Alja Kozorog je bila v kvalifikacijah osma, v polfinalu pa ji ni uspelo priti med deseterico. Foto: Reuters
Alja Kozorog je bila v kvalifikacijah osma, v polfinalu pa ji ni uspelo priti med deseterico. Foto: Reuters

24-letnica je z enim dotikom za najhitrejšo v polfinalu Foxovo zaostala za 19,13 sekunde. Za finale bi potrebovala pet sekund boljši dosežek.

"Zagotovo je prisotno malo razočaranja, saj sem po zelo dobrem zgornjem delu dobila občutek, da bi se lahko uvrstila v finale. Na žalost mi je v spodnjem delu zmanjkalo moči, posledica so bile napake in izguba časa," je dejala Primorka, ki je šla na progo brez pritiska, a z nekaj strahu, saj je bila postavitev že na videz mnogo težja od tiste v kvalifikacijah. "Iz vsega tega se bom poskušala kaj naučiti in izkušnje prenesti v naslednje tekme," je še dodala. Le šestim tekmovalkam je v polfinalu uspelo progo v kajakaškem središču Kasai opraviti brez napake, Slovenka je dve kazenski sekundi dobila štiri vratca pred ciljem.

Foxova prvič olimpijska prvakinja
Olimpijska prvakinja je postala Avstralka Jessica Fox, ki se ji se zlato po dotiku tik pred ciljem za las izmuznilo že med kajakašicami. Srebro je osvojila Britanka Mallory Franklin, bron pa Nemka Andea Herzog. Foxova, desetkratna svetovna prvakinja posamično in ekipno, je osvojila prvo zlato odličje na olimpijskih igrah. V kajaku je bila srebrna leta 2012 v Londonu, bronasta pa tako pred nekaj dnevi v Tokiu kot tudi leta 2016 v Rio de Janeiru.

Zadnje dejanje divjevodašev bo v petek, ko bo v polfinalu kajaka nastopil Peter Kauzer.

Slalom, kanu (Ž), C-1
UvrstitevTekmovalecDržavaRezultat
1Jessica FoxAvstralija105,04
2Mallory FranklinVelika Britanija108,68
3Andrea HerzogNemčija111,13
12.Alja KozorogSlovenija
Foxova le osvojila naslov olimpijske prvakinje
Nastop Alje Kozorog v polfinalu