Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Zrcalo dneva 22:00

25.02.2024

Zadnja informativna oddaja Zrcalo dneva prinaša strnjen pregled najbolj aktualnega dnevnega dogajanja. Zaokrožimo ga vsak dan ob 22.00 na Radiu Slovenija.


Zrcalo dneva

6216 epizod


Osrednja informativna oddaja Radia Slovenija in celovit pregled dnevnih dogodkov, ki je na sporedu ob 22h. Kot podkast so na voljo tudi oddaje Jutranja kronika, Danes do 13h, Po Sloveniji, Dogodki in odmevi, Radijski dnevnik ter Novice Radia Slovenija (kratka poročila od 6.00 do 23.00).

Zrcalo dneva 22:00

25.02.2024

Zadnja informativna oddaja Zrcalo dneva prinaša strnjen pregled najbolj aktualnega dnevnega dogajanja. Zaokrožimo ga vsak dan ob 22.00 na Radiu Slovenija.


20.05.2024

Ameriški predsednik Biden kritičen do zahteve tožilca ICC za aretacijo izraelskih voditeljev

Odmeva sporočilo glavnega tožilca Mednarodnega kazenskega sodišča Karima Kana, da zaradi suma vojnih zločinov zahteva nalog za prijetje izraelskega premiera Benjamina Netanjahuja in obrambnega ministra Joava Galanta ter treh vodij Hamasa. Ameriški predsednik Joe Biden je zahtevo označil za nezaslišano. Obsodil jo je tudi ameriški zunanji minister Antony Blinken in opozoril, da bi poteza lahko ogrozila pogajanja o prekinitvi ognja med Izraelom in Hamasom.


19.05.2024

Iskanje helikopterja z iranskim predsednikom se nadaljuje

Iranske oblasti so vse razpoložljive pripadnike nacionalne garde in vojske napotile na prizorišče nesreče helikopterja, s katerim je potoval iranski predsednik Ebrahim Raisi. Gre za gorato področje na severozahodu Irana, kjer iskanje na terenu otežuje gosta megla. Za zdaj ni znano, ali je letalo strmoglavilo ali zasilno pristalo - prav tako ni znano, kakšno je zdravstveno stanje 63-letnega Raisija.


18.05.2024

Ukrajina svari pred širšo ofenzivo ruskih sil, ki napredujejo v regiji Harkov

Današnjo soboto so doma zaznamovali gneča na cestah ter dosežki naših športnikov, na tujem pa nadaljevanje konfliktov. V Zrcalu dneva: - Ukrajina svari pred širšo ofenzivo ruskih sil - Izraelski napadi po celotni Gazi - Praznovanje pred dnevom čebel - Slovenske kajakašice evropske prvakinje!


17.05.2024

Predstavniki ravnateljev, staršev in učiteljev zaradi vse večjih težav šolskega sistema pristojne pozvali k ukrepanju

Predstavniki ravnateljev, staršev in učiteljev so opozorili na vse večje težave šolskega sistema in politične odločevalce pozvali k ukrepanju. Med največjimi izzivi so poudarili primanjkljaj učiteljev, finančna podhranjenost, zakonska prenormiranost, poudarjanje ocen namesto znanja ter splošno pomanjkanje vizije šolstva. Z ministrstva odgovarjajo, da so na področju šolstva naredili pomemben korak s spremembami zakona o osnovni šoli. Posodabljajo pa tudi druge akte, s čimer želijo oblikovati zakonske podlage za zahteve in značilnosti današnjega časa.


16.05.2024

Sodniki v Strasbourgu razočarali slovenske ribiče

Slovenski ribiči so odločitev evropskega sodišča za človekove pravice o nedopustnosti njihovih pritožb zoper hrvaške kazni sprejeli z obžalovanjem. Ob tem so izrazili zaskrbljenost zaradi nadaljevanja kazenskih pregonov zoper njih in visokih zneskov glob, ki naj bi skupno dosegale 3,4 milijona evrov. Vlada jim obljublja nadaljnjo podporo in dodaja, da odločitev sodišče v Strasbourgu v ničemer ne vpliva na arbitražno razsodbo o meji med državama.


15.05.2024

Slovaški premier Fico po atentatu v kritičnem stanju

Slovaški premier Robert Fico je še vedno v kritičnem stanju po poskusu atentata v kraju Handlova. Napadalca, ki je petkrat streljal na Fica, so kmalu za tem prijeli. Gre za 71-letnega Slovaka, ki naj bi bil podpornik opozicijske stranke Napredna Slovaška. Kot je dejal, je napad izvršil zato, ker se ne strinja s politiko aktualne vlade in "njenim uničevanjem javne televizije". Slovaška predsednica Zuzana Čaputova je napad pripisala posledicam sovražne retorike v družbi.


14.05.2024

Državna volilna komisija določila seznam kandidatnih list na evropskih volitvah

Državna volilna komisija je z žrebom določila seznam potrjenih kandidatnih list na junijskih evropskih volitvah. Na prvem mestu je Gibanje Svoboda, sledijo SDS, Vesna, Desus in Dobra država, SLS, Nova Slovenija, Levica, Zeleni Slovenije, SD, Resnica ter Nič od tega. Raziskava Evrobarometra o mladih in demokraciji sicer kaže, da se namerava tokratnih evropskih volitev udeležiti le nekaj več kot polovica mladih Slovenk in Slovencev.


13.05.2024

Poslanci niso odločali o zakonu o parlamentarni preiskavi niti o ureditvi sodnega varstva bančnih razlaščencev

Državni zbor ni glasoval o noveli zakona o parlamentarni preiskavi, ker je NSi vložila predlog za posvetovalni referendum o tej zadevi. Poslanke in poslanci prav tako niso glasovali o predlogu zakona za ureditev sodnega varstva razlaščencev v bančni sanaciji. Tretjo obravnavo predloga bodo opravili na prihodnji seji.


12.05.2024

Število ubitih v Gazi preseglo 35 tisoč, zaukazanih vse več evakuacij

Izraelska vojska je izvedla več napadov na severu in jugu Gaze, pri čemer je skupno število žrtev v enklavi od začetka spopadov preseglo 35 tisoč. Na omenjenih območjih so izdali tudi ukaze za evakuacijo več sto tisoč ljudi, kar so v Združenih narodih ostro obsodili. Na obisku v Egiptu je bila do dejanj Izraela kritična tudi zunanja ministrica Tanja Fajon. Druge teme: - Zelenski priznal, da so razmere na fronti vse težje - Na Katalonskih volitvah slavili socialisti, ki pa niso osvojili večine - Ob mednarodnem dnevu medicinskih sester opozorila glede kadrovske stiske


11.05.2024

Zrcalo dneva 22:00

Zadnja informativna oddaja Zrcalo dneva prinaša strnjen pregled najbolj aktualnega dnevnega dogajanja. Zaokrožimo ga vsak dan ob 22.00 na Radiu Slovenija.


10.05.2024

Sindikati javnega sektorja in vlada dogovorjeni, da bodo pospešili pogajanja

Vlada je na krovnih pogajanjih sindikatom javnega sektorja predstavila predlog odprave plačnih nesorazmerij za direktorje in funkcionarje. Obe strani sta se dogovorili, da bodo pogajanja odslej potekala hitreje. Med odprtimi vprašanji medtem ostaja način usklajevanje plač z inflacijo Druge teme: - Mladi zdravniki po sestanku z ministrstvom nezadovoljni z možnostmi izboljšanja razmer v zdravstvu - Slovenija pozdravila poziv Generalne skupščine OZN k podelitvi polnega članstva Palestini; Izrael ogorčen - Na Pot ob žici so se podali osnovnošolci in dijaki, jutri osrednje dogajanje s tekom trojk


09.05.2024

V Novi Gorici osrednja državna proslava ob 20. obletnici vstopa Slovenije v Evropsko unijo

Zvečer je v Novi Gorici potekala osrednja državna proslava ob 20-i obletnici slovenskega vstopa v Evropsko unijo. Prvi slavnostni govornik, evropski komisar Janez Lenarčič je poudaril, da je država od vstopa v povezavo bolj premožna in razvita, in naštel številne pozitivne kazalnike. Premier Robert Golob je izpostavil povezanost obeh Goric kot simbola povezanosti Evrope.


08.05.2024

Minister za javno upravo Franc Props ob napovedavni zaostritvi stavke na upravnih enotah pozval k zamrznitvi stavke

Zaposleni na večini upravnih enot so danes stavkali že deveto sredo zapored, saj pogajanja z vlado doslej niso bila uspešna. Vlada pravi, da razume slab položaj uradnikov, a da se bodo plače zvišale šele s prenovo plačnega sistema. Zaposleni na najmanj 36-ih upravnih enotah zato s prihodnjo sredo napovedujejo zaostrovanje stavke. Minister za javno upravo Franc Props je medtem napovedal, da bodo v primeru zaostritve stavke ministrstva pripravila seznam nujno potrebnih storitev na upravnih enotah in da stavka ne bo plačana.


07.05.2024

Zrcalo dneva 22:00

Zadnja informativna oddaja Zrcalo dneva prinaša strnjen pregled najbolj aktualnega dnevnega dogajanja. Zaokrožimo ga vsak dan ob 22.00 na Radiu Slovenija.


06.05.2024

Hamas sprejel predlog za prekinitev ognja, a se Izrael z njim ne strinja

Palestinsko gibanje Hamas je sporočilo, da je sprejelo predlog Egipta in Katarja za premirje v Gazi, ki pa je za Izrael nesprejemljiv, saj da vsebuje daljnosežne sklepe, s katerimi se ne strinjajo. Predlog, naj bi med drugim vseboval načrt obnove območja, izpustitev izraelskih talcev in trajno prekinitev ognja. Izraelski premier Benjamin Netanjahu je ob tem dejal, da bodo v Kairo poslali pogajalsko skupino, a kljub temu nadaljevali vojaško operacijo v Rafi. Izraelska vojska medtem izvaja zračne napade na vzhodni del Rafe, kjer so prebivalce pozvali k evakuaciji.


05.05.2024

Tadej Pogačar zmagal na drugi etapi Gira in prevzel skupno vodstvo

Pogajanja v Kairu o morebitni prekinitvi ognja v Gazi so se, kot kaže, končala brez napredka. Izrael namreč zavrača zahteva Hamasa po končanju vojne v Gazi. Predstavniki Združenih držav Amerike in Katarja bodo na nujnem srečanju razpravljali o tem, kako povečati pritisk na obe strani, naj pogovore nadaljujeta. Ameriški novičarski portal Axios pa poroča, da naj bi Združene države začasno ustavile pošiljke streliva Izraelu. Po navedbah izraelskih uradnikov naj bi se to zgodilo prejšnji teden.


04.05.2024

Tadej Pogačar italijanski Giro začel s tretjim mestom

Po valu protestov proti vojni v Gazi na ameriških univerzah se ti zdaj širijo tudi po evropskih univerzah v Franciji, na Irskem in v Švici. V Kairu se medtem predstavniki Hamasa, Egipta, Katarja in Združenih držav pogovarjajo o možnosti ustavitve ognja v Gazi. Hamas napoveduje, da bo vztrajal pri umiku izraelske vojske, izraelske oblasti, katerih predstavnikov v Kairu za zdaj ni, pa še naprej napovedujejo ofenzivo na Rafo.


03.05.2024

Ob svetovnem dnevu medijev opozorila o vse težjem delu slovenskih novinarjev zaradi finančnega pritiska

Ob svetovnem dnevu medijev je slišati opozorila, da so razmere za delo vse težje, pa naj gre za finančne težave ali pa za politične pritiske. Ministrstvo za kulturo naj bi delovanje medijev pri nas olajšalo z novim zakonom o medijih, a denarja v predvidenih shemah za letos ni. Veliko težav imajo mediji tudi drugod po Evropi.


02.05.2024

Napovedi glede rasti svetovnega gospodarstva v letošnjem letu so optimistične

Svetovno gospodarstvo se bo letos po najnovejši oceni Organizacije za ekonomsko sodelovanje in razvoj okrepilo za 3,1 odstotka, kar je 0,2 odstotne točke več od februarske napovedi. Napoved je boljša za Združene države in Kitajsko, nekoliko slabša pa za Nemčijo. Bolje kaže tudi Sloveniji, ki pa se bo morala posvetiti reformam, predvsem pokojninski in zdravstveni. OECD naši državi za letos napoveduje 2,3-odstotno rast, potem ko je novembra lani napovedovala 1,8-odstotno.


01.05.2024

Prvi maj opomin na pomen boja za pravice delavcev

Prebivalce številnih krajev po državi so ob prazniku dela prebudile prvomajske budnice, čez dan pa so v organizaciji sindikatov in drugih prirediteljev potekala tradicionalna srečanja. Glavno sporočilo je bilo, da delavske pravice niso podarjene ampak izborjene. V Ljubljani je potekal protestni shod pod geslom: Prvi maj delavstvu nazaj. Zbrani so opozarjali, da imajo delavci vsako leto manj razlogov za praznovanje ter da se širita prekarno delo in revščina.


Stran 1 od 311
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov