Glavni pri direndaju naj bi bili ragbisti. Foto: EPA
Glavni pri direndaju naj bi bili ragbisti. Foto: EPA

Olimpijski športniki čas med nastopi radi izkoristijo za veseljačenje ali v primeru slovenske košarkarske reprezentance, nedolžno igranje kart. Takšno zabavo, ki je vključevala tudi precejšnje količine alkohola, so si privoščili tudi avstralski športniki, a jim je dogajanje ušlo izpod nadzora.

Napihljivi kenguruji so tradicionalne maskote avstralskih športnikov in navijačev. Foto: EPA
Napihljivi kenguruji so tradicionalne maskote avstralskih športnikov in navijačev. Foto: EPA

Med popivanjem so uničili nekaj kartonastih postelj in opreme, večer pa je vključeval tudi precej bruhanja. Poleg škode pa se jim je pripetila še ena nevšečnost, izgubili so namreč svoji dve maskoti, kenguruja in emuja v naravni velikosti.

Na dogajanje in neprijetnosti se je že odzval vodja ekipe Ian Chesterman. "Žal nam je za dogajanje in vso škodo bomo pokrili. Gre za eno najstarejših zgodb v zgodovini. V prvem poglavju mlada oseba naredi napako. V drugem poglavju se mlada oseba kesa in ji je žal in v tretjem poglavju se iz tega nekaj nauči."

"Kar precej preglavic nam je povzročilo tudi iskanje izginulih maskot," je v šali še povedal Chesterman in dodal, da so ju naposled le našli pri sosednji delegaciji. "Hoteli smo že izobesiti plakate, da se išče izgubljen kenguru, a smo jih naposled le našli. Če prav razumem, sta bila na obisku v "Deutschland".