Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Arhiv

Ljudje in zemlja IMK: Anton Grobelnik

1. 10. 2023

Anton Grobelnik, Kmetija Grobelnik 31-letni Toni Grobelnik je pred petimi leti prevzel domačo kmetijo. Prirejo mleka je zamenjal za rejo visoko kakovostnega mesa. Na domačem dvorišču v Galiciji blizu Žalca proda vse izdelke, od svežega mesa do predelanih mesnin.

Ljudje in zemlja IMK: Uroš Malerič

1. 10. 2023

Uroš Malerič, Kmetija Malerič 34-letni Uroš Malerič je pred šestimi leti je prevzel domačo kmetijo v Vojni vasi pri Črnomlju, kasneje pa še stričevo posestvo na nekaj kilometrov oddaljenem Zajčjem vrhu. Zdaj skupaj z družino obdeluje okoli 30 hektarjev pašnikov in njiv. Iz doma pridelanih žit izdelujejo testenine, moke in druge izdelke.

Ljudje in zemlja Izjave IMK

1. 10. 2023

Predstavljamo vam mlade kmetice in kmete, ki se potegujejo za laskav naziv Inovativni mladi kmet/kmetica (IMK).

Ljudje in zemlja IMK: Dominik Lenart

1. 10. 2023

Dominik Lenart, Kmetija Lenart Dominik Lenart je pred enajstimi leti prevzel domačo kmetijo v Mestnem vrhu pri Ptuju, skupaj z ženo Anjo sta jo razvila v eno večjih slovenskih družinskih kmetij. Obdelujejo okoli 120 hektarjev zemlje in skrbijo za 300 glav govedi. Nekaj mleka, ki ga pridelajo, sami tudi predelajo v sveže mlečne izdelke.

Ljudje in zemlja IMK: Aleš Perko

1. 10. 2023

Aleš Perko, Kmetija Perko 29-letni Aleš Perko na domači kmetiji v Spodnji Velki zbira in obdeluje številne podatke. Razvil je aplikacijo, ki omogoča natančno spremljati rejo živali in stroške kmetije. Želi jo razviti tako, da bi bila uporabna tudi za druge kmete.

Ljudje in zemlja IMK: Eva in Matevž Jenko

1. 10. 2023

Eva in Matevž Jenko, Kmetija Pr' Matevž Eva in Matevž sta prva v Sloveniji na kmetiji začela izdelovati mocarelo. 28-letna zakonca predelujeta mleko v domači sirarni v Retečah zadnja štiri leta. Poleg mocarele in burate izdelujeta še različne jogurte, skute in sire.

Ljudje in zemlja IMK: Simon Veberič

1. 10. 2023

Simon Veberič, Alchemia Pannonica Herbs Simon Veberič, 39 let, je skupaj s partnerico Suzano pred tremi leti zasadil zeliščni vrt na domači kmetiji na Stavešinskem vrhu blizu Gornje Radgone. Na 30 arih gojita več deset različnih vrst zelišč. Pridelane rastline uspešno predelujeta v hidrolate, eterična olja, čaje in zeliščno sol.

Ljudje in zemlja Ljudje in zemlja: IMK 2021

3. 10. 2021

V oddaji Ljudje in zemlja predstavljamo 8 kandidatov, ki se v letošnjem letu potegujejo za inovativnega mladega kmeta. Izbor organizirata Zveza slovenske podeželske mladine in KGZS. Glasovanje bo potekalo od 10. do 17. oktobra 2021, potem ko bodo objavljeni še trije kandidati s Primorske.

Ljudje in zemlja IMK 2021: Rok Gartnar

3. 10. 2021

Rok Gartnar na hribovski kmetiji nad Poljansko dolino razvija nove kmetije stroje. Iz domače delavnice je razvil prepoznavno podjetje.

Ljudje in zemlja IMK 2021: Sara Berglez Zajec

3. 10. 2021

Sara Berglez Zajec na Kapli razvija ekološko učno kmetijo. Med 50-mi različnimi izdelki iz narave prideluje tudi aronijo.

Ljudje in zemlja IMK 2021: Anton Požar

3. 10. 2021

Anton Požar na družinski kmetiji v Moravčah prideluje svežo in predelano zelenjavo. Njihov nov izdelek je naravno kisana rdeča pesa.

Ljudje in zemlja IMK 2021: Barbara Zakrajšek

3. 10. 2021

Barbara Zakrajšek je na domači kmetiji v okolici Zidanega mosta postavila mlin. Prideluje več vrst moke in hladno luščeno ajdovo kašo ter pirin riž.

Ljudje in zemlja IMK 2021: Katarina Puhan Gjerkeš

3. 10. 2021

Katarina Puhan Gjerkeš v okolici Murske Sobote razvija turistično kmetijo. V sodobni trgovini na kmetiji ponuja prekmurske kulinarične dobrote in vina.

Ljudje in zemlja IMK 2021: Katja Leber Vračko

3. 10. 2021

Katja Leber Vračko skupaj s sestro Barbaro skrbi za vinogradniško in živinorejsko kmetijo. V novi vinski kleti in restavraciji bodo kmalu začeli razvijati vinski turizem na zahodnih obronkih Slovenskih goric.

Ljudje in zemlja IMK 2021: Katja Sinkovič

3. 10. 2021

Katja Sinkovič iz Kozjanskega je prva v Sloveniji začela izdelovati zamrznjeni jogurt na kmetiji. Tako uspešno razvija pridelavo mlečnih izdelkov najvišje kakovosti.

Ljudje in zemlja IMK 2021: Simon Čretnik

3. 10. 2021

Simon Čretnik iz Pernovega pri Žalcu je prvi na svetu postavil hlev z inovativnimi tlemi, ki posnemajo lastnosti pašnika.

Ljudje in zemlja Ljudje in zemlja: IMK 2019

29. 9. 2019

V oddaji Ljudje in zemlja zadnjo septembrsko nedeljo predstavljamo 8 kandidatov za inovativnega mladega kmeta Slovenije. Gre za projekt Zveze slovenske podeželske mladine in Kmetijsko - gozdarske zbornice Slovenije. Izbor tokrat poteka dvanajstič, zmagovalca izbere strokovna komisija, Zveza slovenske podeželske mladine pa na svojih spletnih straneh (www.zspm.si) izvede glasovanje in podeli posebno nagrado zmagovalcu po izboru javnosti. Glasovanje se bo začelo takoj po nedeljski oddaji in bo trajalo do nedelje 20. oktobra 2019. Kandidati za inovativnega mladega kmeta so: Marko Cesar, Bojan Firbas, Blaž Lečnik, Miloš Majcen, Matija Mohorič, Igor Paldauf, Tilen Soklič in Katja Temnik. Kdo bo dobitnik 12. naziva inovativni mladi kmet, bo znano 25. oktobra 2019 na slovesni razglasitvi v predsedniški palači v Ljubljani.

Ljudje in zemlja Ljudje in zemlja: IMK 2016

6. 11. 2016

Prvo oddajo v novembru posvečamo mladim. Zveza slovenske podeželske mladine in Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije letos pripravljata 10. izbor inovativnega mladega kmeta. V oddaji Ljudje in zemlja predstavljamo letošnje kandidate. Z inovativnimi zamislimi in rešitvami ter znanjem mladi kmetje pomembno prispevajo k razvoju slovenskega podeželja. Zmagovalca izbora bo strokovna komisija razglasila 18. novembra 2016 v Ljubljani. Že drugo leto zapovrstjo pa Zveza slovenske podeželske mladine podeljuje posebno nagrado zmagovalcu spletnega glasovanja na www.zspm.si Tam bodo objavljene tudi predstavitve kandidatov iz oddaje Ljudje in zemlja. Vabljeni k ogledu in glasovanju!

Ljudje in zemlja Ljudje in zemlja: IMK 2015

1. 11. 2015

V sodelovanju z Zvezo slovenske podeželske mladine in Kmetijsko-gozdarsko zbornico Slovenije v oddaji Ljudje in zemlja predstavljamo kandidate za inovativnega mladega kmeta 2015. V začetku jeseni smo obiskali vseh šest kandidatov na njihovih kmetijah, tam so predstavili svoje inovativne zamisli. Mladega inovativnega kmeta izbiramo že deveto leto, prvič pa poleg strokovne nagrade komisije Zveza slovenske podeželske mladine podeljuje posebno nagrado po izboru občinstva, glasovati bo mogoče do 20. novembra na spletni strani ZSPM www.zspm.si. Oddajo si lahko ogledate na prvem programu TV Slovenija ob dvanajstih, na Televiziji Maribor pa ob petnajstih. Vabljeni k ogledu!

Stran 1 od 1
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov