Brez Jakova Faka so slovenski biatlonci in biatlonke na prvih šestih tekmah sezone zbrali le 21 točk. Foto: www.alesfevzer.com
Brez Jakova Faka so slovenski biatlonci in biatlonke na prvih šestih tekmah sezone zbrali le 21 točk. Foto: www.alesfevzer.com
Biatlonci že prispeli na Pokljuko

29-letnik je zaradi bolezni izpustil prvo postajo nove sezone v Östersundu in še vedno ni znano, ali bo do petka nared. To bo v četrtek sporočil glavni trener slovenske reprezentance Tomaš Kos.

Kljub pomanjkanju snega bo Pokljuka pripravljena za šest tekem, ki se bodo zvrstile od petka do nedelje. "Priprave smo začeli po lanskem svetovnem pokalu, ko smo naredili dodatni sneg, ki smo ga shranili čez poletje. Od septembra naprej imamo vsak dan od 6 do 10 ljudi na delu, ki delajo vzdrževalna dela. Pred dobrim tednom smo začeli razvažati snega na proge, v soboto smo delo končali. Navkljub toplemu obdobju, dežju, smo predtem imeli ugodne temperature in smo zagotovili zadosti snega. Vsako noč smo izkoristili, niti minute nismo vrgli proč," je povedal vodja tekmovanja Matej Kordež.

Pričakujejo veliko gledalcev. Organizacijski odbor je še enkrat pozval gledalce, naj izkoristijo brezplačni javni prevoz. V petek bo avtobus navijače vozil na Pokljuko s parkirišča pred Ledeno dvorano na Bledu, v soboto in nedeljo pa od industrijske cone na Rečici. Tudi letos bo vozil avtobus iz bohinjske smeri.

Prvi tekmovalni dan bodo za najboljše biatlonce navijali šolarji, na Rudno polje jih bodo pripeljali več kot 2200. Vremenska napoved je sončno vreme za vse tri dneve, v soboto bi se temperature lahko približale 10 stopinjam Celzija.

Četrtek:
Uradni trening

Petek:
11.30: Šprint (M), 10 km
14.15: Šprint (Ž), 7,5 km

Sobota:
11.45: Zasledovalno (M), 12,5 km
14.45: Zasledovalno (Ž), 10 km

Nedelja:
11.15: Štafeta (M), 4 x 7,5 km
14.30: Štafeta (Ž), 4 x 6 km

Biatlonci že prispeli na Pokljuko