Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 23. jan. 2021

TV Maribor • Sob, 23. jan.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na Televiziji Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o sporedu.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Kedves Nézőink! Ma a Hidakkal jelentkezünk. Az adás tartalma:

- a magyar kultúra napja alkalmából idén is kiosztották a Zala György kulturális díjakat;
- a magyar himnusz története;
- Dr. Bence Lajos Egyszer én is című novelláskötete;
- Ízes Muravidék: a gombaleves.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Mostovi si lahko ogledate naslednje prispevke:

- ob dnevu madžarske kulture tudi letos podelili nagrade Györgya Zale za kulturo;
- zgodovina madžarske himne;
- Enkrat tudi jaz - knjiga novel dr. Lajosa Benceja;
- rubrika Okusi Prekmurja: gobova juha.

Slovenska rokometna reprezentanca se je iz Aleksandrije preselila v Kairo, kjer bo v nadaljevanju svetovnega prvenstva odigrala še vsaj tri tekme. Slovenija je s seboj iz skupine H prinesla 2 točki, kar realno omogoča boj za uvrstitev v četrtfinale. V skupini 4 Slovenijo čakajo Severna Makedonija, Švedska in Egipt, v četrtfinale se bosta uvrstili prvouvrščeni reprezentanci.

V mariborskem jutranjem izboru tokrat o tem, kako je staranje povezano s kakovostjo spanja, zakaj se splača obiskati celjski Stari grad, kaj potrebujejo domovi za ostarele, kaj je Siddharta počela sredi turneje, kako se naredi lesena žlica in kako glinena piščal. Pa skupina Šani šeni iz Podčetrtka bo spet na ekranu.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Pregled najpomembnejših dogodkov v letu 2020 v krogu Slovencev na Madžarskem. Prispevek o pokojnem mariborskem škofu dr. Jožefu Smeju. Predstavitev Porabskega koledarja za leto 2021.

Tokuzo prispe v Pariz in se s priporočilnim pismom profesorja Kirizuke napoti na japonsko veleposlaništvo. Veleposlanik Avano mu priskrbi mesto pomočnika v kuhinji hotela Majestic, tam pa naleti na neslutene težave. Po zmagi Japonske v japonsko-ruski vojni se Azijci v Evropi soočajo z rasno diskriminacijo in tudi Tokuza novi sodelavci sprejmejo vse prej kot toplo.
Na Tokuzovo presenečenje se v Parizu znajde tudi njegov bivši kuharski kolega Šintaro, ki si želi uspeti kot slikar. Skupaj spoznata simpatično natakarico in nadobudno pevko Françoise.

Vabljeni k ogledu!

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

Vabljeni k ogledu.

Babičev mlin je kombinirani plavajoči mlin na reki Muri, pri kraju Veržej. Mlinarska hiša je na kopnem, mlinsko kolo pa je postavljeno na čolne (kumpe), pogonska sila se prenaša z jekleno vrvjo.

V spomin Vladimirju Babiču (1933 - 2021).

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Ponedeljkove oddaje Dober večer nikar ne zamudite. Naš gost bo zdravnik, ki so ga njegovi pacienti v minulem letu izbrali za naj štajerskega družinskega zdravnika. Pa to je le eno od priznanj, ki so jih doktorju Gregorju Drnovšku namenili njegovi pacienti. Že 40 let rešuje njihove težave. Pri tem ne šteje minut, ko so v ordinaciji, in tudi let svojega dela ne šteje, ker je njegov poklic njegovo poslanstvo, pravo plačilo pa so zadovoljni pacienti. Dr. Gregor Drnovšek v oddaji Dober večer, v ponedeljek ob 20-ih na Televiziji Maribor.

Oddaja »Obrazi naših rojakov« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

Nošenje mask, higiena rok, upoštevanje medsebojne razdalje in izogibanje nakupovalnim središčem, kadar obisk ni nujen, so minimalni koraki solidarnosti, ki jih lahko vsak napravi za družbo in ranljive skupine ob slabšanju zdravstvenih razmer v Sloveniji, opozarja stroka. Ob tem pa se porajajo številna vprašanja v zvezi z novim koronavirusom in ukrepi za zajezitev okužbe. Nanje bomo odgovarjali v kontaktni oddaji Premagajmo covid 19. Vprašanja nam lahko pošljete na e-naslov korona@rtvslo.si.

Poezija Braneta Senegačnika se ne pridružuje prevladujočemu toku sodobnih pesniških glasov, zato je s svojo duhovno globino in klasično estetiko toliko dragocenejša. Pesnik bo v oddaji spregovoril o svoji sedmi pesniški zbirki z naslovom Pogovori z nikomer, v kateri se dotika presežnih, metafizičnih razsežnosti bivanja. Izrazito avtorski rokopis prinaša tudi poezija Anje Golob. O njeni izjemnosti govorita kar dve Jenkovi nagradi, o prelomnih učinkih, ki jih pesnica s svojo držo prinaša v naš literarni prostor, pa njena zelo obiskana javna branja in celo razprodani ponatisi posameznih zbirk. Pesnica je svojo četrto pesniško zbirko naslovila kar s celo pesmijo in v njej z natančno, izčiščeno govorico združila intimo in družbeni angažma. Z osredotočenostjo na detajl in s pozornim opazovanjem duševnih in telesnih reakcij svojih junakov se v svojih kratkih zgodbah ukvarja Ivan Antić – eden vidnejših srbskih prozaistov mlajše generacije. Po odmevni knjigi kratke proze Tonus so zdaj tu Membrane, membrane, njegovo drugo delo, ki ga je v slovenščino odlično prevedla Sonja Polanc.

Avtorica oddaje: Alenka Zor Simoniti
Režiserka: Petra Hauc

Tako kot lani sta v Crans Montani tudi letos na sporedu dva smuka. V prejšnji sezoni je oba dobila Lara Gut-Behrami. Preostale zmagovalke do letos pa so bile še: Sofia Goggia, Andrea Fischbacher, Lindsey Vonn, Katharina Gutensohn, Laurie Graham in Marie-Therese Nadig.

Lahti, mesto z 120 000 prebivalci na južnem Finskem, je poleg Planice in Sapora najpogostejše prizorišče tekem za svetovni pokal, letos bodo tam izvedli že 79. In 80. tekmo. Doslej je imel daleč največ uspeha finski skakalec Matti Nykänen, ki je zmagal kar osemkrat. Sloveniji se je sreča nasmehnila samo enkrat, in sicer leta 1998, ko je zmagal Primož Peterka, slednji je bil še enkrat drugi, edino tretje mesto pa nam je priskakal Robert Kranjec leta 2002. Naša štiričlanska ekipa je bila na moštveni tekmi druga že leta 2002 in lani tretja. Zato pa ne gre prezreti zmage Anžeta Laniška v celinskem pokalu leta 2015. Je končno prišel dan tudi za Anžeta Laniška, da se povzpne na sam vrh svetovnega pokala?

Po dolgem premoru se bo sezona nadaljevala tudi za smučarske skakalke. In to v Sloveniji, na Ljubnem ob Savinji. Tekme v Savinjski dolini so bile vedno odlično obiskane, tokrat pa bodo brez običajne kulise. V soboto je na sporedu prva ekipna preizkušnja. Tudi tokrat bodo slovenske tekmovalke merile visoko. Na Televiziji Slovenija bomo dogajanje spremljali tudi s studijskim uvodom in zaključkom, vodila ga bo Sara Benkovič. Reporter tekme bo Miha Mišič.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na Televiziji Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o sporedu.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov