Milenium stih - Marija Ivoš Foto:
Milenium stih - Marija Ivoš Foto:
Andreja Malta prezentira svojo poezijo
Andreja Malta prezentira svojo poezijo
Ladja kulture - Jože Arzenšek
Ladja kulture - Jože Arzenšek
Udeleženci pesniškega druženja Poezija na dvorišču
Udeleženci pesniškega druženja Poezija na dvorišču

V sklopu že tradicionalne prireditve "Ladja knjigarna-ladja kulinarke 2017" se je ladja na svoji poti ob jadranski obali, tretjega avgusta ustavila v Sv. Filip Jakovu. Tam sta se v program, na povabilo direktorice turistične skupnosti Klare Eškinje, vključila Ruža in Jože Arzenšek, vodja likovne sekcije Slovenskega kulturnega društva Lipa Zadar. Razstavila sta slike z letošnje jubilejne, 10 likovne kolonije Maj 2017 Turanj, kjer so s svojimi deli sodelovali Jože Arženšek, Pia Bajlo, Marija Ivoš, Majda Radović ter likovni umetniki iz drugih slovenskih društev na Hrvaškem in iz Slovenije.

Članici društva Marija Ivoš in Andreja Malta, ki je tudi koordinatorica za sekcije društva, sta z branjem svoje poezije sodelovali na pesniškem druženju "Poezija na dvoru" zadarskega Društva književnih ustvarjalcev "Riječi iznad svega".

Pesnica Andreja Malta je sodelovala še na številnih drugih prireditvah, kjer je v različnih jezikih, tudi v slovenščini, predstavila svojo poezijo: v Perušiću na prireditivi "Večer duhovne poezije", na 8. mednarodnem srečanju "V spomin na Anta Zemljara" , ki ga je pripravilo Hrvaško književno društvo Reka, ,v Povljani, na otoku Pagu, pa je na »KaLibar festiVal-u« konec septembra predstavila svojo kratko prozo.

Sodelovanje članov slovenskega društva na številnih kulturnih dogodkih tega poletja se je sklenilo na prvem zadarskemu Millenium stihu - poetskem maratonu »Besede nad vsem«, ki je potekal v cerkvi sv. Donata. Na prireditvi je sodelovalo 180 ustvarjalcev - pesnikov, kantavtorjev, pevskih zborov, študentov in profesorjev Filozofske fakultete Zadar. Svoje pesmi v slovenščini in hrvaščini sta predstavili članici Slovenskega kulturnega društva Lipa Zadar Andreja Malta in Marija Ivoš.

, SKD Lipa Zadar

Foto: Andreja Malta, Ruža Arzenšek