za avtomobile bo tako po novem stala dobrih 117 evrov. Vlada je med drugim sklenila, da bo projekt drugi tir, ki bo stal skoraj milijardo evrov, ostal v slovenskih rokah. Vlaki naj bi po drugem tiru med Divačo in Koprom zapeljali v prvi polovici leta 2026. Preostale novice: Državni zbor potrdil rebalans proračuna; odhodki se zmanjšujejo, a ostajajo na rekordni ravni. Paravojaška skupina Wagner v Bahmutu začela predajo položajev ruski vojski. Nagrada desetnica Andreju Predinu za knjigo Arlan pod preprogo.


24.05.2023

Premier Robert Golob za letos napovedal 100-milijonski sveženj ukrepov za upokojence

Vlada bo za potrebe upokojencev do konca leta namenila sveženj ukrepov, vrednen 100 milijonov evrov, je na odprtju Dnevov medgeneracijskega sožitja v Ljubljani napovedal premier Robert Golob. Prvi ukrep je novembrska izredna uskladitev pokojnin za 1,8 odstotka, s čimer se bo zajamčena pokojnina za polno delovno dobo zvišala na 700 evrov mesečno. Decembra naj bi dobili tudi božični dodatek. V oddaji tudi: - Na otroški srčni kirurgiji v Ljubljani ostaja le še en kirurg - Tokio miri Peking: Japonska ne namerava postati članica Nata - V 84 letu umrla kraljica Rock & Rolla Tina Turner


23.05.2023

Forum o zdravstvu s poudarkom na sodelovanju

Na prvem forumu, ki ga je sklicala predsednica republike Nataša Pirc Musar, so strokovnjaki, politiki in predstavniki civilne družbe spregovorili tudi o zdravstveni reformi. Kot je dejala, je za uspešno reformo nujno sodelovanje, s čimer se je strinjal tudi zdravstveni minister Danijel Bešič Loredan. Druge teme: - Neurje na območju Maribora poplavljalo ceste in kleti, sprožili so se novi plazovi - Sindikat osebne asistence zaradi nevzdržnih razmer za četrtek napovedal stavko - Ruske oblasti sporočajo: V Belgorodu smo porazili borce domnevne sabotažne skupine


22.05.2023

Ustavno sodišče kot kaže tudi tokrat brez končne odločitve glede novele zakona o RTV

Ustavni sodniki so danes približno deset ur obravnavali pobudo za oceno ustavnosti novele zakona o Radioteleviziji Slovenija, ki jo je poleg prvopodpisanega predsednika programskega sveta RTV Petra Gregorčiča vložilo več vodilnih na javni RTV. Z ustavnega sodišča uradnega sporočila o tem, kako se je zaključila seja, niso poslali. Na mizi naj bi imeli predlog sklepa, s katerim bi odpravili začasno zadržanje izvrševanja dela zakona. Kaj so odločili, če sploh kaj, pa za zdaj ni znano. Razmer na RTV se je danes v državnem zboru v odgovorih na poslanska vprašanja dotaknil tudi premier Robert Golob. Nekateri drugi poudarki oddaje: - Opolnoči pocenitev bencina in podražitev dizla - V Sudanu začetek sedemdnevnega premirja; ga bosta strani tokrat spoštovali? - Plečnikova nagrada letos projektu Odprta knjižnica na osnovni šoli Vič


21.05.2023

Vrh G7 minil v znamenju vojne v Ukrajini

Vrh G7 je minil v znamenju vojne v Ukrajini. Zaveze voditeljev sedmih gospodarsko najrazvitejših držav je gostitelj, japonski premier Fumio Kišida, povzel z besedami: Stojimo z Ukrajino, odločeni smo, da ji povrnemo mir. Vrha se je udeležil tudi ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski. Voditeljem je predlagal, da bi julija pripravili mednarodni vrh o formuli za mir v Ukrajini. Nekateri drugi poudarki oddaje: - Na grških parlamentarnih volitvah prepričliva zmaga stranke premierja Micotakisa - Neodvisni kandidat Samo Rajšp je novi župan občine Rače-Fram - Slovenski hokejisti se po porazu s Slovaki poslavljajo od elitne konkurence


20.05.2023

Na hrvaškem našli ostanke strmoglavljenega letala

Na Hrvaškem so po večurni iskalni akciji, v kateri je ob podpori vojaškega helikopterja sodelovalo več kot 100 ljudi, zvečer našli ostanke športnega motornega letala, ki je sredi dneva med letom iz Maribora v Pulj izginilo z radarja. Za zdaj ni znano, ali so našli tudi pilota in potnike. Po neuradnih podatkih naj bi bili ti nizozemski državljani. Drugi poudarki dneva: - Oster odziv Rusije in Kitajske na zaveze voditeljev G7. - Kobilarni Lipica uradno prejela listino o vpisu na seznam nesnovne kulturne dediščine Unesca. - Poraz nogometašev Olimpije proti Celju ni pokvaril slavja Ljubljančanov, ki so osvojili tako državni kot pokalni naslov.


19.05.2023

Škodo po obilnem deževju bo pomagala sanirati država

Premier Robert Golob je danes obiskal nekatera območja v občini Šentilj, ki so zaradi obilnega deževja v minulih dneh utrpela veliko škodo. Ob tem je prizadetim občinam napovedal pomoč države. Drugi poudarki dneva: - Voditelji držav G7 napovedujejo nove sankcije proti Rusiji. - V Beogradu največji protest proti nasilju doslej, slišati je pozive k odstopu predsednika. - Slovenski hokejisti na svetovnem prvenstvu elitne skupine v Rigi petič izgubili.


18.05.2023

Zemeljski plazovi na vzhodu države še vedno ogrožajo hiše

Na vzhodu Slovenije odpravljajo škodo, ki jo je v zadnjih dneh povzročilo deževje. Preglavice povzročajo zlasti številni zemeljski plazovi, ki ponekod še vedno ogrožajo hiše. Župani prizadetih občin vlado in pristojna ministrstva pozivajo k takojšnjemu ukrepanju in tudi financiranju. Občine namreč nimajo dovolj denarja za odpravo škode. Druge teme: - Pravosodno ministrstvo naznanilo sume kaznivih dejanj zaradi Janševega zapisa o državljanski vojni - Petrol toži državo za povrnitev škode zaradi lanske regulacije cen pogonskih goriv - Slovenski hokejisti po spodbudnem začetku izgubili tudi proti Čehom


17.05.2023

Država bo pomagala pri sanaciji po obilnem deževju

V vzhodni polovici države poteka sanacija posledic obilnega deževja. Zaradi razmočenega terena številne hiše in ceste ogrožajo zemeljski plazovi. Prizadeta območja je danes obiskal minister za naravne vire in prostor Uroš Brežan. Poudaril je, da bo škoda zagotovo presegla zakonsko določeno mejo o odpravi posledic naravnih nesreč, zato bo država občinam in oškodovancem pomagala pri njeni sanaciji. Drugi poudarki oddaje: - Na pogajanjih med kmeti in pristojnim ministrstvom brez napredka. - Evropska komisija madžarskemu Molu dala soglasje za prevzem OMV Slovenija. - Moskva in Kijev podaljšala dogovor o izvozu ukrajinskega žita preko Črnega morja.


16.05.2023

Zrcalo dneva 22:00

Zadnja informativna oddaja Zrcalo dneva prinaša strnjen pregled najbolj aktualnega dnevnega dogajanja. Zaokrožimo ga vsak dan ob 22.00 na Radiu Slovenija.


15.05.2023

Koalicija predlaga razrešitev devetih programskih svetnikov RTV Slovenija

Vladajoča koalicija je vložila predloge za razrešitev in prenehanje mandatov devetih programskih svetnikov RTV Slovenija. Med drugim jim očitajo nezakonito imenovanje generalnega direktorja Andreja Graha Whatmougha januarja 2021. Druge teme: - Pogajanja o plačnem sistemu po mnenju vlade in sindikatov konstruktivna. - Volitve v Turčiji opozorile na načeto podporo predsedniku Erdoganu in njegovi stranki. - Začetek mednarodnega srečanja pisateljev na Bledu v znamenju razmer v Mjanmaru.


14.05.2023

Turčija prešteva glasove po predsedniških in parlamentarnih volitvah

Turški volilci so danes odločali, ali bo Redžep Tajip Erdogan po 20-ih letih na čelu države ostal na položaju. Po treh četrtinah preštetih glasov je dobil manj kot 51-odstotno podporo, kar bi bilo še vedno dovolj za zmago v prvem krogu, njegov glavni protikandidat Kemal Kiličdaroglu pa nekaj več kot 42-odstotno. Opozicija medtem vztraja, da sta kandidata izenačena pri približno 47-ih odstotkih prejetih glasov. Druge teme oddaje: - Ukrajinski predsednik Zelenski turnejo po evropskih prestolnicah končuje v Parizu - Volk se je le streljaj od središča Bleda znesel nad drobnico - Rokometaši Celja dva kroga pred koncem prvenstva osvojili 26-ti naslov prvakov


13.05.2023

V hudi prometni nesreči na dolenjski avtocesti umrla dva slovenska državljana

Popoldne se je na dolenjski avtocesti proti Novemu mestu pred izvozom za Višnjo Goro zgodila huda prometna nesreča. Po najnovejših podatkih sta v verižnem trčenju sedmih osebnih vozil, dveh tovornih in enega kombija, umrla slovenska državljana, 74-letni moški in 67-letna ženska, ki sta bila potnika v kombiju. Poškodovanih je bilo 10 ljudi, devet so jih prepeljali v ljubljanski klinični center.Drugi poudarki oddaje: - Uradni Rim Zelenskemu potrdil polno podporo Ukrajini - Izrael in Palestinci naj bi se dogovorili o premirju - V Liverpoolu finalni evrovizijski večer: Joker out med zadnjimi nastopajočimi


12.05.2023

Dan kulturne nenasilja na slovenskih šolah, v Srbiji nov shod proti nasilju

Iz Srbije poročajo, da se je na današnjem shodu proti nasilju v Beogradu, v luči nedavnih tragedij s strelnim orožjem, zbralo več deset tisoč ljudi. Po strelskih napadih v Srbiji so slovenske oblasti pozvale k dnevu kulture nenasilja in strpnosti, ki je na osnovnih in srednjih šolah po državi potekal danes. V oddaji tudi o tem: - Ob dnevu medicinskih sester opozorila, da jih potrebujemo vse več - Ruske sile priznavajo napredek ukrajinske vojske v Bahmutu - Sedmo etapo Gira dobil Bais; Roglič peti, tik za Evenepoelom


11.05.2023

Vlada še išče dolgoročni način financiranja zakona o dolgotrajni oskrbi

Potem ko je zakon o dolgotrajni oskrbi, ki ga je pripravila prejšnja vlada, lani padel na referendumu, je ministrstvo za solidarno prihodnost danes predstavilo osnutek novega zakona. Eden od večjih izzivov pri urejanju dolgotrajne oskrbe je njeno financiranje in tudi zdajšnja vlada rešitev še išče. Drugi poudarki dneva: - Zdravniški sindikat Fides pričakuje opravičilo zaradi javnega seznama opravljenih storitev zdravnikov. - Ob bojih v Bahmutu nasprotujoče informacije o začetku ukrajinske protiofenzive. - Pakistansko vrhovno sodišče: aretacija nekdanjega premierja je bila nezakonita.


10.05.2023

Obrtniki in podjetniki predsedniku vlade predali 125 zahtev

Predstavniki obrti in podjetništva so v okviru današnjega foruma na vlado skupno naslovili 125 zahtev, ob poudarjanju zmanjšanja obdavčitev dela in boljše prilagodljivosti delovne zakonodaje. Pričakujejo, da bo vlada uresničila vsaj najpomembnejše zahteve. Premier Robert Golob je dejal, da se bo vlada vseh ukrepov lotevala na podlagi dialoga, in poudaril problem pomanjkanja delovne sile. Preostale novice: Pogajanja o oblikovanju novega plačnega stebra za zdravstvo brez napredka. Pakistanska vlada za zatrtje nasilnih protestov na ulice poslala vojsko. Judoistka Andreja Leški drugič svetovna podprvakinja.


09.05.2023

Napovedana dodatna pomoč šolajočim v stiski

Po strelskih tragedijah v Srbiji in pojavu groženj pri nas so policisti okrepili navzočnost v bližini slovenskih šol, ministri pa ob tem napovedujejo dodatno pomoč mladim v stiski. Minister za delo Luka Mesec med drugim obljublja razbremenitev centrov za socialno delo. V drugih temah: - Dan Evrope minil v znamenju podpore Ukrajini. - Donald Trump oproščen obtožb posilstva, a obsojen zaradi spolne zlorabe. - V Slovenijo prispelo prvo od štirih gasilskih letal.


08.05.2023

Pogajanja med vlado in sindikati s pičlim izkupičkom

Po mesecu in pol so predstavniki vlade in sindikatov javnega sektorja danes začeli nov krog pogajanj. Za zdaj ne kaže, da bo dogovor sklenjen do konca junija, kot si je zadala vlada. Sindikati pristajajo na vladni predlog o vzpostavitvi plačnih stebrov, vendar vztrajajo pri primerljivosti poklicev, zapleta pa se tudi pri odpravi plačnih nesorazmerij in dodatkih. Druge teme: - Cene bencina in dizla prihodnja dva tedna nižje - Na shodu proti nasilju v Beogradu več kot 50 tisoč ljudi - Ukrajinska mesta tarče obsežnih ruskih zračnih napadov


Stran 1 od 294
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov