Ob letalnici bratov Gorišek letos ne bo gledalcev. Foto: BoBo
Ob letalnici bratov Gorišek letos ne bo gledalcev. Foto: BoBo

Projekt "Pripelji se v Planico in poglej", t. i. "drive-in", bo moral počakati na morebitno drugo priložnost.

"Odločitev je bila sprejeta na podlagi veljavnih ukrepov Vlade RS za omejitev in obvladovanje koronavirusne bolezni in z obžalovanjem, saj so v Planici gledalci tisti, ki dogodku dajejo potrebno vzdušje in čarobnost. Seveda pa je razumljivo, da je v prvi vrsti treba poskrbeti za zdravje vseh. Planica kljub temu ostaja največji slovenski športni praznik," so zapisali.

Prenosi na TV SLO 2, Valu 202 in na MMC-ju
Neposredno bo mogoče SP v poletih od četrtka, 10. decembra, do nedelje, 13. decembra, spremljati prek televizijskih sprejemnikov na programu TV SLO 2, na radijskih valovih Vala 202 in na spletnem portalu MMC.

Vse štiri dni bodo tekme pod žarometi
Prvič v zgodovini bo tekmovanje na letalnici bratov Gorišek potekalo pod žarometi. Naslednji četrtek bodo na sporedu kvalifikacije. V petek bosta na sporedu prvi dve seriji, v soboto pa še tretja in četrta. V nedeljo se bo prvenstvo končalo z ekipno tekmo. Vsak dan se bo tekmovanje začelo ob 16.00.

"Skakalce lahko s pomočjo virtualnega navijaškega vzdušja navijači podprejo tudi iz domače dnevne sobe. Zavarovalnica Triglav kot zlati pokrovitelj Planice navijačem namreč omogoča, da junake zime v živo, prek orodja za oddaljena srečanja, podprejo na zaslonih, ki bodo smučarske skakalce pričakali v izteku letalnice. Vsakdo, ki želi soustvarjati edinstveno navijaško vzdušje, ki bo dolino pod Poncami letos prevetrilo prvič, lahko svojo prijavo odda na spletni strani triglav.si/planica," so zapisali.

Kupci vstopnic bodo naknadno obveščeni o možnostih menjave za marčevsko tekmovanje finala svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici skladno z veljavno zakonodajo.

"Ker je v teh časih naš najpomembnejši cilj, da zagotovimo varnost za vse, zveste navijače in podpornike Planice skupaj s pristojnimi organi vljudno prosimo, da ne prihajajo v Planico, saj bo dolina pod Poncami zaprta za obiskovalce," so opozorili.

Pripravljalna dela na prizorišču kljub zahtevnim vremenskim razmeram potekajo skladno z načrti.

Bertoncelj prepričan, da bo Zajc pripravljen za polete v Planici