Enajst tekem pred koncem se je prednost Tine Maze stopila na 84 točk. Foto: www.alesfevzer.com
Enajst tekem pred koncem se je prednost Tine Maze stopila na 84 točk. Foto: www.alesfevzer.com

Pred Mariborom je bilo pričakovati, da bo prednost 184 točk slovenske šampionke narasla, saj Fenningerjeva ne vozi slaloma. Toda odstopa Mazejeve na obeh tekmah sta poskrbela, da bomo na zadnjih enajstih tekmah sezone spremljali ogorčen dvoboj za veliki kristalni globus.

Tekme do konca sezone:
27.2.-1. 3.: Bansko (2 x SVSL, superkombinacija)
7.-8. 3.: Garmisch (smuk, SVSL)
13.-14. 3.: Are (VSL, slalom)
18.-22. 3.: Meribel (smuk, SVSL, slalom, veleslalom)

Še pred enim mesecem je kazalo, da Mazejeva zanesljivo koraka proti drugi skupni zmagi v karieri. Po superveleslalomu v Cortini je imela pred Avstrijko 331 točk naskoka, a je na naslednjih štirih tekmah osvojila le 13 točk. Na zadnjih treh ni prišla do cilja.

Za utrujeno Mazejevo sta po napornem svetovnem prvenstvu na visoki nadmorski višini domači tekmi prišli prehitro. Svoje je terjala tudi menjava časovnih pasov. Po sobotnem odstopu v veleslalomu je brezkompromisno napadla tudi v finalni vožnji slaloma (po prvi je bila šesta) in končala v snegu, čeprav bi ji že povprečna vožnja prinesla lepo število točk.

Zdaj bo na vsaki od zadnjih enajstih tekem pomembna vsaka točka. "Treba bo vse resetirati in se pripraviti na nadaljevanje sezone. Nisem prvič na tleh. Zavedam se, da so bile to pomembne točke. En tak vikend ni tragedija, je pa gotovo dobro opozorilo in upam, da se zberem za naslednje tekme," je povedala dvakratna svetovna prvakinja iz Vaila.

Upajmo le, da konec letošnje sezone ne bo podoben lanskemu, ko je po olimpijskih igrah povsem izpraznjena Mazejeva na devetih tekmah osvojila 210 točk, na treh je ostala praznih rok. Imata pa lanska in letošnja sezona pomembno razliko. Lani je Mazejeva ostala brez možnosti za skupno zmago še pred Sočijem, saj je za Mario Höfl Riesch in Fenningerjevo zaostajala za več kot 300 oziroma 200 točk. Letos je motivacijski moment drugačen.

Ženska karavana se seli v Bolgarijo, kjer bodo konec tedna v Banskem tri tekme. V petek in soboto sta na sporedu superveleslaloma, v nedeljo pa alpska kombinacija, v kateri si lahko Mazejeva pred neslalomistko Fenningerjevo spet nabere malce zaloge. Sledil bo hitri konec tedna v Garmischu, pred finalom v Meribelu pa bodo dekleta še drugič letos obiskala Are, kjer bosta veleslalom in slalom.

Mazejeva in Massi po neuspešni Zlati lisici
Maze: Tak vikend ni tragedija, je pa opozorilo
Mazejeva in Massi po neuspešni Zlati lisici
Maze: Tak vikend ni tragedija, je pa opozorilo