Meta Hrovat lani v Söldnu, kjer je po četrtem mestu v prvi vožnji v finalu odstopila. Najboljša Slovenka je bila tako Tina Robnik na 11. mestu. Ana Bucik je bila 23. Zmagala je Novozelandka Alice Robinson. Foto: EPA
Meta Hrovat lani v Söldnu, kjer je po četrtem mestu v prvi vožnji v finalu odstopila. Najboljša Slovenka je bila tako Tina Robnik na 11. mestu. Ana Bucik je bila 23. Zmagala je Novozelandka Alice Robinson. Foto: EPA

Robnikova ima številko osem, Hrovatova 15, Bucikova 24 in Dvornikova 60. "Potrebno je ohranjati mirno glavo in mislim, da nam to v zadnjem tednu kar dobro uspeva," je za TV Slovenija pred uvodom dejala Hrovatova.

V Söldnu vse nared za začetek svetovnega pokala

Medtem ko je Robnikova dodala: "Zdaj smo opravili še trening v Söldnu, kjer je bila polita podlaga, kar je dobro, saj bo takšna podlaga verjetno na tekmi."

Bergant: Maske je del opreme, ki nobenega več ne moti
Smučarji so se že povsem navadili na novo "koronskorealnost", med katero sodi tudi nošnja mask. "Že od junija, ko je bilo konec 'lock downa', se uporabljajo maske. Sploh ne vem, če še kdo razmišlja, ali bi jo dal ali ne. To je del opreme, ki nobenega več ne moti," pa je povedal glavni trener moške reprezentance za tehnične discipline Klemen Bergant.

Shiffrinova bo sezono začela v Zürsu 13. novembra
Najboljša smučarka zadnjega desetletja Mikaela Shiffrin bo izpustila uvodno tekmo zaradi poškodbe hrbta. 25-letnica iz Vaila je med treningom pretekli teden začutila bolečine v hrbtu, po posvetu z zdravniško službo pa se je odločila, da izpusti tradicionalni veleslalomski uvod.
Zmagovalka 66 tekem za svetovni pokal je eno od teh slavila tudi v Söldnu leta 2014.

Shiffrinova se namerava vrniti na drugi tekmi svetovnega pokala v Zürsu v Avstriji, kjer bo 13. novembra na sporedu paralelni veleslalom.

Prva vožnja ženskega veleslaloma, ki ga bo odprla Švicarka Wendy Holdener, se bo v soboto začela ob 10.00, druga pa ob 13.00. Prenos obeh na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.

Štartna lista:              
 1  W. HOLDENER       ŠVI   
 2  M. BASSINO        ITA   
 3  P. VLHOVA         SLK   
 4  T. WORLEY         FRA   
 5  A. ROBINSON       NZL   
 6  F. BRIGNONE       ITA   
 7  M. HOLTMANN       NOR   
 8  T. ROBNIK         SLO   
 9  S. HECTOR         ŠVE   
10  K. LIENSBERGER    AVT   
11  S. BRUNNER        AVT   
12  L. GUT-BEHRAMI    ŠVI   
13  M. GISIN          ŠVI   
14  M. TVIBERG        NOR   
15  M. HROVAT         SLO   
24  A. BUCIK          SLO   
60  N. DVORNIK        SLO