Romelu Lukaku je dosegel dva gola. Foto: Reuters
Romelu Lukaku je dosegel dva gola. Foto: Reuters

Favoriti tekme, Belgijci, so že prvo pravo priložnost v 10. minuti spremenili v gol. V protinapadu je predložek v kazenski prostor poslal Mertens, usodno napako v ruski obrambi je storil Andrej Semenov, ki je slabo posredoval. To je izkoristil Romelu Lukaku, ki je bil na pravem mestu, prišel je do žoge, se obrnil in z levico streljal v desni spodnji kot ter zadel (1:0).

"Chris, Chris, rad te imam," je Romelu Lukaku po prvem zadetku prek kamer sporočil svojemu soigralcu iz Interja, Christianu Eriksenu, ki se je ob koncu tekme Danska - Finska (0:1) zgrudil, uspešno so ga oživljali, njegovo stanje pa je zdaj stabilno. Foto: Reuters
Tekmo si je na stadionu Krestovski ogledalo 26.264 gledalcev. Foto: Reuters
Tekmo si je na stadionu Krestovski ogledalo 26.264 gledalcev. Foto: Reuters

Tudi Rusi so imeli aduta, glasne navijače, ki so vsako akcijo svojih varovancev pospremili z ovacijami. Tako je bilo tudi v 14. minuti, ko je z glavo od blizu streljal Mario Fernandes, a je Thibaut Courtois branil brez težav.

Belgija je bila nevarnejša v napadu, v 34. minuti je vodstvo povišal rezervist Thomas Meunier, ko je po slabi obrambi Antona Šunina prišel do odbitka in zadel od blizu (2:0).

Ob koncu prvega polčasa je v samostojno akcijo krenil Yannick Carrasco, ki je preigral rusko obrambo, prišel je v kazenski prostor, njegov strel pa je končal malo nad okvirjem vrat.

V uvodu drugega polčasa je bila Rusija odločnejša od Belgije, toda nikakor si ni pripravila kakšne nevarnejše akcije. Selektor Stanislav Čerčesov je hitro opravil vse menjave, a niti to ni posebej pomagalo v lovu na izenačenje. Belgijci so brez posebnih težav nadzorovali tekmo, umirili tekmece in dvoboj mirno pripeljali do zanje srečnega konca. Za piko na i je v 88. minuti zadel Romelu Lukaku – Meunier ga je zaposlil z globinsko podajo, Lukaku pa je meril natančno v spodnji desni kot (3:0).

Zadetki s tekme med Belgijo in Rusijo

Na drugi tekmi v skupini B je Finska premagala Dansko (1:0).

SKUPINA B

St. Peterburg:

BELGIJA – RUSIJA 3:0 (2:0)
Lukaku 10., 88., Meunier 34.

Belgija: Courtois, Alderweireld, Boyata, Vertonghen (77. Vermaelen), Castagne (27./Meunier), Dendoncker, Tielemans, Hazard T., Mertens (72./Hazard E.), Carrasco (77./Praet), Lukaku.

Rusija: Šunin, Mario Fernades, Semjonov, Džikija, Žirkov (43./Karavajev), Barinov (46./Divejev), Ozdojev, Kuzjajev (30./Čerišev), Zobnin (63./Muhin), Golovin, Dzjuba.

Sodnik: Antonio Mateu Lahoz (Španija)

Utrip iz St. Peterburga pred začetkom evropskega prvenstva