Janja Garnbret se je vrnila v domače kraje. Foto: MMC RTV SLO
Janja Garnbret se je vrnila v domače kraje. Foto: MMC RTV SLO

Športna plezalka, ki je na olimpijskih igrah v Tokiu osvojila zlato kolajno v kombinaciji, je pred vsaj tisoč zbranih ljudi pred velikim odrom v središču Slovenj Gradca prišla malo pred 19. uro. Pomešala se je med navijače, se z njimi fotografirala in delila avtograme.

Na prizorišče se je pripeljala z vozilom domačega gasilskega društva Šmartno pri Slovenj Gradcu, vsa gasilska društva Mislinjske doline pa so pripravila vodni slavolok. Nato jo je sprejela in na oder po rdeči preprogi pospremila kopica mladih koroških športnikov.

Organizatorji sprejema so ob pestrem športnem in glasbenem programu pripravili tudi številne športne izzive za otroke, med drugim plezalno steno, je poročal Radio Slovenija.

"Res je neverjetno, da so mi v Šmartnem pripravili nekaj takega. To mi največ pomeni. Spremljali so me povsod od mojih malih nog oziroma začetkov in pripravili že kar nekaj sprejemov. Res sem jim hvaležna za to," je za TV Slovenija povedala Janja Garnbret.

Janjo Garnbret sprejeli v domačem Slovenj Gradcu

Oče Vili kar obsedel

Slovenjgraški župan Tilen Klugler je Janji vročil šopek rož in še nekaj drugih daril, med drugim tudi denarno nagrado v vrednosti 10.000 evrov. Občini se je zahvalila, da ji stoji ob strani v dobrem in slabem.

Na vprašanje, ali se bo septembra udeležila svetovnega prvenstva v Moskvi, je slovenska šampionka odgovorila, da še ne ve, saj bo šele v prihodnjih dneh s svojim trenerjem Romanom Krajnikom naredila načrte za naprej.

Oče Janje Garnbret Vili je dejal, da je obsedel, ko je osvojila zlato medaljo. Nikakor ni mogel dojeti, kaj se je zgodilo. Mama Darja pa je orisala začetke plezalke pred 15 leti, ko so jo pritegnile promocijske stene, postavljene v Slovenj Gradcu. "Sva ponosna starša, vzgojila sva jo v preprostem življenjskem ritmu. Tudi midva z možem sva se od Janje veliko naučila. Njen trener pa ima vizijo in zna ustvariti olimpijsko prvakinjo," je povedala.

Slovenjgraški Glavni trg je bil z nekaj sto navijači zapolnjen že prejšnji petek ob spremljanju plezalnega finala iz Tokia.

Sprejem za Prepeliča v Slovenski Bistrici

V Športnem parku v Slovenski Bistrici so popoldne pripravili sprejem za košarkarja Klemna Prepeliča. Več si oglejte v spodnjem prispevku.

Sprejem za Klemna Prepeliča