Slovenke so po koncu tekme v slačilnici navdušeno proslavljale zmago. Foto: MMC RTV SLO
Slovenke so po koncu tekme v slačilnici navdušeno proslavljale zmago. Foto: MMC RTV SLO

Gostiteljice so v svoji zadnji tekmi skupine B po preobratu premagale Srbijo s 27:24 in si s tem brez napetega čakanja na zadnjo tekmo zagotovila preboj v drugi del.

Strokovna komentatorka tekmovanja na TV Slovenija Neli Irman je ocenila: "To je bil pravi derbi, Slovenija je zasluženo zmagala. Najlepše je zmagati prav na napetih derbijih. Lisa je bila motor ekipe tako v obrambi kot napadu. Lepo je videti, kako se je vpletla v ekipo, ima čustva in se veseli. Lepo jo je videti."

Sorodna novica Prebujenje v drugem polčasu Slovenkam prineslo boje v Stožicah

Govorila je tudi Elisabeth Omoregie, ki je bil s šestimi zadetki prva strelka Slovenije, izbrana pa je bila tudi za igralko tekme. Naturalizirana Slovenka je s prešernim nasmehom povzela tekmo: "V tekmi sem zelo uživala, vzdušje je bilo odlično, pokazala sem dobro igro. Vse smo bile prave, lažje je igrati pred domačim občinstvom, ki je navijalo od začetka do konca. Pokazale smo pravo igro in šle zasluženo naprej. Na začetku smo bile premalo agresivne, nismo delale prekrškov, Srbkinje so lažje žogo poslale naprej in zabijale s kril. Vrnili smo se z dobro energijo in obrambo. Vedele smo, da moramo igrati bolj v tempu, ker one nimajo tako dolge klopi."

Rokometni analitik Ognjen Backović je bil prav tako navdušen: "V drugem polčasu so si Slovenke zaslužile čisto desetko, ne le zaradi napredovanja, ampak tudi zato, ker v drugi del nesejo dve točki. Lahko se veselimo, Slovenija pa na tem turnirju še ni rekla zadnje besede. Od naslednjih treh tekmic so le Norvežanke izrazite favoritinje."

Slovenijo čakajo v nadaljevanju še tri tekme, že jutri se bodo pomerile s Hrvaško, v ponedeljek z Norveško, za konec pa v sredo še proti Madžarski. V polfinale se bosta uvrstili prvi dve reprezentanci.

Ana Gros: Bili smo zelo živčni, a neverjetno sem ponosna na našo ekipo

Četrtek, 10. november, ob 18.00:
HRVAŠKA − SLOVENIJA

Ob 20.30:
MADŽARSKA − DANSKA

Sobota, 12. november, ob 18.00:
HRVAŠKA − DANSKA

Ob 20.30:
NORVEŠKA − ŠVEDSKA

Ponedeljek, 14. november, ob 18.00:
NORVEŠKA − SLOVENIJA

Ob 20.30:
MADŽARSKA − ŠVEDSKA

Sreda, 16. november, ob 15.30:
MADŽARSKA − SLOVENIJA

Ob 18.00:
HRVAŠKA − ŠVEDSKA

Ob 20.30:
NORVEŠKA − DANSKA

Vrstni red: Norveška 4, Švedska, Danska, Slovenija, Hrvaška po 2, Madžarska 0 točk.
V polfinale se uvrstita prvi dve reprezentanci.