Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Deli Televizija MMC Radio Kazalo

Ljudje in zemlja • prispevki

Ljudje in zemlja Namakanje Vanganela in Sermina

19.09.2021

Po desetletjih čakanja se kmetom v vanganelski dolini in na Sermiinu vendarle obeta rešitev glede namakanja kmetijskih površin. Združili so se v zadrugo, občina je naročila študijo interesa in vodnih zalog in upati je, da se bo prihodnje leto začelo s postavljanjem namakalnih sistemov.

Ljudje in zemlja Trgatev v Istri

19.09.2021

V Slovenski Istri se je začela trgatev. Najprej so jo začeli v Vinakopru, nato še drugi vinogradniki. Letina bo podobna lanski, kakovost bo visoka.

Ljudje in zemlja Planina Bošca

19.09.2021

Na posoških planinah zaključujejo pašno sezono. Obiskali smo planino Bošca na Kobariškem Stolu.

Ljudje in zemlja Evropski kmetijski vrh pri nas

12.09.2021

V začetku tedna je naša država v okviru predsedovanja Evropski uniji gostila evropske kmetijske ministre. Pred ministrsko konferenco na Brdu pri Kranju so ministri spoznali tudi del Dolenjske, obiskali so Biotehniški center Grm Novo mesto, z novinarji pa so se srečali na dvorišču največjega slovenskega sadjarskega podjetja - družbe Evrosad.

Ljudje in zemlja Društvo kmečkih žena Metlika

12.09.2021

Društvo kmečkih žena Metlika ima največ zaslug za zaščito belokranjske pogače, ki je danes ena izmed najbolj prepoznavnih izvornih slovenskih jedi. Skrb za tradicijo pa seveda ni edina naloga tega društva, ki povezuje okoli 130 žensk- da rade zapojejo in nastopijo na odrskih deskah.

Ljudje in zemlja Ohranitveno kmetijstvo

12.09.2021

Alternativne pristope ohranitvene obdelave tal že nekaj časa uporabljajo tudi nekateri slovenski kmetje in nekaj večjih kmetijskih družb. Osnovni cilj ohranitvenega kmetijstva je ohraniti živa, zdrava tla. Največ pridelovalcev, ki so se odločili za tak način kmetovanja prihaja s ptujskega območja.

Ljudje in zemlja Nemoč podeželja

12.09.2021

Kakovost življenja na kmetijah v projektu neMOČ podeželja Zveze slovenske podeželske mladine.

Ljudje in zemlja Belo zlato Slovenske Istre

29.08.2021

Med izredno dragocene kmetijske pridelke, če jih lahko tako imenujemo, v Slovenski Istri prištevamo sol. Nekoč so ji zaradi visoke cene rekli tudi belo zlato. V Sečovljah ga na enak način pridelujejo že vsaj 700 let. Preverili smo kakšna bo letošnja letina.

Ljudje in zemlja Kosa je bila nekoč kraljica travnikov

29.08.2021

Med stara kmečka opravila sodi tudi košnj s koso. Danes jih kmetje le še poredko vzamejo v roke, saj so jih nadomestili stroji. Bili smo v Sabonjah, kjer so nam pokazali kako so kosili nokoč.

Ljudje in zemlja Slaba čebelarska sezona

29.08.2021

Letošnja spomladanska pozeba se odraža skoraj v vseh porah kmetijstva. Tokrat postavljamo v ospredje čebelarje. Z njimi smo se pogovarjali na različnih koncih Primorske in Notranjske. Srečujejo se s podobnimi težavami. Letošnja čebelarska sezona je pod pričakovanji.

Ljudje in zemlja Fitokmetije kot učni centri

29.08.2021

Obiskali smo domačijo Belajevi v Kačičah, ki bo v tem študijskem letu tudi učna kmetija za študente programa fitoterapije, ki ga izvajajo na Fakulteti za zdravstvene vede na Univerzi v Novem mestu.

Ljudje in zemlja Kako pravilno namakati

22.08.2021

Kmetom bo kmalu na voljo sistem podpore pri odločanju o namakanju. Za kakovosten pridelek in naravno okolje je ključno pravilno namakanje.

Stran 1 od 15
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov