Vodstvo ekipe UAE Emirates se je mlademu slovenskemu kolesarskemu zvezdniku za odlične predstave oddolžilo in ga za sezono 2020 v ospredje postavilo na najprestižnejši kolesarski dirki na svetu, Dirki po Franciji, ob boku Fabia Aruja in Fernanda Gavirie. Foto: EPA
Vodstvo ekipe UAE Emirates se je mlademu slovenskemu kolesarskemu zvezdniku za odlične predstave oddolžilo in ga za sezono 2020 v ospredje postavilo na najprestižnejši kolesarski dirki na svetu, Dirki po Franciji, ob boku Fabia Aruja in Fernanda Gavirie. Foto: EPA

"Na Dirki po Franciji stavimo na Pogačarja, ki bo dirkal brez kakršnega koli pritiska, šel bo iz dneva v dan. Aru se bo osredotočil bolj na skupno razvrstitev, Gaviria pa bo imel svoje priložnosti na sprintih," je dejal vodja ekipe Joxean Matxin na medijskem dnevu v Benidormu v Španiji, kjer so emirati razkrili adute za sezono 2020.

Tadej Pogačar, ki je letos na Dirki po Španiji skupno zasedel tretje mesto, si je prislužil zaupanje vodstva ekipe, saj ga je ta imenovala za enega izmed adutov na najprestižnejši dirki, Dirki po Franciji.

Ekipa UAE Emirates 2020

Dirka po Franciji: Tadej Pogačar, Fabio Aru, Fernando Gaviria.

Dirka po Italiji: Davide Formolo, Alexander Kristoff, Diego Ulissi.

Dirka po Španiji: David De La Cruz, Davide Formolo, Jasper Philipsen.

Pogi si pridno utira pot med najboljše. Na letošnji španski pentlji je bil kot debitant na tritedenskih dirkah in svetovni seriji skupno tretji, obenem pa najboljši v razvrstitvi mladih kolesarjev.

Eden največjih talentov svetovnega kolesarstva je nase opozoril s tremi etapnimi zmagami na treh zelo zahtevnih etapah Vuelte, ena izmed teh je bila kraljevska. Ob tem je Pogačar svoji ekipi UAE Emirates prikolesaril prvi zmagovalni oder na tritedenskih dirkah od leta 2017, ko so obstoj takratnega Lampreja rešili vlagatelji iz Združenih arabskih emiratov.

Prva dirka Po Valencii, prvi cilj Po emiratih
Trenutno je ekipa UAE Emirates z vsemi 28 kolesarji na dvotedenskih pripravah v Benidormu, kjer so v torek objavili načrte dirk za prvi del sezone 2020. Tadej Pogačar bo večino januarja preživel na višinskih pripravah v Južni Afriki, prva etapna dirka zanj pa bo Dirka po Valencii od 5. do 9. februarja. Konec februarja bo nastopil tudi na domači klubski dirki - Dirki po Združenih arabskih emiratih, ki jo je lani osvojil Primož Roglič in jo letos namerava osvojiti Pogačar. V mesecu marcu čaka Komendčana etapna dirka Pariz – Nica, sledilo bo nekaj spomladanskih klasik. Maja so na vrsti višinske priprave in za njimi nastop na etapni dirki Criterium Dauphine kot zadnja priprava na krstni nastop na Tour de France 2020.

Pogačar adut UAE-ja na francoski pentlji