Scottie Pipen je leta 1992 in 1996 z ameriško reprezentanco postal olimpijski prvak. Foto: Reuters
Scottie Pipen je leta 1992 in 1996 z ameriško reprezentanco postal olimpijski prvak. Foto: Reuters

Pippen prek portala Airbnb ponuja trikratno prenočitev za eno noč za največ štiri ljudi za 2., 4. in 6. avgusta. Prenočitev stane 92 dolarjev (plus stroški in davek), kar pa ni naključen znesek. Američan je leta 1992 s soigralci v Barceloni postal olimpijski prvak.

Tudi datum oddajanja je skrbno izbral. Takrat si bodo košarkarski navdušenci v ZDA lahko pogledali odločilne košarkarske dvoboje na OI.

"Sem dvakratni nekdanji olimpijec, zato sem navijačem hotel dati možnost, da vidijo, kako je tekmo gledati iz mojega doma. Imam košarkarsko igrišče in lep bazen. To je priložnost, da navijaču ponudim možnost, da živi to izkušnjo, gleda tekme iz mojega doma in spi v moji postelji," je ob tem dejal šestkratni zmagovalec Lige NBA s Chicago Bullsi.

Pippen bo goste ob prihodu pozdravil virtualno, ti pa bodo med drugim imeli dostop do njegovega notranjega košarkarskega igrišča, kina, zunanjega bazena in notranje savne.
"Ta izkušnja z Airbnbjem je samo za čas OI. To je odličen čas za to in kateri prostor bi bil za ogled iger lahko boljši kot dom dvakratnega olimpijca?" je ob tem še dejal Pippen.

Košarkarski olimpijski turnir se bo sicer začel 25. julija, Slovenijo pa prva tekma skupinskega dela proti Argentini čaka dan pozneje.