Foto: MMC RTV SLO/Ksenja Tratnik
Foto: MMC RTV SLO/Ksenja Tratnik

Poudaril je, da ni bil nikoli član politične stranke, da nima stricev iz ozadja in je ekonomsko neodvisen. Pričakuje uvrstitev v drugi krog.

Janez Kerin je zaposlen na Nacionalnem preiskovalnem uradu kot višji kriminalistični inšpektor, ki preiskuje kazniva dejanja s področja gospodarskega kriminala. Na občini Krško je predsednik nadzornega odbora in je kot tak podrobneje spoznal njeno delovanje.

Kot je dejal, kandidira, ker si želi izpeljati spremembe, ki bodo dobre za vse. Med drugim želi pospešiti gospodarski razvoj občine, izboljšati stanovanjsko politiko za mlade, okrepiti razvoj obstoječih oblik kmetijstva in povečati vlaganja v komunalno infrastrukturo. "Imamo cilje, ki so dosegljivi, realni in imajo tudi časovno realizacijo," je dejal. Za njihovo financiranje namerava sicer optimizirati proračunske izdatke.

Prepričan je, da se lahko uvrsti v drugi krog, na kar sklepa tako na podlagi dokaj hitro zbranih podpisov kot odzivov, ki jih prejema na kandidaturo.

Želi si, da bi bila volilna kampanja poštena in enakovredna. "Dejstvo je, da vsi delamo v dobro občank in občanov, vprašanje je le, kako si posamezni kandidati predstavljamo, da bomo to izvedli," je dejal za STA.

Kerinovo kandidaturo je s podpisi volivcev vložilo društvo Modra smer, ki ima tudi svojo listo. Po besedah predsednik društva Mitje Valentica gre za skupino, ki ima željo razvoj občine premakniti naprej, kar pa lahko naredi le tako, da gre na volitve. Poudaril je, da je njihov program nastal med ljudmi na terenu.

Poleg Kerina v Krškem kandidirajo še Jože Olovec (SDS), Iztok Starc (SLS), Janja Starc (s podpisi volivcev), Dušan Šiško (neodvisna lista Energično za Krško) in Aleš Zorko (Gibanje Svoboda).