Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Dokumentarni program

Leta 2016 izvoljeni filipinski predsednik Duterte je napovedal brezkompromisno vojno tako preprodajalcem kot uživalcem mamil. Policistom in prostovoljcem je dal dovoljenje, da ubijejo vsakogar, ki bi ga zgolj osumili vpletenosti v mamilarske posle. To je že tako razširjeno nasilje v družbi, ki jo razdira tudi huda revščina, še okrepilo. Dokumentarna oddaja prikaže policijske racije, predstavi izpovedi preprodajalcev mamil in družinskih članov ubitih, razišče življenje v slumih Manile in boj za življenja otrok, prepuščenih nemilosti ulice.

50:08

V teku je nova industrijska revolucija – zaposlovanje robotov in umetne inteligence. Takšna delovna sila je nadvse učljiva, učinkovita, podložna in se nikoli ne utrudi. A kakšne so posledice za tradicionalno zaposlitev in za človeško delovno silo? V kolikšni meri roboti prinašajo delovna mesta in v kolikšni jih uničujejo? So družbe po svetu pripravljene na velike spremembe, ki so se ponekod že precej razmahnile?

52:09

Megan McCormick je obiskala kulturno in zgodovinsko bogato osrčje Japonske: staro prestolnico Kjoto, kjer je največja koncentracija svetišč na svetu. Šintoizem in budizem na Japonskem sobivata še danes. Megan je poskusila tudi meditacijo pri zelo strogem učitelju in se preoblekla v gejšo. V moderni in nagneteni Osaki je obiskala tematski park Kidzania, kjer otroci lahko opravljajo številne poklice, in prespala v hotelu, kjer so namesto sob kapsule. V Iga Uenu, domačem kraju nindž, se je preizkusila kot nindža, na odročnem otoku Sado pa je spoznala delo ribičev in obiskala svetovno znano šolo za bobnarje.

01:15:53

Kitajska vlada je prva označila odvisnost od interneta za duševno bolezen. Dokumentarni film podrobno prikaže odvisnost od interneta, predvsem pa zdravljenje odvisnosti v kitajskih rehabilitacijskih centrih. V pekinškem centru spremljamo tri mladoletnike od dne, ko so prispeli vanj, skozi trimesečno obdobje zdravljenja do vrnitve domov. Dokumentarec Web Junkie je mikrokozmos življenja v sodobni Kitajski. Preuči medgeneracijska trenja in enega izmed bolezenskih znakov internetne dobe.

01:10:39

Celovečerni dokumentarec je iskrena, poetična in ganljiva prvoosebna življenjska izpoved znamenitega rokovskega glasbenika, ki navdušuje vse od 60. let minulega stoletja. Avtobiografsko pripoved Brucea Springsteena dopolnjuje bogato arhivsko gradivo.

50:10

Kaj so nebesa in kaj je pekel? Ljudje mnogih ver že tisočletja razmišljajo o teh pojmih. Morgan Freeman se odpravi raziskat neznane jame, ki so bile za ameriške Indijance podzemlje, preučit izganjanje hudiča in govorjenje v neznanih jezikih ter se sreča z žensko, ki verjame, da je videla nebesa.

Feljtoni

Pričevalci

Spomini

Tuje dokumentarne oddaje

Portreti

Zadnje dodano