Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Delavske preavice niso podarjene temveč priborjene, opozarjajo sindikati

30.04.2024

Po državi so zagoreli kresovi na praznovanjih pred jutrišnjim praznikom dela. Na ta dan se spominjamo, da delavske pravice niso podarjene, temveč so bile priborjene, in da ta boj verjetno nikoli ne bo končan, sporoča predsednica največjega sindikalnega združenja pri nas. Lidija Jerkič. Jerkič je ob tem izpostavila tudi pomanjkanje kadra in prihod tuje delovne sile. Po njenem to področje potrebuje regulacijo in boljši nadzor, da bomo lahko zagotovili enakost na trgu dela, kar bi tudi preprečilo dampinško konkurenco slovenskim delavcem.


Zrcalo dneva

6237 epizod


Osrednja informativna oddaja Radia Slovenija in celovit pregled dnevnih dogodkov, ki je na sporedu ob 22h. Kot podkast so na voljo tudi oddaje Jutranja kronika, Danes do 13h, Po Sloveniji, Dogodki in odmevi, Radijski dnevnik ter Novice Radia Slovenija (kratka poročila od 6.00 do 23.00).

Delavske preavice niso podarjene temveč priborjene, opozarjajo sindikati

30.04.2024

Po državi so zagoreli kresovi na praznovanjih pred jutrišnjim praznikom dela. Na ta dan se spominjamo, da delavske pravice niso podarjene, temveč so bile priborjene, in da ta boj verjetno nikoli ne bo končan, sporoča predsednica največjega sindikalnega združenja pri nas. Lidija Jerkič. Jerkič je ob tem izpostavila tudi pomanjkanje kadra in prihod tuje delovne sile. Po njenem to področje potrebuje regulacijo in boljši nadzor, da bomo lahko zagotovili enakost na trgu dela, kar bi tudi preprečilo dampinško konkurenco slovenskim delavcem.


12.06.2024

Đurov: Evropska komisija odobrila Sloveniji več denarja od pričakovanj

Slovenija je v Bruselj po zagotovilih pristojnega ministrstva poslala ustrezno vlogo za sredstva iz evropskega solidarnostnega sklada po lanskih poplavah. Komisija bo tako Svetu Evropske unije in Evropskemu parlamentu predlagala izplačilo Sloveniji v višini 428 milijonov evrov, kar pomeni, da bo naša država dobila več denarja, kot so ji obljubili avgusta lani. Katerim projektom bodo ta sredstva namenjena, še ni znano, je pojasnil državni sekretar na ministrstvu za kohezijo Srečko Đurov.


11.06.2024

Zrcalo dneva 22:00

Zadnja informativna oddaja Zrcalo dneva prinaša strnjen pregled najbolj aktualnega dnevnega dogajanja. Zaokrožimo ga vsak dan ob 22.00 na Radiu Slovenija.


10.06.2024

Varnostni svet Združenih narodov podprl ameriški predlog za premirje v Gazi

Varnostni svet Združenih narodov je podprl tristopenjski predlog ameriškega predsednika Joeja Bidna za premirje med Izraelom in Hamasom. Rusija se je na glasovanju vzdržala. Palestinski gibanji Hamas in Islamski džihad sta sicer sporočili, da vztrajata pri svojih pogojih za prekinitev ognja v Gazi. Ameriški zunanji minister Antony Blinken pa je ob obisku Bližnjega vzhoda države v regiji pozval k pritisku na Hamas. Izraelsko zunanje ministrstvo je danes sporočilo, da je zaradi slovenskega priznanja Palestine na pogovor poklicalo slovensko veleposlanico Andrejo Purkart Martinez.


08.06.2024

Do 19. ure 14 obvestil o domnevnih kršitvah volilnega molka

Pred nedeljskimi evropskimi volitvami in posvetovalnimi referendumi je ob polnoči nastopil volilni molk. Dežurna služba ministrstva za notranje zadeve je od polnoči do 19. ure prejela 14 obvestil o domnevnih kršitvah volilnega molka. Za deset so že ugotovili, da ne vsebujejo elementov za začetek postopka o prekršku.


07.06.2024

Opolnoči se bo začel volilni molk

Končuje se kampanja pred nedeljskimi evropskimi volitvami in posvetovalnimi referendumi. Opolnoči se bo začel volilni molk, ki bo trajal do zaprtja volišč v nedeljo zvečer. Na predčasnem glasovanju od torka do včeraj je oddalo svoj glas skupno 3,7 odstotka volilnih upravičencev, kar je dvakrat toliko kot pred petimi leti.


05.06.2024

Sodniki in tožilci zadovoljni z odločbo ustavnega sodišča glede načina izvršitve odločbe o neustavnih sodniških plačah

V sodniških in tožilskih organizacijah so ob izdaji dopolnilne odločbe glede sodniških plač, s katero je ustavno sodišče določilo način izvršitve odločbe o neustavnih sodniških plačah izrazili zadovoljstvo. Na novo določene sodniške plače bodo sodnikom prvič izplačali pri izplačilu za avgust v septembru letos, dobili bodo tudi razliko za nazaj od 3-jega januarja letos. Odločitev bo vplivala tudi na pogajanja o novem plačnem sistemu v javnem sektorju.


04.06.2024

Slovenija priznala Palestino

Slovenija je priznala Palestino kot neodvisno in suvereno državo. Tako je na izredni seji nocoj vendarle odločil državni zbor ob obstrukciji SDS. Vsebinsko razpravo so sicer potisnili v ozadje zapleteni pravno-poslovniški manevri tako SDS-a kot vladne koalicije.


03.06.2024

Pristojni parlamentarni odbor podprl predlog za priznanje Palestine

Odbor državnega zbora za zunanjo politiko je podprl predlog vlade za priznanje neodvisnosti in suverenosti Palestine. Za sklep je glasovalo devet članov odbora, proti so bili trije poslanci SDS. Omenjena največja opozicijska stranka je tik pred sejo vložila predlog za razpis posvetovalnega referenduma o priznanju Palestine, kar bo za vsaj 30 dni odložilo odločitev. Državni zbor bo tako jutri na izredni seji opravil zgolj razpravo o sklepu vlade za priznanje, ne pa tudi predvidenega glasovanja.


02.06.2024

Pred nami je sklepni teden kampanje pred evropskimi volitvami

Na osnovi najnovejših raziskav, ki sta jih teden dni pred evropskimi volitvami za Delo in Dnevnik izvedli agencija Ninamedia in Mediana, je mogoče napovedati, da bo zmagovalka SDS, drugo mesto bo predvidoma osvojilo Gibanje Svoboda. Obema strankama je podpora sodeč po raziskavi Ninamedie zrasla. Raziskava Mediane pa je pokazala, da so njuni volilci najbolj prepričani v svojo izbiro. Po zdajšnjih projekcijah se bodo v evropski parlament uvrstili še predstavniki Vesne, Socialnih demokratov in Nove Slovenije.


01.06.2024

Pozivi Izraelu in Hamasu naj sprejmeta ameriški predlog o premirju v Gazi

Katarske oblasti, ki so od začetka vojne v Gazi glavni posrednik med palestinskim gibanjem Hamas in Izraelom, upajo, da bosta strani pozitivno obravnavali predlog o premirju v Gazi, ki ga je predstavil ameriški predsednik Joe Biden. K dokončnemu oblikovanju in sprejetju predloga so Izrael in Hamas v skupni izjavi pozvale tudi ameriške, katarske in egiptovske oblasti. Hamas je sicer v odzivu sporočil, da je predlogu naklonjen, izraelski premier Benjamin Netanjahu pa je poudaril, da se njihovi pogoji za končanje vojne niso spremenili in da še vedno vključujejo uničenje Hamasa.


31.05.2024

Izrael po Bidenovih besedah z novim načrtom za mir v Gazi

Izrael je po besedah ameriškega predsednika Joeja Bidena predlagal nov celovit sporazum o prekinitvi ognja v Gazi za šest tednov, če Hamas izpusti vse talce. Judovska država bi izpustila nekaj sto palestinskih zapornikov. Kot je dodal, naslednji fazi načrta predvidevata trajen konec spopadov in obnovo enklave. Ob tem je pozval Hamas, naj sprejme sporazum.


30.05.2024

Vlada sprejela sklep o priznanju Palestine. Po pričakovanjih ga bo državni zbor potrdil v torek.

Vlada je danes sprejela sklep o priznanju Palestine. Po pričakovanjih ga bo državni zbor potrdil v torek, s čimer bo postopek priznanja Palestine v Sloveniji končan. Izraelski zunanji minister Izrael Kac je izrazil upanje, da bo državni zbor zavrnil priznanje Palestine. Predlog slovenske vlade o tem po njegovih besedah nagrajuje Hamas za umore in posilstva, krepi iransko os zla ter škoduje tesnemu prijateljstvu med slovenskim in izraelskim narodom.


29.05.2024

Ministrstvo za finance predstavilo prvi sveženj davčnih sprememb, predvidenih za potrditev v tem letu

Ministrstvo za finance je predstavilo prvi paket davčnih sprememb, predvidenih za potrditev v tem letu. Gre za ukrepe za spodbujanje produktivnosti in konkurenčnosti gospodarstva, popravke pri DDV-ju ter izdatnejšo obdavčitev nezdravih pijač in alkohola. V gospodarstvu opozarjajo, da spremembe ne prinašajo razbremenitve plač in debirokratiracije. Bolj zadovoljni pa so kmetje, saj se vlada strinja s predlogom o izključitvi 50-ih odstotkov izplačil za težje pridelovalne razmere iz dohodnine.


28.05.2024

Izraelske sile prvič od začetka ofenzive na Rafo s tanki vdrle v središče tega mesta na jugu Gaze.

Izraelske sile so prvič od začetka ofenzive na Rafo s tanki vdrle v središče tega mesta na jugu Gaze. V minulih 24-tih urah je bilo v enklavi ubitih najmanj 46 ljudi, 110 je ranjenih. Generalni sekretar Združenih narodov Antonio Guterres je znova pozval k takojšnji zaustavitvi napadov in dostavi človekoljubne pomoči.


27.05.2024

Vlada v četrtek o priznanju Palestine

Premier Robert Golob je sporočil, da bo vlada v četrtek obravnavala sklep o posredovanju priznanja Palestine v Državni zbor. Medtem bodo nadaljevali usklajevanja s skupino podobno mislečih držav, da ustvarijo maksimalni pritisk za takojšnje premirje in izpustitev talcev. Ob tem je dodal, da je Slovenija kot odgovorna članica Varnostnega sveta dolžna narediti vse, kar je v njeni moči za dosego trajnega miru na Bližnjem vzhodu.


26.05.2024

Tadej Pogačar osvojil kolesarsko dirko po Italiji

Tadej Pogačar je zmagovalec kolesarske dirke po Italiji, potem ko je brez pretresov preživel zadnjo, sprintersko etapo v Rimu. Pogačar je tako poskrbel, da je zmagovalec slovitega Gira še drugo leto zapored Slovenec, pri čemer je navdušil tako slovenske kot tudi številne tuje navijače.


25.05.2024

Zrcalo dneva 22:00

Zadnja informativna oddaja Zrcalo dneva prinaša strnjen pregled najbolj aktualnega dnevnega dogajanja. Zaokrožimo ga vsak dan ob 22.00 na Radiu Slovenija.


24.05.2024

Vrstijo se odzivi na odločitev ICJ glede končanja napadov na Rafo

Meddržavno sodišče v Haagu je odločilo, da mora Izrael takoj ustaviti vojaško ofenzivo v Rafi in druga dejanja, ki bi lahko vodila v uničenje Palestincev v Gazi. Za palestinske oblasti je sodba mednarodno priznanje, da se mora vojna v Gazi končati, Izrael je obtožbe označil za lažne in gnusne.


23.05.2024

Zrcalo dneva 22:00

Zadnja informativna oddaja Zrcalo dneva prinaša strnjen pregled najbolj aktualnega dnevnega dogajanja. Zaokrožimo ga vsak dan ob 22.00 na Radiu Slovenija.


22.05.2024

Slovenija pozdravlja odločitev Irske, Norveške in Španije, ki bodo prihodnji teden priznale Palestino

Irska, Norveška in Španija bodo prihodnji torek priznale Palestino, so danes ločeno sporočili premierji teh treh držav. Palestinci so napoved pozdravili kot pomemben trenutek, Izrael pa je ocenil, da gre za nagrajevanje terorizma in napovedal posledice. Napoved priznanja je pozdravil tudi slovenski premier Robert Golob in spomnil, da je tudi Slovenija pred kratkim začela postopek priznanja. Tako tudi zunanja ministrica Tanja Fajon, ki je še dodala, da se naša država še naprej pogovarja z več podobno mislečimi evropskimi državami o uresničitvi obljube o priznanju. Vlada je kot skrajni rok, ko naj bi odločitev posredovala državnemu zboru, določila 13-ti junij.


Stran 1 od 312
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov