Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Predsednica republike Pirc Musar ob 20. obletnici vstopa Slovenije v zvezo Nato izpostavila pomen varnosti

28.03.2024

Predsednica republike Nataša Pirc Musar je na državni proslavi na Brdu pri Kranju ob jutrišnji 20-i obletnici vstopa Slovenije v zvezo Nato poudarila, da smo s tem med drugim pridobili priznanje, da smo del okolja, ki temelji na demokraciji, vladavini prava, spoštovanju človekovih pravic in ozemeljske celovitosti ter suverenosti. Poudarila je tudi, da brez varnosti ne morejo delovati druge družbene dejavnosti. Ob tem je opozorila na številne grožnje današnjega sveta, ki so večplastne, hibridne in povezane z napredno tehnologijo.


Zrcalo dneva

6225 epizod


Osrednja informativna oddaja Radia Slovenija in celovit pregled dnevnih dogodkov, ki je na sporedu ob 22h. Kot podkast so na voljo tudi oddaje Jutranja kronika, Danes do 13h, Po Sloveniji, Dogodki in odmevi, Radijski dnevnik ter Novice Radia Slovenija (kratka poročila od 6.00 do 23.00).

Predsednica republike Pirc Musar ob 20. obletnici vstopa Slovenije v zvezo Nato izpostavila pomen varnosti

28.03.2024

Predsednica republike Nataša Pirc Musar je na državni proslavi na Brdu pri Kranju ob jutrišnji 20-i obletnici vstopa Slovenije v zvezo Nato poudarila, da smo s tem med drugim pridobili priznanje, da smo del okolja, ki temelji na demokraciji, vladavini prava, spoštovanju človekovih pravic in ozemeljske celovitosti ter suverenosti. Poudarila je tudi, da brez varnosti ne morejo delovati druge družbene dejavnosti. Ob tem je opozorila na številne grožnje današnjega sveta, ki so večplastne, hibridne in povezane z napredno tehnologijo.


29.05.2024

Ministrstvo za finance predstavilo prvi sveženj davčnih sprememb, predvidenih za potrditev v tem letu

Ministrstvo za finance je predstavilo prvi paket davčnih sprememb, predvidenih za potrditev v tem letu. Gre za ukrepe za spodbujanje produktivnosti in konkurenčnosti gospodarstva, popravke pri DDV-ju ter izdatnejšo obdavčitev nezdravih pijač in alkohola. V gospodarstvu opozarjajo, da spremembe ne prinašajo razbremenitve plač in debirokratiracije. Bolj zadovoljni pa so kmetje, saj se vlada strinja s predlogom o izključitvi 50-ih odstotkov izplačil za težje pridelovalne razmere iz dohodnine.


28.05.2024

Izraelske sile prvič od začetka ofenzive na Rafo s tanki vdrle v središče tega mesta na jugu Gaze.

Izraelske sile so prvič od začetka ofenzive na Rafo s tanki vdrle v središče tega mesta na jugu Gaze. V minulih 24-tih urah je bilo v enklavi ubitih najmanj 46 ljudi, 110 je ranjenih. Generalni sekretar Združenih narodov Antonio Guterres je znova pozval k takojšnji zaustavitvi napadov in dostavi človekoljubne pomoči.


27.05.2024

Vlada v četrtek o priznanju Palestine

Premier Robert Golob je sporočil, da bo vlada v četrtek obravnavala sklep o posredovanju priznanja Palestine v Državni zbor. Medtem bodo nadaljevali usklajevanja s skupino podobno mislečih držav, da ustvarijo maksimalni pritisk za takojšnje premirje in izpustitev talcev. Ob tem je dodal, da je Slovenija kot odgovorna članica Varnostnega sveta dolžna narediti vse, kar je v njeni moči za dosego trajnega miru na Bližnjem vzhodu.


26.05.2024

Tadej Pogačar osvojil kolesarsko dirko po Italiji

Tadej Pogačar je zmagovalec kolesarske dirke po Italiji, potem ko je brez pretresov preživel zadnjo, sprintersko etapo v Rimu. Pogačar je tako poskrbel, da je zmagovalec slovitega Gira še drugo leto zapored Slovenec, pri čemer je navdušil tako slovenske kot tudi številne tuje navijače.


25.05.2024

Zrcalo dneva 22:00

Zadnja informativna oddaja Zrcalo dneva prinaša strnjen pregled najbolj aktualnega dnevnega dogajanja. Zaokrožimo ga vsak dan ob 22.00 na Radiu Slovenija.


24.05.2024

Vrstijo se odzivi na odločitev ICJ glede končanja napadov na Rafo

Meddržavno sodišče v Haagu je odločilo, da mora Izrael takoj ustaviti vojaško ofenzivo v Rafi in druga dejanja, ki bi lahko vodila v uničenje Palestincev v Gazi. Za palestinske oblasti je sodba mednarodno priznanje, da se mora vojna v Gazi končati, Izrael je obtožbe označil za lažne in gnusne.


23.05.2024

Zrcalo dneva 22:00

Zadnja informativna oddaja Zrcalo dneva prinaša strnjen pregled najbolj aktualnega dnevnega dogajanja. Zaokrožimo ga vsak dan ob 22.00 na Radiu Slovenija.


22.05.2024

Slovenija pozdravlja odločitev Irske, Norveške in Španije, ki bodo prihodnji teden priznale Palestino

Irska, Norveška in Španija bodo prihodnji torek priznale Palestino, so danes ločeno sporočili premierji teh treh držav. Palestinci so napoved pozdravili kot pomemben trenutek, Izrael pa je ocenil, da gre za nagrajevanje terorizma in napovedal posledice. Napoved priznanja je pozdravil tudi slovenski premier Robert Golob in spomnil, da je tudi Slovenija pred kratkim začela postopek priznanja. Tako tudi zunanja ministrica Tanja Fajon, ki je še dodala, da se naša država še naprej pogovarja z več podobno mislečimi evropskimi državami o uresničitvi obljube o priznanju. Vlada je kot skrajni rok, ko naj bi odločitev posredovala državnemu zboru, določila 13-ti junij.


21.05.2024

Drugi blok krške nuklearke bi stal od 9 do 15 milijard evrov

Po interni oceni podjetja Gen Energija bi za jedrski reaktor moči od 1000 do 1650 megavatov odšteli od dobrih 9 do dobrih 15 milijard evrov brez stroškov financiranja in nepredvidenih stroškov. Včeraj so na ministrstvo za okolje ter na ministrstvo za naravne vire in prostor vložili tudi predlog za pripravo državnega prostorskega načrta, ki ga bodo usklajevali približno mesec dni. Predvidena je lokacija gorvodno od sedanjega bloka.


20.05.2024

Ameriški predsednik Biden kritičen do zahteve tožilca ICC za aretacijo izraelskih voditeljev

Odmeva sporočilo glavnega tožilca Mednarodnega kazenskega sodišča Karima Kana, da zaradi suma vojnih zločinov zahteva nalog za prijetje izraelskega premiera Benjamina Netanjahuja in obrambnega ministra Joava Galanta ter treh vodij Hamasa. Ameriški predsednik Joe Biden je zahtevo označil za nezaslišano. Obsodil jo je tudi ameriški zunanji minister Antony Blinken in opozoril, da bi poteza lahko ogrozila pogajanja o prekinitvi ognja med Izraelom in Hamasom.


19.05.2024

Iskanje helikopterja z iranskim predsednikom se nadaljuje

Iranske oblasti so vse razpoložljive pripadnike nacionalne garde in vojske napotile na prizorišče nesreče helikopterja, s katerim je potoval iranski predsednik Ebrahim Raisi. Gre za gorato področje na severozahodu Irana, kjer iskanje na terenu otežuje gosta megla. Za zdaj ni znano, ali je letalo strmoglavilo ali zasilno pristalo - prav tako ni znano, kakšno je zdravstveno stanje 63-letnega Raisija.


18.05.2024

Ukrajina svari pred širšo ofenzivo ruskih sil, ki napredujejo v regiji Harkov

Današnjo soboto so doma zaznamovali gneča na cestah ter dosežki naših športnikov, na tujem pa nadaljevanje konfliktov. V Zrcalu dneva: - Ukrajina svari pred širšo ofenzivo ruskih sil - Izraelski napadi po celotni Gazi - Praznovanje pred dnevom čebel - Slovenske kajakašice evropske prvakinje!


17.05.2024

Predstavniki ravnateljev, staršev in učiteljev zaradi vse večjih težav šolskega sistema pristojne pozvali k ukrepanju

Predstavniki ravnateljev, staršev in učiteljev so opozorili na vse večje težave šolskega sistema in politične odločevalce pozvali k ukrepanju. Med največjimi izzivi so poudarili primanjkljaj učiteljev, finančna podhranjenost, zakonska prenormiranost, poudarjanje ocen namesto znanja ter splošno pomanjkanje vizije šolstva. Z ministrstva odgovarjajo, da so na področju šolstva naredili pomemben korak s spremembami zakona o osnovni šoli. Posodabljajo pa tudi druge akte, s čimer želijo oblikovati zakonske podlage za zahteve in značilnosti današnjega časa.


16.05.2024

Sodniki v Strasbourgu razočarali slovenske ribiče

Slovenski ribiči so odločitev evropskega sodišča za človekove pravice o nedopustnosti njihovih pritožb zoper hrvaške kazni sprejeli z obžalovanjem. Ob tem so izrazili zaskrbljenost zaradi nadaljevanja kazenskih pregonov zoper njih in visokih zneskov glob, ki naj bi skupno dosegale 3,4 milijona evrov. Vlada jim obljublja nadaljnjo podporo in dodaja, da odločitev sodišče v Strasbourgu v ničemer ne vpliva na arbitražno razsodbo o meji med državama.


15.05.2024

Slovaški premier Fico po atentatu v kritičnem stanju

Slovaški premier Robert Fico je še vedno v kritičnem stanju po poskusu atentata v kraju Handlova. Napadalca, ki je petkrat streljal na Fica, so kmalu za tem prijeli. Gre za 71-letnega Slovaka, ki naj bi bil podpornik opozicijske stranke Napredna Slovaška. Kot je dejal, je napad izvršil zato, ker se ne strinja s politiko aktualne vlade in "njenim uničevanjem javne televizije". Slovaška predsednica Zuzana Čaputova je napad pripisala posledicam sovražne retorike v družbi.


14.05.2024

Državna volilna komisija določila seznam kandidatnih list na evropskih volitvah

Državna volilna komisija je z žrebom določila seznam potrjenih kandidatnih list na junijskih evropskih volitvah. Na prvem mestu je Gibanje Svoboda, sledijo SDS, Vesna, Desus in Dobra država, SLS, Nova Slovenija, Levica, Zeleni Slovenije, SD, Resnica ter Nič od tega. Raziskava Evrobarometra o mladih in demokraciji sicer kaže, da se namerava tokratnih evropskih volitev udeležiti le nekaj več kot polovica mladih Slovenk in Slovencev.


13.05.2024

Poslanci niso odločali o zakonu o parlamentarni preiskavi niti o ureditvi sodnega varstva bančnih razlaščencev

Državni zbor ni glasoval o noveli zakona o parlamentarni preiskavi, ker je NSi vložila predlog za posvetovalni referendum o tej zadevi. Poslanke in poslanci prav tako niso glasovali o predlogu zakona za ureditev sodnega varstva razlaščencev v bančni sanaciji. Tretjo obravnavo predloga bodo opravili na prihodnji seji.


12.05.2024

Število ubitih v Gazi preseglo 35 tisoč, zaukazanih vse več evakuacij

Izraelska vojska je izvedla več napadov na severu in jugu Gaze, pri čemer je skupno število žrtev v enklavi od začetka spopadov preseglo 35 tisoč. Na omenjenih območjih so izdali tudi ukaze za evakuacijo več sto tisoč ljudi, kar so v Združenih narodih ostro obsodili. Na obisku v Egiptu je bila do dejanj Izraela kritična tudi zunanja ministrica Tanja Fajon. Druge teme: - Zelenski priznal, da so razmere na fronti vse težje - Na Katalonskih volitvah slavili socialisti, ki pa niso osvojili večine - Ob mednarodnem dnevu medicinskih sester opozorila glede kadrovske stiske


11.05.2024

Zrcalo dneva 22:00

Zadnja informativna oddaja Zrcalo dneva prinaša strnjen pregled najbolj aktualnega dnevnega dogajanja. Zaokrožimo ga vsak dan ob 22.00 na Radiu Slovenija.


10.05.2024

Sindikati javnega sektorja in vlada dogovorjeni, da bodo pospešili pogajanja

Vlada je na krovnih pogajanjih sindikatom javnega sektorja predstavila predlog odprave plačnih nesorazmerij za direktorje in funkcionarje. Obe strani sta se dogovorili, da bodo pogajanja odslej potekala hitreje. Med odprtimi vprašanji medtem ostaja način usklajevanje plač z inflacijo Druge teme: - Mladi zdravniki po sestanku z ministrstvom nezadovoljni z možnostmi izboljšanja razmer v zdravstvu - Slovenija pozdravila poziv Generalne skupščine OZN k podelitvi polnega članstva Palestini; Izrael ogorčen - Na Pot ob žici so se podali osnovnošolci in dijaki, jutri osrednje dogajanje s tekom trojk


Stran 1 od 312
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov