Foto: MMR
Foto: MMR

Janez Magyar kandidira s podporo SDS-a in NSi-ja, je komercialist, na občino pa se želi vrniti, ker so bili kljub naporom njegovi odlični predlogi v parlamentu preglasovani, kot župan pa se je dokazal s projekti in sodeloval z vsemi. Zavzema se za nadgradnjo daljinskega geotermalnega ogrevanja in gradnjo prve geotermalne elektrarne v Sloveniji.

Ivan Koncut, ki trenutno opravlja naloge župana, je učitelj športa in kandidira s podporo SD-ja. Neizkoriščene možnosti Lendave vidi v turizmu – športnem, kulturnem, verskem, vinarskem ... Pri sodelovanju v občinskem svetu ne vidi težav, ker da je povezovalen, usmerjen k varstvu okolja in tesno povezan z gospodarstveniki občine. Vlaganj, ki so okoljsko sporna, v občini ne bo, je odločen.

Profesor angleščine in nemščine ter samostojni podjetnik Peter Oletič kandidira s podporo volivcev in pravi, da je sam s kandidaturo številne presenetil, z ekipo pa želi uresničiti trajnostne pozitivne rešitve, modernizirati pristope k športu, turizmu in kulturi. Razvoj vidi v digitalizaciji in posodobitvi turizma, vključevanju kulturne dediščine v celostno ponudbo in mladih v trajnostne projekte. Gospodarski projekti po Oletičevem prepričanju ne smejo zniževati kakovosti življenja. Bioplinarno v Petišovcih je treba nujno ustaviti, pravi.