Novogoriški županski kandidat Harej na prvo mesto postavlja razvoj gospodarstva. Foto: NSi
Novogoriški županski kandidat Harej na prvo mesto postavlja razvoj gospodarstva. Foto: NSi

"Na območju novogoriške občine vidimo veliko startupov, mladih, mikro in malih podjetij, ki kažejo želje po širitvah. Zato bomo zagotovo potrebovali obrtno-podjetniško cono," meni Harej. Prepričan je, da je v mestu čutiti premalo podeželja, saj je premalo povezovanja domačih pridelovalcev, tako sadjarjev, oljkarjev, vinarjev in drugih.

Posebno pozornost bo namenil tudi mladim, saj bi za polovico zmanjšal komunalni prispevek mladim družinam, ki si želijo graditi nov dom. Kot posebej težavno problematiko je omenil tudi visoke prispevke občanov za omrežnino pri plačevanju oskrbe z vodo, ki jih želi sam kot župan znižati.

NSi ima tudi popolno listo kandidatov za novogoriški mestni svet. Harej je povedal, da so na njej "ljudje, ki smo se nekako dokazali v svojih poklicih."

V Mestni občini Nova Gorica se bodo za podporo volivcev za župansko mesto poleg Hareja potegovali še trenutni župan Matej Arčon (kandidira s podpisi volivcev in podporo Liste Mateja Arčona in DeSUS-a), Sebastjan Komel (SD), Klemen Miklavič (kandidira s podpisi volivcev in podporo gibanja Goriška.si), Elena Zavadlav Ušaj (SDS) in Miran Müllner (Zveza za Primorsko).