Ker slovenski navijači zaradi pandemije covida-19 ne morejo odpotovati na olimpijske igre v Tokio, se je Europlakat v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije odločil ustvariti olimpijsko promenado na delu Slovenske ceste in na Čopovi ulici.

Na 24 digitalnih zaslonih, ki so jih za to priložnost odeli v slovenske športne barve, belo, modro in zeleno, bodo od 20. julija do 8. avgusta objavljali urnike tekmovanj slovenskih športnikov, njihove rezultate in aktualne vsebine z družabnih omrežij slovenske olimpijske reprezentance ter to povezali z oglasi olimpijskih sponzorjev.

Vsak dan bodo obiskovalci Ljubljane tako lahko kar med sprehodom spremljali olimpijske igre v Tokiu, si ogledali fotografije z iger, ki jih bo v živo na digitalnih zaslonih iz Tokia objavljala slovenska ekipa.

"Letošnje igre so res drugačne, ker na tekmah ne bo gledalcev, zato smo takoj podprli projekt Europlakata, za katerega verjamem, da bo pripomogel pri dviganju navijaškega vzdušja v Sloveniji," je ob odprtju Olimpijske promenade dejal predsednik OKS-ja Bogdan Gabrovec.

Olimpijski duh lahko začutite tudi v središču Ljubljane