Kim se je z novico v ponedeljek kar sama pohvalila na družbenih omrežjih. Kolekcija za ženske vključuje športne nedrčke, majice, kolesarske kratke hlače in spodnjice z visokim pasom – na vseh kosih bodo natiskani tudi olimpijski krogi, zastava ZDA in napis "ekipa ZDA".

V objavi na Instagramu je Kim še zapisala, da so ji olimpijske igre zelo pri srcu, saj je bil njen očim Bruce Jenner, ki se je nato preimenoval v Caitlyn, olimpijski zmagovalec v deseteroboju. V mladosti, ko je bila njena mama Kris Jenner še poročena z njim, je zato večkrat obiskala atletski stadion in si ogledala tudi olimpijske atletske boje.

"Ko sem opazovala športnike v akciji, sem lahko razumela, kako velika čast je sodelovanje na olimpijskih igrah," je še zapisala in dodala: "Vsak trenutek sem občudovala njihovo moč in energijo."

Kim Kardashian West je trenutno na potovanju v Rimu in Vatikanu. Foto: AP
Kim Kardashian West je trenutno na potovanju v Rimu in Vatikanu. Foto: AP

Olimpijke pozirale pred objektivom

Izdelke iz modne znamke Skims so v nizu reklamnih fotografij oblekle tudi nekatere ameriške olimpijke, med drugim paraolimpijka Scout Bassett, košarkarica A'ja Wilson in nogometašica Alex Morgan. Tekačica Dalilah Muhammad, že nosilka zlate olimpijske medalje, pa je na družbenih omrežjih zapisala, da "komaj čaka, da bo v olimpijski vasi izgledala tako dobro", povzema zapise CNN.

Kim Kardashian West je k sodelovanju povabil ameriški olimpijski komite. Vsi izdelki bodo v omejenem številu na voljo tudi običajnim ljudem od sredine julija naprej.

Sporni Kimono

Modna znamka Skims je sicer leta 2019 na Japonskem poskrbela za kar nekaj razburjenja, saj je Kim svojo linijo najprej predstavila pod imenom Kimono, kar je izpeljanka njenega imena in hkrati tradicionalno japonsko oblačilo. Na družbenih omrežjih se je zato proti njej usul pravi plaz kritik in protestov pod ključnikom #KimOhNo. Proti njeni nameri, da bi ime zaščitila kot blagovno znamko, se je oglasil tudi župan Kyota Daisaku Kadokawa. Zvezdnica je nato popustila in znamko preimenovala v Skims.