Primož Roglič (desno) je letos osvojil rdečo majico na Vuelti, na Giru je nosil rožnato, v novi sezoni pa bo dirkal za najprestižnejšo – rumeno na Touru. Foto: EPA
Primož Roglič (desno) je letos osvojil rdečo majico na Vuelti, na Giru je nosil rožnato, v novi sezoni pa bo dirkal za najprestižnejšo – rumeno na Touru. Foto: EPA
Sorodna novica Pentlja zrisana za Pinota, Alaphilippa in ... Rogliča?

"Naš cilj je zmaga na Touru. Želim si biti del tega," je na novinarski konferenci dejal Roglič, ki bo sezono začel z dirko Pariz–Nica in nadaljeval z Dirko po Baskiji, na kateri je lani zmagal. Nato bo prvič nastopil na klasikah Valonska puščica in Liege–Bastogne–Liege, ni pa še jasno, ali bo njegova generalka za Tour nastop na Kriteriju Dauphine, Dirki po Švici ali morda celo na Dirki po Sloveniji.

Poleg Rogle bo glavni adut Jumbo Visme na Touru Nizozemec Tom Dumoulin, ki je bil na najprestižnejši tritedenski dirki lani drugi. Dirkal bo tudi njegov rojak Steven Kruijswijk, ki se bo sicer osredotočil na Dirko po Španiji, v ekipi za Dirko po Franciji pa so še Tony Martin, Wout van Aert, Sepp Kuss, Robert Gesink in Laurens De Plus. Ekipa je izjemno močna, prepričani so, da dovolj, da prekine prevlado Ineosa, ki je v zadnjih osmih letih sedemkrat s štirimi različnimi kolesarji slavil na francoskem krogu.

Dumoulin bo skupaj z Rogličem nastopil tudi v Baskiji in na obeh omenjenih belgijskih klasikah. Teh treh dirk se namerava udeležiti tudi Tadej Pogačar, za katerega je v torek postalo jasno, da bo nastopil na Touru in dirki Pariz–Nica. Na Dirki po Franciji naj bi izmed Slovencev videli tudi Luko Mezgeca (Mitchelton–Scott).

Na Giro Groenewegen in Bennett
Jumbo Visma je določila tudi kolesarje za preostali tritedenski dirki. Na Dirko po Italiji bo šel šprinter Dylan Groenewegen, ki je letos dobil štiri etape na Touru. V Italiji bo nastopil tudi George Bennett. Roglič in Dumoulin se bosta osredotočila na Dirko po Franciji, nato pa sledi še nastop na olimpijskih igrah v Tokiu. Kot rečeno, bo kapetan Jumbo Visme na Vuelti Kruijswijk.

Sorodna novica UAE na Touru stavi na Pogačarja: "Dirkal bo brez kakršnega koli pritiska"

“Tej ekipi sem se pridružil, ker nisem želel biti edini vodja. Resnično verjamem, da nam lahko v skupini, ki ima isti cilj, uspe. To bo naš načrt za Tour. Pripravljen sem na nov pristop. Zdaj imamo vsi možnost. Seveda je Primož visoko v hierarhiji, saj je za njim izjemno leto, zmagal je na Vuelti in bil na lestvici prvi kolesar sveta. Začeli bomo s tremi kapetani, poskusiti izgubiti čim manj časa in potem bomo v gorah videli, kdo je najmočnejši. Nekje v bližini zadnjega tedna bo treba izbrati glavnega aduta, morda pa lahko pri vrhu vztrajamo z več kolesarji," je za cyclingnews.com povedal Dumoulin, ki je pred dvema letoma zmagal na Dirki po Italiji.

"Naredili bomo vse, da osvojimo rumeno majico. Opravili smo analizo vseh treh večetapnih dirk v zadnjih petih letih in ugotovili smo, da je ključ do uspeha dobra ekipa. Zato bomo na Touru nastopili z vsemi najboljšimi," je pojasnil športni direktor moštva Merijn Zeeman.

Roglič bo na Touru napadel najvišja mesta