Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Deli Televizija MMC Radio Kazalo

Arhiv

Ginovo potepanje Ginovo potepanje po zahodni italijanski obali: Otok Elba, kulinarično-popotniška oddaja, 4/8

27. 6. 2022

V tokratni oddaji bo Gino obiskal otok Elba in si ogledal nekdanjo Napoleonovo vilo, v kateri je cesar po izgnanstvu iz Francije prebival deset mesecev. Preizkusil se bo v vožnji z vodnim skuterjem ter se potopil pod morsko gladino in si ogledal živahne koralne grebene. Nato se bo odpravil k otoškemu čebelarju, ki mu čebele ljubezen in skrb vračajo z izvrstnim medom. Gino bo med uporabil pri pripravi slastnega zapečenega piščanca. Obiskal bo tudi opuščen rudnik železa in za konec skuhal žafranovo rižoto z grahom in sirom grana padano. GINO'S COASTAL ODYSSEY / Velika Britanija / 2017

Ginovo potepanje Ginovo potepanje po zahodni italijanski obali: Toskana, kulinarično-popotniška oddaja, 3/8

22. 6. 2022

Gino bo nadaljeval pot po zahodni italijanski obali in obiskal Toskano. Najprej se bo odpravil na območje Maremma, kjer bo preživel dan s kravjimi pastirji, imenovanimi butteri, zvečer pa bo na plaži pekel meso na žaru. Po znameniti starorimski Apijevi cesti se bo odpeljal v pokrajino Lacij in se ustavil v mestu Gaeta, ki slovi po okusnih črnih olivah. Krajevni kuhar Carlo mu bo izdal recept za znamenito jed tiella, ki je zelo priljubljena med domačini in tujci. Gino bo slovite črne olive uporabil pri pripravi hrustljavega ocvrtega piščanca z omako. GINO'S COASTAL ODYSSEY / Velika Britanija / 2017

Na lepše, oddaja o turizmu Na lepše

17. 6. 2022

Na lepše - osrednja turistična oddaja, ki nas spomni na to, kako velika je Slovenija in koliko razlogov za odhod na lepše imamo samo par korakov stran od domačega praga. Za vas tedensko iščemo aktualne novosti, skrite destinacije in neznane produkte. Popoln pregled vsega, kar želite vedeti o domačem turizmu. Za vse, ki turizem živite in delate. Ker iskreno verjamemo, da smo turizem ljudje.

Avtomobilnost Avtomobilnost

16. 6. 2022

Ponovno je bila na delu ekipa testnih voznikov iz vrst gledalcev Avtomobilnosti. Tokrat so sedli za volan različnih Mercedes-Benzovih modelov. Iskali smo odgovore, kako so lahko tako zelo učinkoviti. Eden od razlogov se skriva tudi v aerodinamiki, v količniku zračnega upora 0,2, s katerim si laska najnovejši električni EQS, mnogo nižji kot ga ponuja običajna konkurenca. Toda ugodna poraba energije, tako bencina, dizla ali elektrike, ni plod samo razvoja aerodinamike.

Ginovo potepanje Ginovo potepanje po zahodni italijanski obali: Capri in Sorrento, kulinarično-popotniška oddaja, 2/8

15. 6. 2022

Gino bo nadaljeval pot po zahodni italijanski obali ter obiskal znameniti otok Capri, ki je zaslovel po drugi svetovni vojni, ko je postal priljubljen počitniški cilj slavnih in bogatih. V mestu Capri bo obiskal upokojenega fotografa, ki je v 50. letih prejšnjega stoletja v objektiv ujel številne zvezdnike in pomembne osebnosti, nato se bo odpravil v mestece Anacapri, od koder po pripovedovanjih izvira sloviti limonov liker, in ob čudoviti obali spekel okusno caprijsko torto. Nazadnje se bo odpeljal do Sorrenta, kjer bo obiskal pridelovalca višenj sorte amarena, ki jih bo uporabil ob pripravi slastne goveje pečenke v srajčki. GINO'S COASTAL ODYSSEY / Velika Britanija / 2017

Na lepše, oddaja o turizmu Krnsko jezero in Goričko

10. 6. 2022

V želji po privabljanju tujih gostov STO že 24 let let pripravlja mednarodno turistično borzo SIW, ki predstavlja najpomembnejši poslovni dogodek v slovenskem turizmu. Letos je tako v Slovenijo pripotovalo kar 120 tujih organizatorjev potovanj in turističnih agencij, kar je za polovico več kot lani, pri čemer so bili številni sploh prvič v Sloveniji. Naša ekipa jih je ujela na Goričkem. Ekipa oddaje Na lepše se je odpravila s kravjo odpravo na pašnike planine Duplje pri Krnskih jezerih. Odprava živine velja za pomemben dogodek. Zmeraj več živine se namreč na poletno pašo odpelje s traktorji in zmeraj redkejši so prizori, ko se jih v odročne planine žene peš. Živina bo na teh pašnikih okoli Krnskega jezera, kamor vodijo planinske poti do Komne in Krna, ostala vse do začetka jeseni. Je pa ta čas v Zgornjem posočju živih okoli 19 planin. Zahvaljujoč vnemi in pripravljenosti posameznikov za garaško delo na odmaknjenih planinah. V oddaji pa tudi prispevek o prihodnosti glampinga - udeležili smo se namreč dogodka na Bledu Eco resort Network, kjer so strokovnjaki iz celega sveta razpravljali o prihodnosti glampingov.

Na lepše, oddaja o turizmu Dubaj Expo 2022

9. 6. 2022

Oddaja, v kateri smo naredili bilanco šestih mesecev dubajskega EXPA - dogodka, ki velja za največjo svetovno razstavo človeških dosežkov. Letos je bil spektakel prvič v njegovi zgodovini umeščen v regijo Srednjega vzhoda, Afrike in južne Azije, hkrati pa je to - po olimpijskih igrah - prvi veliki množični dogodek z obiskovalci. Na prostoru v velikosti mesta Velenje se je s prebojnimi idejami predstavljalo 192 držav sveta, med njimi tudi Slovenija, ki je svetovno javnost šest mesecev nagovarjala z zgodbami narave, znanja, inovacij in prebojnega gospodarstva. Z lesenim paviljonom, ki se je ponašal z največjo živo zeleno fasado v Dubaju in v kateri že gnezdijo ptice, smo pritegnili celo pozornost dubajskega šejka za kulturo. Zakaj se kot država udeležujemo tovrstnih svetovnih spektaklov? Zakaj je EXPO svetovni fenomen, kaj pušča za seboj in kakšna sporočila prinaša glede na čas, ki ga živimo?

Avtomobilnost Avtomobilnost

9. 6. 2022

Odpeljali smo se na avtomobilsko potovanje v Francijo. Z novim peugeotom 308 SW smo obiskali majhen kraj Valentigney, kjer se je konec 19. stoletja s sestankom treh vizionarjev začela francoska motorizacija mobilnosti. Odgovor na vprašanje, kaj je comfort, zapisan s črko C, smo poiskali v Citroënovem skladišču najbolj zanimivih primerkov iz zgodovine - naj vam namignemo, da se odgovor skriva v prepovedanih temah. Pika na i pa je bil pogled v prihodnost avtomobilske umetnosti. V oblikovalskem studiu znamke DS so nam pokazali, kaj raziskujejo. Debata je torej tekla o ptičjih peresih, odpadlem lubju in o sedežih z osvetljeno tkanino.

Ginovo potepanje Ginovo potepanje po zahodni italijanski obali: Amalfijska obala, kulinarično-popotniška oddaja, 1/8

8. 6. 2022

Gino je popotnik in gurman, ki se bo tokrat odpravil na sredozemsko obale Italije in nam predstavil znamenite turistične kraje ter tamkajšnjo kulinariko. Najprej bo obiskal mesta na Amalfijski obali, Cetara, Minori in Positano. V Positanu bo s krajevno turistično vodnico Liso užival ob osvežujoči pijači in čudovitem razgledu ter nam razkril skrivnosti izvrstne solate caprese. Nato bo obiskal manj znano, a prav tako očarljivo mestece Minori, kjer bo s kuharico Claudio pripravil tradicionalne sveže testenine, v Cetari pa se bo z ribiči odpravil na večerni lov na inčune. GINO'S COASTAL ODYSSEY / Velika Britanija / 2017

Na lepše, oddaja o turizmu Šparglji in zeleni dan

3. 6. 2022

Obiskali smo 50.praznik špargljev, ki predstavlja pomembno identiteto destinacije Miren-Kras. Kakšne so tekaške poti v okolici Kranjske Gore, kjer se odvija tekmovanje Julian Alps Trail Run. Kako se skozi projekt Okusi Bele krajine povezujejo gostinci, vinarji in lokalni dobavitelji? Udeležili smo se neobičajne večerje globoko v kraški jami, kjer se še vedno najdejo sledovi Soške fronte in bili na Zelenem dnevu slovenskega turizma, kjer so bile razglašene najbolj trajnostne destinacije in ponudniki.

Avtomobilnost Avtomobilnost

2. 6. 2022

Po testni progi v Luksemburgu smo peljali električni avtomobil z gumami brez zraka. Goodyearovi inženirji so namreč zrak nadomestili z 72-delnim rešetom iz elastične plastike. Guma se bolje obnese v ovinkih, a glavna prednost je predvsem v tem, da je primerna tudi za samovozeča vozila brez voznika. In možno jo je povsem reciklirati.

Na lepše, oddaja o turizmu Kolesarski park in Rogaška

27. 5. 2022

Letos minevajo tri desetletja odkar je slovenska strokovna vinska javnost stopila skupaj in naredila preskok, kakršnega so Italijani in Francozi kot stari vinski svet gradili več sto let. Društvo za razvoj pivske kulture Sommelier Slovenije je namreč s svojim delovanjem oralo ledino v splošni kulturi pitja, v razumevanju vinogradništva in kletarjenja - hkrati pa prispevalo pomemben delež k višjemu nivoju ponudbe turističnih in enogastronomskih storitev, ki so bile na začetku 90-tih še precej v povojih. Izpostavljamo kolesarski park Črne njive nad Ilirsko Bistrico, kot primer dobre prakse, kako se v sožitju z lastniki parcel in lokalno skupnostjo, razvoja kolesarke trase. Obiskali smo Rogaško Slatino, kjer se spopadajo z močnim upadom ruskih gostov. Ustavili pa smo se tudi ob Soboškem jezeru, ki kar kliče k aktivnostim, kot so veslanje v kajakih in kanujih. Pomurje se vse bolj zaveda pomena svojih voda, ne samo term in toplih vrelcev. Več kot tretjina območja je pod Naturo 2000, tu je našla zatočišče tudi vidra, brez odlične, domače vode tudi ne bi bilo domačih specialitet, ki jih mlada generacija gostilničarjev ponuja v novi preobleki.

Avtomobilnost Avtomobilnost

26. 5. 2022

Podatki kažejo, da so v prometu vse bolj pereč problem motoristi v srednjih oziroma zrelih letih; govorimo predvsem o njihovem precenjevanju telesnih sposobnosti. Rešitev je lahko motoristična samo-refleksija. Tematiko nam na široko odstira psihoterapevtka Irma Žuman, ki je tudi sama motoristka in celo voznica tovornjaka, povrhu dama srednjih let.

Na lepše, oddaja o turizmu Kampi in istrske zadruge

20. 5. 2022

Obiskali smo kamp, ki ga je evropski spletni portal za kampiste ocenil kot najboljšega v Sloveniji. Kako se razvija turizem v Poljanski dolini ob Kolpi? Zakaj so istrske zadruge dober model razvoja turizma na podeželju in kakšna je vsebina posebnega muzeja Hiša čez cesto?

Avtomobilnost Avtomobilnost

19. 5. 2022

V deževnih razmerah smo testirali gume nove blagovne znamke, ki jo je ustanovila stara, uveljavljena znamka avtomobilov. Trg rabljenih avtomobilov se bo v prihodnjih letih močno povečal, servisi, ki vzdržujejo vozila vseh znamk, pa naj bi v prihodnje skrbeli za kar sedem desetin vseh avtomobilov na cesti. Logično je, da hočejo veliki avtomobilisti imeti stvari pod kontrolo. Predstavljamo torej primer Motrio, iz Renaulta.

Ambienti Ambienti

14. 5. 2022

Voditelj Boštjan Romih z ekipo obiskuje hiše, vrtove in stanovanja ter s pomočjo slovenskih arhitektov odkriva domiselne arhitekturne rešitve. Oddaja je zanimiva za vse, ki jih zanima arhitektura in oprema ambientov, ki želijo graditi, opremiti ali prenoviti dom. Sodobna hiša v idiličnem podeželjskem okolju najprej preseneti z dejstvom, da v dolžino meri kar 30 metrov. Ima pa med drugim tudi to posebnost, da se upira sodobni težnji po vse večji individualizaciji. V njej smo namreč našli prekrasen primer sobivanja dveh družinskih generacij. In kar je najbolje, vsi člani se med seboj odlično razumejo, kar se odraža tudi v odlični energiji, ki obiskovalca v hipu objame. Poslovimo se z nepozabnimi prizori posestva nad Kamnikom z avtentično srednjeveško trdnjavo, staro več kot 6 stoletij, Da lahko še naprej pripoveduje svojo čarobno zgodbo, so zaslužni njeni lastniki, petčlanska družina, ki skrbi, da rustikalna pravljica še naprej traja. Del te pravljice prinesemo v domove gledalcev.

Na lepše, oddaja o turizmu Na lepše

13. 5. 2022

Na lepše - osrednja turistična oddaja, ki nas spomni na to, kako velika je Slovenija in koliko razlogov za odhod na lepše imamo samo par korakov stran od domačega praga. Za vas tedensko iščemo aktualne novosti, skrite destinacije in neznane produkte. Popoln pregled vsega, kar želite vedeti o domačem turizmu. Za vse, ki turizem živite in delate. Ker iskreno verjamemo, da smo turizem ljudje. Obiskali smo Rihemberk, enega najmogočnejših gradov na Primorskem, kjer so po 80 letih zapuščenosti odprli grajske sobane. V Dolini Soče smo preizkusili produkt z džipom Willisom, ki je usodno spremenil potek 2.svetovne vojne. Zakaj pred glavno turistično sezono priporočamo obisk Taborske jame pri Grosuplju? Obiskali smo fotografsko razstavo o prezrtih obrazih turizma, ki so jo pripravili študentje treh višjih strokovnih šol turizma.

Avtomobilnost Tehnologija Car2x - kje smo?

13. 5. 2022

Tehnologija Car2X omogoča posredovanje informacij med avtomobilom in infrastrukturo. Tako bo naš avtomobil hitro dobil informacijo o prometni nesreči in se ji bomo lahko izognili, hkrati pa to informacijo lahko sporoči, na primer, v nadzorni center za avtoceste. Pogledali smo, v kakšni fazi je uvajanje te tehnologije trenutno v Sloveniji in kakšne prepreke moramo še prebroditi.

Ambienti Ambienti

7. 5. 2022

Voditelj Boštjan Romih z ekipo obiskuje hiše, vrtove in stanovanja ter s pomočjo slovenskih arhitektov odkriva domiselne arhitekturne rešitve. Oddaja je zanimiva za vse, ki jih zanima arhitektura in oprema ambientov, ki želijo graditi, opremiti ali prenoviti dom. Skoraj neverjetno preobrazbo je doživelo stanovanje v središču Ljubljane! Nekdanje pisarne so se spremenile v sodobno, svetlo, barvito in prostorno stanovanje lastnice, ki si je znala ustvariti čudovit dom tudi zato, ker je projektantka notranje opreme. Tako je dokazala, da pregovor o bosi kovačevi kobili ne drži vselej… Eva in Ana oziroma duet Wood&Blonde ne iščeta popolnega kosa lesa, ampak kakršnega koli, ki bo po njuni obdelavi nekoč lahko morda držal lučko kakšnemu paru v spalnici. In iz njunih ust se beseda štor v resnici sliši kot kompliment. Imate majhen vrt in ne veste, kako bi ga uredili? Zanimivo rešitev smo odkrili v Ljubljani ob mogočni novi hiši, ki smo jo to sezono že predstavili v Ambientih. Posebnost tega vrta, ki se razprostira na barjanskih tleh, je ta, da je z različnimi strukturami, odtenki zelenja in premišljeno geometrijo pridobil izrazit karakter.

Na lepše, oddaja o turizmu Na lepše

6. 5. 2022

Na lepše - osrednja turistična oddaja, ki nas spomni na to, kako velika je Slovenija in koliko razlogov za odhod na lepše imamo samo par korakov stran od domačega praga. Za vas tedensko iščemo aktualne novosti, skrite destinacije in neznane produkte. Popoln pregled vsega, kar želite vedeti o domačem turizmu. Za vse, ki turizem živite in delate. Ker iskreno verjamemo, da smo turizem ljudje.

Stran 1 od 114
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov