Bojana Gošnjak, računovodkinja na Osnovni šoli Ivana Cankarja, ki politično ni bila dejavna, poudarja, da bi lahko v občini naredili veliko več, če bi politični akterji sodelovali in se povezovali, zato bo temu namenila veliko pozornost. Načrtuje nove ustanove, ki bodo gonilo razvoja in bodo črpale evropski denar, pri razvoju v ospredje postavlja infrastrukturo za gospodarski razvoj. 56-letna diplomirana ekonomistka zagovarja občino kot močno središče Prlekije, ki naj postane regija, osebno prednost pred kandidati vidi v podpori Gibanja Svoboda, ki se zavzema za razvoj občin, in v svojih bogatih finančnih izkušnjah. Povezovala bi se z vsemi političnimi akterji v občini in regiji.

Ljutomer. Foto: Rok Omahen
Ljutomer. Foto: Rok Omahen

62-letni Ciril Magdič je bil policijski inšpektor in komandir, v prejšnjem sklicu je bil predsednik nadzornega odbora občine, v zdajšnjem je kot svetnik vodil statutarnopravno komisijo. V ospredje postavlja pravno državo. Občinska oblast v Ljutomeru je po njegovem mnenju podrejena zgolj eni osebi, županji, ki je svoje potenciale že zdavnaj porabila. Novoletni sprejemi že novembra, barvanje pročelij in nekaj metrov novega asfalta pred volitvami še zdaleč niso tisto, kar napredni Ljutomer zmore, pravi Magdič. Ob tem dodaja, da tudi županjino nenehno prepiranje z državo ni dobro za občino, ki da porazno neuspešno črpa sredstva iz skladov. Vse to namerava preobrniti z dobro voljo, odlično ekipo in jeklenimi živci.

Olga Karba, 51-letna univerzitetna diplomirana pravnica ter magistrica znanosti državnih in evropskih študij, je povedala, da je obdana s srčnimi ljudmi, ki so dokazali, da je občan na prvem mestu in da velja pravilo "obljubi manj, naredi več". Izvedli so 180 projektov za več kot 62 milijonov evrov, od tega je bilo skoraj 24 milijonov nepovratnih. Cilje in naloge so po besedah Karbove uskladili z občani in z razvojno vizijo občine, največ pa štejeta spoštljivost do drugega in pogovor. Takšen odnos imajo po njenem mnenju s sosednjimi župani in z dobrim delom politike. Prihodnost vidi predvsem v močnih krajih, povezanih skozi dobre vsebine in srčne odnose, ki so gradniki močne, samostojne in uspešne skupnosti.

62-letna Jasminka Dukić, specialistka splošne medicine, odgovorov na vprašanja STA-ja ni poslala.