Slovenski košarkarji bodo v Litvi lovili prvi nastop na olimpijskih igrah. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenski košarkarji bodo v Litvi lovili prvi nastop na olimpijskih igrah. Foto: www.alesfevzer.com

Selektor lahko od nedelje računa na popolno igralsko zasedbo. Izmed 15 košarkarjev jih bo v Litvo odpotovalo 14, za nastop na kvalifikacijskem turnirju pa jih bo moral določiti 12. Strokovni štab je z opravljenim delom na treningih zelo zadovoljen, do petkovega odhoda pa košarkarje čakata še dva treninga in zaprta tekma za javnost, na kateri se bodo reprezentanti pomerili med sabo.

Sorodna novica V čakanju na priložnost v NBA-ju upošteva nasvet Gorana Dragića

Do petka je ekipa močnejša še za enega člana, in sicer je iz Dallasa pripotoval vodja fizioterapevtske službe Dallas Mavericksov, Casey Smith. "Vzdušje v ekipi je, tako kot že od samega začetka priprav, fantastično. Fantje delajo odlično, ne manjka jim ne želje in ne motivacije. Vsi skupaj že pogledujemo proti prvi tekmi z Angolo. Poudarek na treningih je seveda še naprej na naši igri, a določene zadeve že prilagajamo tekmecem. Še vedno največ časa namenjamo uigravanju ekipe, saj smo šele v nedeljo opravili prvi trening v polni zasedbi. Več časa namenjamo tudi izboljšanju ekipne igre v obrambi," je povedal Sekulić.

"Pred strokovnim štabom je v teh dneh nehvaležna naloga, saj bomo morali določiti potnike za kvalifikacijski turnir. Prav vsi si s svojim prizadevanjem zaslužijo mesto v ekipi, a na žalost jih na turnirju igra le 12, na pot v Kaunas pa bo odšlo 14 košarkarjev," je še dodal selektor. Evropski prvaki se bodo med 29. junijem in 4. julijem za olimpijsko vozovnico v Kaunasu borili v družbi Angole, Poljske, Litve, Venezuele in Južne Koreje.


Kvalifikacije za OI, torek, 29. junija:
LITVA – VENEZUELA
POLJSKA – ANGOLA

Sreda, 30. junija, ob 15.30:
ANGOLA – SLOVENIJA
VENEZUELA – JUŽNA KOREJA

Četrtek, 1. julija, ob 15.30:
SLOVENIJA – POLJSKA
JUŽNA KOREJA – LITVA

Polfinala bosta v soboto, 3. julija, finale pa v nedeljo, 4. julija. Na OI v Tokio se bo uvrstil le zmagovalec turnirja.