Parkirna prepustnica, ki se jo dobi ob pravočasnem nakupu vstopnic za avtobuse in kombiji. Z njo se tudi v soboto lahko parkira na parkiriščih pod skakalnicami v Planici. Foto: MMC RTV SLO
Parkirna prepustnica, ki se jo dobi ob pravočasnem nakupu vstopnic za avtobuse in kombiji. Z njo se tudi v soboto lahko parkira na parkiriščih pod skakalnicami v Planici. Foto: MMC RTV SLO

V Planici je na voljo okoli 2.400 parkirnih mest za osebna vozila in 250 za avtobuse. Organizatorji priporočajo, da vstopnice kupite že v predprodaji. S tem bodo lažje nadzirali število obiskovalcev, saj je prireditveni prostor omejen.

"Ob sedanji prostorski razporeditvi in konfiguraciji na teh začasnih objektih, kot so tribune, realno lahko na od 12 do 15 tisoč kvadratnih metrih, ki jih imamo na voljo in da je to še varno, gostimo od 33 do 35 tisoč obiskovalcev. Več Planica ta trenutek ne prenese," pojasnjuje Jože Ajdišek, predstavnik OK-ja Planica.

SOBOTNI PROGRAM
Ekipna tekma:
09:00 Poskusna serija
10:00 Prva serija
11:00 Finalna serija
12:00 Slovesna razglasitev rezultatov
12:20 Začetek zabavnega programa - Mi2
20:00 Uradna podelitev štartnih številk (prireditveni prostor Vitranc, Kranjska Gora)

Za Slovenijo bodo skakali Jurij Tepeš, Jaka Hvala, Jure Šinkovec in Robert Kranjec.
Če se ne boste odpravili v dolino pod Ponce, lahko polete spremljajte na TVS 2 in MMC-ju!


Sobota prinaša največji obisk

Avtobusi in kombiji, ki bodo že imeli posebno oznako, bodo lahko peljali neposredno na parkirišča v Planici. Tisti, ki vstopnic še ne boste imeli, jih boste lahko kupili na dan prireditve. Na parkirišču pred predorom Karavanke bo veljal poseben prometni režim, ki bo omogočal vrnitev na cesto proti Planici. Preostali možnosti za nakup bosta na starih mejnih prehodih v Ratečah in na Korenskem sedlu.

Zaradi izjemnih uspehov naših skakalcev pričakujejo veliko obiskovalcev, vrhunec naj bi bil v soboto, zato so pripravili dovolj parkirišč tudi zunaj Planice in obiskovalcem omogočili prevoz do prizorišča.

"Vse od Kranjske Gore pa do Rateč in drugega križišča za Planico (Ledine) bomo z avtobusi pobirali obiskovalce, ki bodo kakor koli prišli v Planico." Brezplačna krožna avtobusa proga deluje vse dni tekmovanja.

Cesta v Planico zaprta za pešce
Vsako leto se gledalci odločajo od parkirišča do Planice priti peš - za te ima organizator prav posebno opozorilo. "Posebnost je tudi ta, da imamo letos prepoved hoje pešcev po cesti Rateče-Planica. Pomeni, da bomo dosledno vse obiskovalce preusmerili na ustrezno označene pešpoti."

Pretok prometa bodo ves čas nadzirali s helikopterjem, saj želijo preprečiti morebitni prometni zastoj, s katerim so se spopadli pred dvema letoma, ko je Planica gostila svetovno prvenstvo. In še zadnje opozorilo: v Planico ne prinašajte alkohola in ne hodite tja vinjeni.