Kapetan Tine Urnaut je dobro razpoložen. Foto: OZS
Kapetan Tine Urnaut je dobro razpoložen. Foto: OZS

Do zdaj so vedno dobili polfinalne obračune, tokrat jih čaka tekma s staro znanko Poljsko.

Iz Bolgarije se je slovenska reprezentanca s čarterskim letom v torek dopoldne podala v Italijo. V hotel na obrobju italijanske prestolnice je prispela v zgodnjem popoldnevu in po krajšem počitku opravila trening v fitnesu. "Enostavno! Nismo startali prezgodaj, polet je hitro minil, v Rim smo prispeli spočiti," je o potovanju po prihodu na Apeninski polotok dejal sprejemalec Žiga Štern.

Slovenski odbojkarji. Foto: OZS
Slovenski odbojkarji. Foto: OZS

Z dvorano PalaLottomatica, prizoriščem zaključnih bojev, se bo slovenska vrsta spoznala danes. V četrtek pa jih čaka Poljska, ki je v torek v Bariju po napetem boju s 3:1 (-16, 15, 34, 17) ugnala Srbijo.

Pred vrhuncem evropskega prvenstva je v ekipi še naprej mogoče čutiti izjemno pozitivno energijo, izjemno motiviranost in optimizem. K temu zagotovo pripomore tudi zgodovina. Slovenija je namreč na predhodnih štirih izvedbah evropskega prvenstva kar trikrat nastopila v polfinalu (2015, 2019, 2021) in si vselej zagotovila mesto v finalu. "To bo moj tretji polfinale na evropskih prvenstvih. Občutki so zelo, zelo pozitivni. Tu se naša pot šele začne," je odločno povedal najvišji član izbrane vrste Sašo Štalekar.

V dosedanjem delu evropskega prvenstva so izbranci selektorja Gheorgheja Cretuja uvodoma v Varni v izjemnem slogu opravili z nastopi v prvem delu tekmovanja. Po zmagi proti Ukrajini s 3:1 so nanizali uspehe brez izgubljenega niza proti Finski, Španiji, Hrvaški in Bolgariji. V osmini finala so naleteli na izvrstne Turke, ki so vodili z 2:0, a se je tekma zaradi velike srčnosti slovenskih odbojkarjev zasukala k zmagi s 3:2. Vse prej kot lahko delo jih je pričakalo tudi v četrtfinalu, a so v ponedeljek odpor tekmecev – znova so bili to Ukrajinci, po težki tekmi zlomili s 3:1.