Matriarhinja družine, Kris, in njene tri starejše hčerke: Kourtney, Khloe in Kim. Foto: Reuters
Matriarhinja družine, Kris, in njene tri starejše hčerke: Kourtney, Khloe in Kim. Foto: Reuters

Po kar 20 sezonah se je v četrtek z velikim finalom sklenila resničnostna oddaja Keeping Up With the Kardashians (Kardashianovi), ki je sestre Kim, Kourtney in Khloé Kardashian ter Kendall in Kylie Jenner izstrelila med največje zaslužkarice v svetu zabave. Zanimanje za serijo je bilo sicer že nekaj časa v upadu ‒ pa čeprav so osrednje akterke ravno v oddaji razkrile marsikatero sočno podrobnost.

A po ločitvi Kim in raperja Kanyeja Westa, za katero je javnost izvedela februarja, teh niti ni bilo pričakovati, v velikem finalu so najzvestejši gledalci tako izvedeli "le", da je Kim znova padla na izpitu, s katerim bi zaključila prvi letnik študija prava, in to še z nekoliko slabšim rezultatom kot prvič, pa tudi, da je bila v zakonu s Kanyejem "osamljena", prav nič pa o njenem stališču do Westove zveze z manekenko Irino Shayk, ki naj bi se kuhala že od zgodnje pomladi.

Neimenovani, a dobro obveščeni viri so ob tem za ameriške tabloide razkrili, da je za zvezo Kim vedela "že nekaj tednov", da je menda "nič ne moti" in da mu "želi, da je srečen in predvsem zdrav".

Da sta Kanye West in Irina Shayk par, naj bi Kim vedela
Da sta Kanye West in Irina Shayk par, naj bi Kim vedela "že nekaj tednov". Po trditvah ameriških tabloidov je West manekenko prepričeval v zmenek že od zgodnje pomladi, a jo je prepričal šele nedavno. Kako resna je zveza, zato ni jasno. Foto: EPA

Po drugi strani pa je za odmevnejšo potezo poskrbel West sam, ko je tik pred premiero velikega finala oddaje na Twitterju nehal slediti svoji nekdanji ženi Kim in njenima sestrama Kourtney in Khloé.

Še pred dnevi mu je Kim s fotografijo, na kateri so bili ona, Kanye ter trije od njunih štirih otrok, zaželela vse najboljše. West, ki je, kot je znano, svoj 44. rojstni dan praznoval skupaj z rusko manekenko v Provansi, se na voščila najprej ni odzval, nekaj dni pozneje pa je Kardashianove "odsledil". Pozornim očem sedme sile ob tem ni ušlo, da Kanye še vedno ostaja sledilec svoje nekdanje žene na Instagramu (pri čemer je Kim tudi edina, ki ji sledi).

"Anonimni viri", ki bodo za tabloide zdaj, ko oddaje ni več, ob družbenih omrežjih očitno nekaj časa glavni vir informacij o dogajanju znotraj rodbine, navajajo še, da Kim v nasprotju s svojim nekdanjim možem, "še ni pripravljena" znova poskusiti sreče v ljubezni, saj je preveč zaposlena z učenjem (izpit bo poskusila opraviti še tretjič, seveda) in z vzgojo štirih otrok, North (7), Sainta (5), Chicago (3) in Psalma (2).

Kanye in Kim sta se poročila leta 2014 v Italiji, približno dve leti po začetku zveze. Vlogo za ločitev je Kim vložila februarja letos. Imata štiri otroke, dva sta rodili nadomestni materi. Foto: Reuters
Kanye in Kim sta se poročila leta 2014 v Italiji, približno dve leti po začetku zveze. Vlogo za ločitev je Kim vložila februarja letos. Imata štiri otroke, dva sta rodili nadomestni materi. Foto: Reuters

Serija Keeping Up With the Kardashians je bila sicer ena najdlje trajajočih serij na malih zaslonih in ena redkih resničnostnih oddaj, ki je zanimanje gledalcev s prebrisanim marketinškim pristopom zadrževala kar 14 let. Premierno so jo predvajali 14. oktobra 2007, na začetku pa so bili v ospredju predvsem starejši otroci (Kim, Kourtney in Khloé ter njihov brat Rob) ter mama Kris in očim Bruce (zdaj Caitlyn) Jenner.

Pozneje sta se v ospredje prebili mlajši hčerki Kendall in Kylie, ki ji je z ustanovitvijo kozmetičnega imperija uspel največji poslovni met (z njim pa tudi uvrstitev na več lestvic najbogatejših), zgodbe in afere pa so se skozi leta vrtele tudi okoli zvez vseh glavnih "junakov" in "junakinj" ter njihovega vse širšega podmladka. A če ste mislili, da je s koncem serije konec tudi zgodb iz življenja dinastije Kardashian-Jenner, ste se zmotili ‒ podpisana je namreč že večmilijonska pogodba z Disneyjem oz. platformo Hulu. Kardashiani se torej ne umikajo, ampak se samo selijo tja, kjer imajo največ vpliva ‒ na splet.