Jakovu Faku je bolezen pobrala preveč moči. Foto: www.alesfevzer.com
Jakovu Faku je bolezen pobrala preveč moči. Foto: www.alesfevzer.com
Bauer: Izidi na Švedskem niso pravi pokazatelj
Fak ni pripravljen za tekme na Pokljuki

Slovenija pa bo v nedeljo zastopana z žensko štafeto. Kot je razkril glavni trener Tomaš Kos, bo ob Teji Gregorin, Anji Eržen in Urški Poje nastopila še Andreja Mali. Malijeva letos sicer ne nastopa več, medtem je presedlala v trenerske vrste, vseeno pa bo dolgoletna članica reprezentance A nedeljsko štafeto izkoristila kot poslovilno tekmo v karieri.

Kos pričakoval več
Na prvih šestih tekmah je Slovenija ostala brez tekmovalca, ki bi se prebil med najboljših 30, a v slovenskem taboru še ne bijejo plat zvona. Po prepričanju trenerjev so tekmovalci dobro pripravljeni, boljše uvrstitve pa je na Švedskem odneslo slabo streljanje. "Res sem pričakoval več, saj smo tam tudi trenirali, a prav na strelišču nam ni uspelo tisto, kar smo pričakovali in kar smo kazali na treningih. Sam mislim, da je to bolj v glavi, kot pa da gre za tehnične napake. Res je tudi, da nas je morda malo bolj od drugih presenetil tudi veter in nismo dosegli pričakovanih rezultatov," se je v slab uvod v sezono uzrl Tomaš Kos.

Češki strokovnjak dodaja, da razlogov za skrb pred tekmo na Pokljuki še ni: "Vemo, da smo dobro trenirali, da smo pripravljeni za boljše nastope. Na Pokljuki smo doma, poznamo progo, strelišče in tudi vremenska napoved je obetavna, zato mislim, da se moramo samo zbrati. Vemo, da znamo in to moramo prenesti na tekmo." Kos je prav tako potrdil pričakovano novico, da na tekmi ne bo Jakova Faka, ki je vprašljiv tudi za tekmo prihodnji teden na Češkem. Vsekakor pa si vsi želijo, da se najboljši tekmovalec čim prej pridruži ekipi, saj je že lanska sezona potrdila, da je Fak trenutno edini slovenski reprezentant, ki lahko redno računa z bojem za deseterico.

Bauer sledi visokim ciljem
Teja Gregorin se je prejšnji teden na Švedskem predstavila dobro tekaško pripravljena, vse prevečkrat pa grešila na strelišču, kar si želi popraviti: "Prav tekaška forma me navdaja z optimizmom, da lahko posežem po boljši uvrstitvi. Težave so v streljanju, ne vem zakaj, a roka se je prevečkrat zatresla. Tukaj je nova tekma in nova priložnost. Upam, da bom pokazala to, kar sem kazala celo sezono na treningih. V preteklosti sem blestela prav v streljanju in verjamem, da to znam in zmorem in to bom pokazala na Pokljuki."

Vloga prvega tekmovalca pripada Klemnu Bauerju, a kot pravi, s tem ni obremenjen: "Na tekmi imam vedno svoje cilje in tem sledim. Najbolj pomembna bo dobra psihološka priprava na tekmo, da bom lahko pokazal ves svoj potencial. Trening je bil narejen prej in verjamem, da smo delali dobro, kar me pomirja in mi vliva optimizem."


Petek:
11.30: Šprint (M), 10 km
14.15: Šprint (Ž), 7,5 km

Sobota:
11.45: Zasledovalno (M), 12,5 km
14.45: Zasledovalno (Ž), 10 km

Nedelja:
11.15: Štafeta (M), 4 x 7,5 km
14.30: Štafeta (Ž), 4 x 6 km

Bauer: Izidi na Švedskem niso pravi pokazatelj
Fak ni pripravljen za tekme na Pokljuki