Primorje
slice
Japonski stripi in družabne igre za dva dni zavzemajo Izolo
Mednarodni sejem stripov in družabnih iger Anime, 13. avgust 2018 ob 13:04 Ta konec tedna je v Izoli znova čas za mednarodni sejem stripov in družabnih iger, imenovan Anime.
1
Z "osmimi letnimi časi" začetek komorni glasbi posvečenega Tartini festivala
2
2. avgust 2018 ob 11:18 Koncert orkestra Salzburških komornih solistov bo kot osrednji veliki koncert drevi splavil letošnjo izvedbo Tartini festivala, ki bo do drugega tedna septembra prinesel skupno dvanajst koncertov ...
V Sečoveljskih solinah do zdaj pridelali le desetino letnega načrta
3
26. julij 2018 ob 15:40 V Sečoveljskih solinah so v mesecu dni od začetka sezone poželi le desetino načrtovanega pridelka, kar je daleč od zastavljenih od 2.500 do 3000 ton soli na leto.
Na železniškem odseku Rodik-Hrpelje Kozina obratuje detektor vročih osi
3
26. julij 2018 ob 12:50 Na železniški progi med Divačo in Koprom na odseku Rodik–Hrpelje Kozina obratuje nov detektor vročih osi, ki izboljšuje požarno varnost ob progi.
Zaradi zamud pri gradnji se bo Uprava za pomorstvo selila šele prihodnje leto
1
25. julij 2018 ob 14:06 Uprava za pomorstvo bi se morala v prihodnjem mesecu preseliti v koprsko marino. Vendar gradnja zamuja, tako bodo na nove prostore morali počakati.
Dva tisoč etažnih lastnikov na Markovcu zbralo 360 tisoč evrov za prenovo vročevoda Kotlovnica Markovec izvaja eno večjih naložb v zadnjih letih – to je prenovo vročevoda. Po tem bo izkoristek prenosa toplote boljši, saj so zdajšnje inštalacije stare že več kot 40 let.
6
Postojnski gasilci v novem domu, vrednem skoraj 4 milijone evrov Postojnski gasilci so naposled le dočakali selitev v nove prostore Gasilsko-reševalnega centra.
11
Koprska občina želi graditi podzemno garažo v središču mesta Mestna občina Koper želi pridobiti gradbeno dovoljenje za podzemno garažno hišo na Muzejskem trgu v središču mesta.
32
Stari Delamaris v Izoli bo postal turistično-rekreativno območje Izola je kot prva istrska občina začela postopek sprejemanja občinskega prostorskega načrta (OPN). Ta sicer ne bo razveljavil obstoječih podrobnih prostorskih načrtov.
15
Številne prenove objektov Kobilarne Lipica J eseni bodo v Kobilarni Lipica izboljšali pogoje za bivanje in delo lipicancev. Prenovili bodo porodne bokse v hlevih na Borjači in za konje postavili kopalnico s solarijem za sušenje.
3
Ribičem je znova na voljo svetovalna pisarna Ribiči so bili brez svetovalne pisarne eno leto, zdaj pa so dobili novo. Sedež ima v prostorih piranske Morske biološke postaje, vodi pa jo biolog in oceanolog Aleš Bolje.
1
Kljub nasprotovanju ustanovljen Krajinski park Debeli rtič Ankaranski svetniki so podprli ustanovitev Krajinskega parka Debeli rtič, ki bo obsegal polotok med zalivoma Valdoltra in Sv. Jernej v mejah občine Ankaran, zaliv Sv.
46
Koprska mestna plaža bo dobila nove sanitarije in reševalno postajo To poletje bo kopalcem na koprskem mestnem kopališču še prijetneje, saj bodo v kratkem na voljo nove sanitarije in reševalna postaja.
7
Piran skrbi za boljšo dostopnost svojih spomeniških čarov za gibalno ovirane Štiri lokacije v mestnem jedru Pirana so po novem opremljene s premičnimi in nepremičnimi klančinami – njihov namen je invalidom na vozičkih in vsem, ki težko hodijo oziroma pri hoji potrebujejo ...
4
Brez hitre prehrane v trgovinah s čevlji Koprska občina je spremenila predpise o spremembi namembnosti pritličnih prostorov v mestnem jedru.
14

Videonovice
Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Pomoč pri iskanju stanovanj
Ker veliko migrantov potrebuje dom, iščemo prostovolj-ca/ko za pomoč pri iskanju.  Gre za posameznike, pare in družine iz različnih držav, ki iščejo stanovanje v ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

06:00 Infocanale
14:00 Tv Transfrontaliera-TG regionale FVG

TV Maribor

09:15 Poletna scena
09:35 Tele M, oddaja TV Maribor, ponovitev

Radio Koper

09:10 Pregled prireditev
09:30 Poročila

Radio Maribor

09:00 Novice
09:30 Reportaža o imenu Marija
Kazalo