Melania Trump je dejala, da je Donald Trump borec, ki ima rad državo in se vsakodnevno bojuje za Američane. Foto: Reuters
Melania Trump je dejala, da je Donald Trump borec, ki ima rad državo in se vsakodnevno bojuje za Američane. Foto: Reuters

"Prvič v zgodovini so ameriški državljani neposredno in vsakodnevno nagovorjeni od svojega predsednika prek družbenih omrežij. Zelo pomembno se mu zdi, da lahko neposredno komunicira z ljudmi, ki jim služi," je med govorom v Pensilvaniji dejala Melania in z besedami, da se ne strinja vedno z načinom in z vsem, kar mož objavi na družbenih omrežjih, izzvala nekaj smeha, poročata BBC in CNN.

Melania Trump spregovorila v podporo možu

Ob tem je obtožila medije, da le opravljajo in jih zanimajo le spletke, resnične dogodke in politike pa prirejajo: "Preden se je moj mož odločil za kandidaturo, so ga imeli mediji radi, ker so videli moškega, ki ga jaz vidim vsak dan – močnega, uspešnega in poštenega. Moškega, ki vidi zmožnosti v vseh, ki jih sreča, ne glede na spol, raso, vero ali spolno usmerjenost. Moškega, ki ima zelo veliko srce in zelo dober smisel za humor. Donald rad pomaga ljudem in rad vidi, da ljudje okoli njega, tako kot njegova država, uspejo. Ko se je odločil kandidirati kot republikanec, so mediji ustvarili drugačno podobo mojega moža, kakršne ne poznam, vse njegove podpornike pa so začeli zaničevati."

Predčasno volilo že več kot 64 milijonov Američanov

Tudi leta 2016 je Melania pred volitvami govorila v Pensilvaniji. Tedaj v Berwynu, letos pa v kraju Atglen, kjer jo je poslušalo okrog 300 Trumpovih podpornikov. Pred štirimi leti je govorila o tem, da se bo v Beli hiši posvetila boju proti nasilništvu med otroki, tokrat pa je ponovila nekaj osrednjih točk kampanje svojega moža pred volitvami, ki bodo 3. novembra.

"Imate izbiro med mojim gospodarskim razcvetom in zapiranjem ekonomije pod Bidnom," je že večkrat med drugim dejal Donald Trump. Foto: Reuters

Melania zagotovila, da Trump premika ZDA naprej

Poudarila je, kar je govoril že njen mož, da je njegov protikandidat Joe Biden proti prekinitvi letalskega prometa s Kitajsko pred izbruhom pandemije. Dejala je, da ima Biden socialistično agendo. "Govori, da bi on opravil boljše delo. Američani lahko pogledajo Bidnovih 36 let v kongresu in osem let na položaju podpredsednika ZDA in se odločijo, ali mu bo res končno uspelo nekaj narediti zanje. Ko boste 3. novembra volili, boste volili za prihodnost naših otrok. Dokler je Donald Trump predsednik, bodo naše ameriške vrednote in vrline, na katerih je država zgrajena, cenjene in ohranjene," je prepričana.

Joe Biden je podpornike nagovoril Georgii, ki ni volila demokrata od leta 1992. Foto: Reuters
Joe Biden je podpornike nagovoril Georgii, ki ni volila demokrata od leta 1992. Foto: Reuters

Po njenih besedah so se demokrati osredotočili na goljufijo z ustavno obtožbo namesto na pandemijo koronavirusa in naj bi zgolj delili Američane glede covida-19 ter širili zmedo in strah. Zagotovila je, da bodo ZDA premagale koronavirus in pohvalila vse, kar je Trump do zdaj storil v tej smeri. Omenila je, da je tudi sama zbolela, in dejala, da se zaveda, da je s tem prizadetih veliko Američanov. Pohvalila jih je, da so stopili skupaj in si pomagajo, ter se zahvalila vsem, ki se borijo proti bolezni.

Zagotovila je, da Trump premika Ameriko naprej. Pod njegovim vodstvom je gospodarstvo cvetelo, meje so varnejše. ZDA se niso zapletle v nove spopade in so si prizadevale končati vojne. "Uničili smo teroriste, ki so napadli našo državo in zaveznike pod prejšnjo vlado in dosegli zgodovinske mirovne sporazume na Bližnjem vzhodu. Spet nas spoštujejo. Imeli bomo trdna zavezništva po svetu," je med drugim povedala prva dama ZDA.

Tudi Joe Biden predčasno glasoval

Demokratski predsedniški kandidat Joe Biden je v sredo v domačem Wilmingtonu v državi Delaware predčasno oddal glasovnico za splošne volitve 3. novembra. Republikanski kandidat Donald Trump je predčasno volil na Floridi že 24. oktobra.

Udeležba na predčasnih volitvah je letos rekordna zaradi pandemije covida-19 in zaradi velikega zanimanja za volitve. Tako je do srede volilo že 74 milijonov Američanov, kar je največ do zdaj v zgodovini ZDA.

Trump nazadnje v Wisconsinu, Biden v Georgii

Trump je imel v torek zborovanje v West Salemu v Wisconsinu nekaj ur zatem, ko so državni zdravstveni uradniki poročali o novih rekordih glede okužb s koronavirusom in smrtnih primerih. V torek so našteli 5262 okužb in 64 smrti, kar je za to zvezno državo rekord v enem dnevu. Guverner Wisconsina Tony Evers je Belo hišo obtožil, da je dvignila roke pred pandemijo in da skriva dejstva pred javnostjo. Trump vztraja, da bo pandemije kmalu konec in v času naraščanja okužb pravi, da so dosegli prelomnico.

Demokratski predsedniški kandidat Biden, ki ohranja vodstvo v anketah po ZDA in ključnih državah, kot je Wisconsin, je medtem obiskal republikansko Georgio, kjer so ankete letos presenetljivo tesne. V Atlanti je temnopolte volivce in druge pozval, naj gredo na volitve in obrnejo državo v demokratsko smer. Demokrati upajo tudi na presenečenje v Ohiu in celo Teksasu. To potrjuje 15 milijonov dolarjev za oglase, ki jih je za obe državi namenil milijarder in nekdanji župan New Yorka Michael Bloomberg, ki je že namenil 100 milijonov lastnega denarja za pomoč Bidnu na Floridi.

V ponedeljek sta bila oba v Pensilvaniji. Do volitev v ZDA je še šest dni, po državi pa je bilo predčasno oddanih že več kot 70 milijonov glasov. To je več kot polovica od vseh glasov na zadnjih volitvah leta 2016, ko je Trump premagal Hillary Clinton, ki se je medtem tudi oglasila in dejala, da ji ob misli na nov Trumpov mandat postane slabo. Kot poroča Guardian, bi lahko bila udeležba na letošnjih volitvah največja v več kot sto letih.

Melania Trump v Pensilvaniji podprla moža Donalda Trumpa