Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Obzorja duha • prispevki

Obzorja duha Razmišljanje o razdajanju svojega znanja

25.02.2024

»Kdor ne razdaja svojega znanja, je kot luč v vrču.« (Etiopska modrost) razmišlja BRANKO PETAUER

Obzorja duha Uglasbena poezija Cvetane Priol

25.02.2024

Cvetana Priol – glasbena pedagoginja, mistikinja in svetniška kandidatka je bila zelo glasbeno nadarjena. Napisala je več skladb, ohranjena pa je le ena. Na pobudo sopranistke Maje Krevs so trije slovenski skladatelji uglasbili 12 njenih pesmi.

Obzorja duha A. Aleksandrijski: O učlovečenju

25.02.2024

Spis "O učlovečenju" predstavlja izjemno pomembno delo Atanazija Aleksandrijskega in se uvršča med enega najprepoznavnejših razmislekov tega avtorja. Gre za prvi traktat v zgodovini antične književnosti, ki sistematično razlaga enega ključnih elementov krščanske vere – učlovečenje Kristusa in s tem njegovo odrešenjsko povezanost s človeštvom. Knjigo je kot zadnjo v vrsti zbirke Cerkveni očetje uredil in prevedel mag. Jan Dominik Bogataj, OFM, ki je zanjo napisal tudi spremno študijo.

Obzorja duha Duhovniška oblačila

25.02.2024

Alba, talar, kolar, dalmatika, mašni plašč, štola ... Za duhovniška oblačila veljajo stroga pravila glede uporabe, zanje pa je značilna tudi bogata simbolika. V Muzeju krščanstva na Slovenskem hranijo 120 mašnih plaščev. V zbirki je mogoče videti, kako se je to oblačilo spreminjalo skozi zgodovino – od dolge tunike v rimskem slogu do ob straneh prirezanih in krajših, a bogato okrašenih baročnih plaščev. V 20. stoletju je kroj mašnih plaščev spet postal daljši. Zdaj jih duhovniki pogosto naročajo v tujini, šolske sestre de Notre Dame pa ohranjajo tradicijo vezenja.

Obzorja duha Anketa

25.02.2024

Kakšna so primerna oblačila za v cerkev? Zakaj upoštevati bonton in pravila glede telesne drže? V anketi smo zbrali različna mnenja.

Obzorja duha Razmišljanje o željah

18.02.2024

»O Bog, daj, da bi vedno želel več, kot zmorem!« (Michelangelo Buonarroti) Razmišlja Branka Ožek.

Obzorja duha Film Okronana

18.02.2024

23. februarja bo minilo 128 let od smrti mistikinje in stigmatikinje Magdalene Gornik. Studio Siposh je o svetniški kandidatki ljubljanske nadškofije posnel film z naslovom Okronana.

Obzorja duha Trubarjevo priznanje za leto 2023

18.02.2024

Že od leta 2008 Narodna in univerzitetna knjižnica podeljuje Trubarjeva priznanja za pomembne prispevke k ohranjanju nacionalne pisne kulturne dediščine. Konec januarja je Trubarjevo priznanje za leto 2023 prejel kapucin, p. dr. Metod Benedik.

Obzorja duha Kako skozi postni čas?

18.02.2024

Kaj je postni čas? Kako v tem času verniki postajajo boljši ljudje? Kako jim na 40-dnevni poti dajejo ritem postne nedelje? Kako s Kristusom prehoditi letošnji postni čas? O tem v današnji oddaji, gost v studiu je msgr. Stanislav Zore.

Obzorja duha F. Ačko: O, vi vsi

18.02.2024

Dekliška vokalna skupina Tromostovje: Anja Lenarčič, Maša Smrdel, Manca Novljan, Lucija Ivanc, Elizabeta Ivanc, Anka Grum Vodja: Miha Zupanc Kovač 

Obzorja duha Otroški in mladinski župnijski pevski zbor Brdo pri Lukovici: Naš božič

04.02.2024

Mladi pevke in pevci župnijskega mladinskega in otroškega pevskega zbora Brdo pri Lukovici so ob zadnjem božiču izdali zgoščenko in USB-ključek z naslovom Naš božič. In 21 mladinskih božičnih pesmi, ki lepšajo predvsem praznike, bo lahko zazvenelo skozi vse leto.

Obzorja duha Koglerjeve jaslice

04.02.2024

Na izviren način, z glino nam je učlovečenje Boga predstavil kartuzijanski menih, pater Wolfgang Kogler. Avstrijec je leta 1937 prišel v kartuzijo Pleterje, a so ga Nemci ob začetku druge svetovne vojne mobilizirali. Pred 60-imi leti se je v Pleterje vrnil in tam je sedaj njegov večni dom. Ob jubileju so se ga spomnili z razstavo.

Stran 1 od 82
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov