Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 22. jun. 2021

Val 202 • Tor, 22. jun.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Ob 8.00 vam na spletni strani val202.si zastavimo 5 vprašanj. O letu 1991. Od statističnih podatkov do popkulture. Tisti, ki bo najhitreje in najbolj pravilno odgovoril na največ vprašanj, si bo prislužil mesto v velikem finalu. Iz slušalke v slušalko z Andrejem in Mihijem ga čakajo 3 vprašanja, zmago in večno slavo prinašata dva pravilna odgovora.

08:30
Novice

Ko je praznik, je praznik za vse. Samo enkrat je 30-letnica naše države! Miha in Andrej gostita Festival fejst domoljubnih pesmi. Vsako jutro z najbolj domoljubnim hišnim bendom ­– zakladnica pesmi, zapečenih v kolektivnem spominu slovenskega naroda sinov, hčera in širše. Nismo majhni, ker smo ponosni.

V dopoldanskem Navalu šport ponudimo odzive po tekmi odbojkarske lige narodov. Slovenija je zadnji sklop tekem začela proti ZDA. Košarkarice so v Franciji odigrale tekmo osmine finale evropskega prvenstva, nogometaši pa zaokrožili predtekmovanje še v dveh skupinah evropskega prvenstva 2021.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

Mlada Korošica Anja Mager je ponosna, da je kmetica in si želi, da bi kmetica tudi ostala. Tudi zato se zadnje leto, odkar je postala predsednica Zveze slovenske podeželske mladine, bolj kot s kmetovanjem ukvarja z 'administrativnim' kmetijstvom. Trudi se izboljšati pogoje za mlade kmete in vplivati na sprejem sistemskih ukrepov, ki bi mlade s podeželja vzpodbudili, da ostanejo doma in svoje življenje posvetijo pridelavi hrane. "Kmetije so mala podjetja, veliko znanja moramo imeti."

11:30
Novice

11:38
Obvestila

V kratkem pregledu slovenskega protestništva se spominjamo množičnih vstaj, ki so se konec leta 2012 začele v Mariboru, povod zanje so bili radarji, zaradi splošnega nezadovoljstva pa so se protesti kmalu razširili po vsej Sloveniji in vrstili tja do junija 2014. O mariborskih in vseslovenskih ljudskih vstajah, razlogih zanje, zmagah, porazih in vlogi družbenih omrežij govorijo dr. Boris Vezjak, Vuk Ćosić, Uroš Lubej in Igor Koršič.
Oddaja sodi v projekt Vitrina Slovenija, ki nastaja ob 30. obletnici osamosvojitve Slovenije. Več o tem na val202.si in v podkastu Zgodbe.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

V sklopu ''Sezona klasičnih filmov'', ki jo sestavlja vrsta brezplačnih projekcij restavriranih filmskih klasik po Evropi, bodo v Slovenski kinoteki v Ljubljani premierno predstavili sedem digitalno restavriranih slovenskih klasičnih kratkih filmov.
V Gledališču Celje se bo začel 29. festival Dnevi komedije.
24. mednarodno srečanje saksofonistov SaxGo med 25. junijem in 1. julijem v Novo Gorico in okolico prinaša festival, delavnice in mojstrski tečaj s priznanimi imeni. Saksofon boste na koncertih lahko slišali v različnih kontekstih klasičnih skladb, jazza in raznih drugih sodobnih slogov, v katerih se razkrivajo vse njegove izrazne posebnosti.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

V popoldnevu na Valu 202 se posvetimo tekmi odbojkarske lige narodov med Slovenijo in Japonsko. Tekma v Rimminiju je ena ključnih za preboj Slovenije na sklepni turnir najboljše četverice.

16:30
Novice

Glose Marka Radmiloviča, začinjene s prefinjenim smislom za humor, preprosto ne smete preslišati!

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

Popoldanske športne minute ponudijo zanimivosti z odbojkarske lige narodov v Rimminiju, v Varšavi pa se s prvimi dvoboji začenja evropsko prvenstvo v namiznem tenisu.

V oddaji Mini koncert bomo predvajali skladbe, ki jih je Noel Gallagher z zasedbo High Flying Birds posnel v studiu Lone Star.

Člani skupine Hamo & Tribute 2 Love so pandemično leto izkoristili za novo studijsko ploščo 4K. Kako se je nenavaden zasuk njihovih življenj zaradi pandemije odrazil na njihovem delu, boste slišali v oddaji Na sceni ob 20.00.

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

Člani skupine Hamo & Tribute 2 Love so pandemično leto izkoristili za novo studijsko ploščo 4K. Kako se je nenavaden zasuk njihovih življenj zaradi pandemije odrazil na njihovem delu, bosta v oddaji Na sceni razkrila Matevž Šalehar Hamo in Peter Dekleva.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov