Zlati Benjamin Savšek se je vrnil v domovino. Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.
Zlati Benjamin Savšek se je vrnil v domovino. Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.

Kanuista, ki je v Tokiu opravil z vsemi tekmeci, so najbolj zvesti navijači pričakali na brniškem letališču. Novopečeni olimpijski zmagovalec v slalomu se je tako lahko poveselil velikega uspeha z domačimi, ob tem pa napovedal, da bo njegov čoln zdaj vsaj kakšen teden stal na suhem.

Tako so ga pričakali domači. Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.
Tako so ga pričakali domači. Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.

Za 34-letnega Ljubljančana je ob prihodu na letališču Olimpijski komite Slovenije priredil kratek sprejem. Še neprespan po dolgem poletu iz dežele vzhajajočega sonca se je Savšek zahvalil vsem za podporo ob uspehu kariere.

Slavje se je nato nadaljevalo v Tacnu. Savšek se je najbolj veselil prav srečanja z domačimi, in da se lahko z njimi poveseli svojega uspeha. Kot je še dejal, je medalja poplačilo za več let trdega dela. "Sem res presenečen, da so me takole pričakali, sem vesel, da se veselijo skupaj z mano."

Navijači pa so povedali. "Vanj smo verjeli 100-odstotno in navijali smo tako, da se je kar hiša tresla." "Juhuuu, vsaka čast!" "Nam ogromno pomeni. Tisti, ki smo blizu njega, jaz osebno ga poznam 20 let, in če si je kdo zaslužil to medaljo si jo zagotovo Beni, s trdim delom."

Foto: BoBo/Žiga Živulovič jr.

Pogovor z Benjaminom Savškom na Brniku
Lep sprejem za Savška na brniškem letališču
Navijači Savška pričakali z zlatim kanujem in mokrim sprejemom
Vse do Šmarne gore se sliši slavje ob vrnitvi Savška
Savšek z vztrajnostjo in željo do kariernega uspeha
Od Brnika do Tacna – navijači ves dan ob zlatem Savšku