Celje. Foto: BoBo
Celje. Foto: BoBo

Od Celja pa je odvisno, ali to prihodnost sprejme ali pa ne, je dejal Golob. Meni tudi, da je treba letošnje super volilno leto, ki prinaša tudi tri referendume na pobudo SDS-a, zaključiti na pravi način. "Predsednik SDS-a Janez Janša se 30 let zelo trudi in je pokazal, kaj zna in je izčrpal svoje možnosti, zdaj je čas, da gre v pokoj in mu lahko rečemo, da je dovolj referendumov. Morda bo to celo razumel," je dejal Golob.

Dodal je, da je Celje pri marsičem lahko nosilec razvoja za vso državo in je mesto s potencialom, treba je samo premakniti lokalno sceno.

Lesjak je povedal, da se je za župansko kandidaturo odločil, ker si želi Celje prebuditi iz večletne zaspanosti in mu povrniti staro slavo. Zavzema se za zdravo okolje in sanacijo Celjske kotline.

Poslanka v DZ-ju Janja Sluga pa je spomnila, da zakon o sanaciji Celjske kotline ni bil sprejet. Meni tudi, da je treba Celje razglasiti za degradirano mesto in se med drugim lotiti tudi gradnje vzhodne obvoznice, ki bi razbremenila Mariborsko cesto.

Za župana Celja kandidirajo še aktualni župan Bojan Šrot, neodvisni kandidat Matija Kovač, Primož Brvar iz SD-ja in Sandi Sendelbah z Liste Za Celje.