Jurij Tepeš, Robert Kranjec, Jaka Hvala in Peter Prevc so poskrbeli za prvo slovensko zmago v olimpijski zimi. Foto: EPA
Jurij Tepeš, Robert Kranjec, Jaka Hvala in Peter Prevc so poskrbeli za prvo slovensko zmago v olimpijski zimi. Foto: EPA

Glede na zadnje uspehe bi moral biti prvi adut Slovencev Jaka Hvala, ki je na nemško-češki meji že dobil zadnjo posamično tekmo. "Uf, preveč podatkov, ne bom razmišljal o tem," je bil odziv Hvale na podatek, da lahko postane prvi skakalec s tremi zmagami v Klingenthalu.

Ne pozabite na nedeljske skoke!
Prva posamična tekma v sezoni 2013/14 se bo v Klingenthalu začela ob 13.30. Neposredni prenos na TVS 2 in MMC-ju s komentarjem Aleša Potočnika. Za redna radijska javljanja na Valu 202 bo skrbel Boštjan Reberšak.


Hvala rad obremeni zadnjega "orla"

20-letni skakalec iz Ponikev na Šentviški planoti je bil bolj zgovoren ob ustvarjanju več kot očitno pozitivnega pritiska na zadnjega med zmagovito slovensko četverico. "Že lani v Zakopanah sem rekel Petru Prevcu, da se mora navaditi, da kot zadnji v četverici brani prvo mesto," razkriva Hvala recept, ki Sloveniji serijsko zagotavlja uvrstitve med prve tri na ekipnih tekmah.

Prevca pritisk žene dlje
Zdaj je pred "orli" nov izziv - nadaljevati niz šestih zaporednih uvrstitev na zmagovalni oder, ko je bil vsaj en Slovenec med prvimi tremi. "Dobro se nam izide. Pač naredimo na tekmi najboljše skoke. Očitno je na tekmi toliko več pritiska in grem tudi zaradi strahu pred neuspehom toliko dlje," je Prevčeva odkrita razlaga.

"Da, želeli smo si finalne serije, da se ne bi spet pojavil kje kakšen dvomljivec," je Prevc tudi zavrnil vse dvome, da si Slovenci v težavnih vetrovnih razmerah niso želeli še drugega skoka.

Ni pravega časa niti za psa ali ženo
"Tega se človek nikoli ne naveliča. Čim več zmag in stopničk, to si želim,"
se Jurij Tepeš veseli novih tekem, kjer Slovenci odkrito ciljajo na sam vrh. O popolni predanosti skokom priča tudi izjava v soboto najdaljšega Slovenca Roberta Kranjca: "Tako zelo malo časa sem imel, da mi ga je zmanjkovalo tudi za psa in ženo. Prijateljem sem rekel, da je olimpijska sezona."

Janus pred tekmo napovedal zmago
Samozavest slovenskih skakalcev dokazuje tudi glavni trener Goran Janus. "Sam sem že interno napovedal našo zmago, samo ne, s kakšno razliko," je Janus vnovič zadel s svojimi že pregovorno natančnimi napovedmi za motivacijo fantov.

Sezona se za skakalce ne bi mogla začeti bolje
Skakalci že na prvi tekmi opravili z vso konkurenco
Zdravljica je zadonela v Klingenthalu
Sezona se za skakalce ne bi mogla začeti bolje
Skakalci že na prvi tekmi opravili z vso konkurenco
Zdravljica je zadonela v Klingenthalu