Gajškova je četrta znana kandidatka za županjo najstarejšega slovenskega mesta. Foto: SD
Gajškova je četrta znana kandidatka za županjo najstarejšega slovenskega mesta. Foto: SD

iplomirana politologinja in ena aktivnejših ptujskih mestnih svetnic, ki razmišlja tudi o participativnem proračunu, ki bi v soodločanje o porabi denarja vključeval občane.

Gajškova je dejala, da bo prednost na Ptuju verjetno pri vseh županskih kandidatih imela predvsem infrastruktura, od južne obvoznice do uničenih cest zaradi več kot enoletne zapore starega mostu čez Dravo. Prizadevala si bo tudi za iskanje rešitev za ptujsko arheologijo ter črpanje evropskega denarja za projekte, kot so kolesarske poti ter ureditev starega mestnega jedra. Glede obnove mestne tržnice je dejala, da bo projekt vsekakor treba končati, a ga namerava še enkrat dobro pregledati in oceniti.

Gajškova je še dodala, da so sredstva vedno omejena in da je tudi proračun na koncu vedno kompromis med željami in potrebami. V SD-ju po njenem mnenju rešitev vidijo v oblikovanju participativnega proračuna, kjer bi o porabi dela proračunskega denarja odločali občani.

Gajškova je četrta znana kandidatka za županjo najstarejšega slovenskega mesta. Pred njo sta kandidaturo napovedala predsednik Zelenih Slovenije Andrej Čuš in nekdanji večkratni župan Štefan Čelan, SDS pa je kot kandidata potrdil Rajka Fajta. Aktualni župan Miran Senčar je prejšnji teden sporočil, da se ne namerava več potegovati za ta položaj, njegova lista pa novega kandidata za zdaj še ni objavila.