Nevsakdanja zaročna fotografija. Foto: Reuters
Nevsakdanja zaročna fotografija. Foto: Reuters

María Belén Pérez Maurice je v ponedeljek izgubila proti Madžarki Anni Marton in poklapana prišla do območja za novinarje, kjer je začela odgovarjati na novinarska vprašanja. Za njen hrbet pa se je z napisom "Bi se poročila z mano? Prosim?" postavil njen trener in dolgoletni partner. Ko so ji novinarji dejali, naj se obrne proti trenerju, in je zagledala napis, je bila najprej vidno zmedena, ko pa je dojela, da jo je po 17 letih zveze Saucedo zasnubil, je s krikom privolila.

Pozneje je 36-letna športnica priznala, da sta se s partnerjem že nekajkrat pogovarjala o poroki, a pogovora nista nikoli dokončala, kljub temu pa ni pričakovala snubitve tik po tekmi. Po drugi strani pa je po zaroki bolečina ob porazu povsem zbledela, saj zdaj načrtujeta samo slavje. "Takoj ko prideva domov v Buenos Aires, bomo priredili velik piknik," je napovedala.

"Ljubim jo, in ko je izgubila in ko je bila tako žalostna, sem si rekel, da jo bo morda zaroka razvedrila," je motive za nenavaden trenutek za snubitev razkril Saucedo in dodal, da je o snubitvi sicer razmišljal že večer prej, a se je zanjo nato odločil zadnji trenutek. Nekoga je prosil za list papirja, na hitro napisal tisto vprašanje in se ji postavil za hrbet. "Če bi zmagala, bi verjetno počakal, tisto ne bi bil pravi trenutek," je še dejal nekdanji profesionalni sabljač.

Par se je spoznal na treningih sabljanja – Saucedo se je namreč po koncu svoje kariere posvetil trenerstvu, ena od njegovih varovank pa je bila María Belén Pérez Maurice. Sčasoma sta postala par, že pred 11 leti pa je Saucedo predlagal poroko, a je ona dejala, da naj s tem še malo počakata.

Argentinsko sabljačico trener po porazu zasnubil