Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 23. okt. 2021

TV Maribor • Sob, 23. okt.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na Televiziji Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o sporedu.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

10:25
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

11:00
Kultura

Nocoj v Kulturi med drugim o premieri predstave v Plesnem Teatru Ljubljana z naslovom Blef, obiskali smo razstavo z naslovom Kdo se boji roza barve v Umetnostni galeriji Maribor umetnice Ksenije Čerče in ujeli zadnji dan dogajanja na festivalu Ignore 5 v Klubu Gromka na Metelkovi.

Az adás tartalma:

- az 1956-os forradalom főbb történései;
- a muravidéki magyarok is megemlékeztek az 1956-os forradalomról;
- Dobronakon megnyílt a Katasztrófavédelmi Központ;
- új gazdasági és üzleti övezet a Šalovci községben;
- kiürítették a Bakonaki-tavat.

Vsebina oddaje:

- glavni momenti revolucije leta 1956;
- tudi prekmurski Madžari so se spomnili revolucije leta 1956;
- odprtje Centra za zaščito in reševanje v Dobrovniku;
- nova ekonomsko-poslovna cona v Občini Šalovci;
- izlov rib iz Bukovniškega jezera.

V četrtek, 27. 3. 2014, je v športni dvorani Vinka Cajnka v Slovenj Gradcu potekala prireditev Kje s' pa ti doma, ki so jo pripravili učenci in učenke Druge osnovne šole Slovenj Gradec pod mentorstvom svojih učiteljev in učiteljic, da so predstavlili Koroško in Slovenj Gradec.
K sodelovanju smo povabili tudi dijake in profesorje Srednje šole Slovenj Gradec in Muta ter gojence in profesorje Glasbene šole Slovenj Gradec.
Našemu vabilu so se prijazno odzvali tudi gostje Tomaž Pačnik, Sara Kobold, družina Breznik in Primož Suhodolčan.

Oddaja Poletno jutro poleg informativnih in zabavnih vsebin podaja koristne nasvete o najrazličnejših tematikah iz vsakdanjega življenja.

Film ne razkriva le fotografa, ki je kljub dolgoletni karieri sledil času in trendom, ampak tudi njegov izjemni opus ter vpliv na razvoj fotografije v slovenskem prostoru.
Dokumentarno-portretni film, ki je nastal v okviru diplomskega dela Maje Modrinjak, je zasnovan kot predstavitev različnih vidikov delovanja fotografa Dragiše Modrinjaka, njenega očeta. Mariborčan, ki je začel delovati v šestdesetih letih prejšnjega stoletja kot fotoreporter, je pot nadaljeval na različnih področjih fotografije in se uveljavil tudi kot umetnik in mentor.
Portret je nastal z namenom predstavitve Modrinjaka kot osebnosti, skozi različne vidike njegovega življenja in dela. Film ne razkriva le fotografa, ki je kljub dolgoletni karieri sledil času in trendom, ampak tudi njegov izjemni opus ter vpliv na razvoj fotografije v slovenskem prostoru. V filmu ga spoznamo tudi kot strastnega ljubitelja fotografskih starin in poznavalca zgodovine slovenske fotografije.
V spomin mojstru fotografije Dragiši Modrinjaku.

V Rojakih tokrat v Bosno in Hercegovino, kjer živi kar 9 slovenskih društev, ki ohranja slovenstvo.
Preostanek oddaje se posvetimo možnostim šolanja v slovenskem jeziku.
Na Gornjem Seniku že leta deluje dvojezična šola Jožefa Košiča, nove generacije so na veselje mnogih, vse bolj številčne. Dobro kaže tudi na Hrvaškem, kjer se slovenščina kot izbirni jezik vse bolj širi med mlade, v teku pa je projekt, ki poskuša dvigniti bralno kulturo.


Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Oddaja Slovenski utrinki, ki je na madžarski televiziji na sporedu od leta 1992 vsakih štirinajst dni, je informativnega značaja. Pripravlja se o Slovencih na Madžarskem in je namenjena predvsem na Madžarskem živeči slovenski skupnosti. V magazinih je največji poudarek na narodnostni kulturi, ohranjanju porabske tradicije, porabskem šolstvu in narodnostni politiki. Vključeno je tudi čezmejno sodelovanje med Prekmurjem in Porabjem, občasno pa so objavljene tudi reportaže iz Slovenije. Vabljeni k ogledu.

Zgodbo je navdihnilo brskanje po zgodovini Maribora, a lahko bi se dogajala v kateremkoli mestu. Jakob je fantič kot vsak drug, v vseh časih. Podi se po mestnih ulicah leta 1532 ali danes. Otrok je vedno otrok. In golobi so prebivali v mestih nekoč in prebivajo danes. Razlika je le v tem, da so nekdaj na mesta prežale drugačne nevarnosti. Jakob iz leta 1532 je deček, ki s pomočjo prijatelja goloba reši mesto pred Turki. Ob zgodbi mesta pa spoznamo, kako lahko deček in golob postaneta zaveznika ter kako pomembna sta pogum in prijateljstvo.

Atrij koprske televizije bo tudi letos gostil eno od srečanj Mednarodnega literarnega festivala Vilenica, ki beleži že 36. izvedbo. Gost večera bo pesnik, pisatelj, dramatik, publicist, novinar, urednik, skladatelj in glasbenik Milan Dekleva, slovenski avtor v središču Vilenice 2021. Z njim se bo pogovarjala Irena Urbič. Že tretje leto zapored dogodek snema koprska televizijska ekipa. Oddajo Vilenica na našem vrtu si lahko ogledate, v četrtek, 9. septembra, ob 22.30 na programu Televizije Koper.

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

V GRAJSKEM PARKU
Maja se je na prostranem parku ob dvorcu Tabor v Vojniku zbrala pisana druščina amaterskih in izobraženih vrtnarjev. Šest ekip, grajskih vrtnarjev mentorjev in njihovi pomočniki, so morali v nekaj dneh uredili oblikovno različne dele parka; grede Grajskih zeliščnih zvarkov, Grajske mize, Grajskega sprehajališča, Grajskega kotička za počitek, vrt Grajskih skrivnostnih sekvoj in Grajskega rožnega vrta. Spomladansko deževno vreme jim ni prizaneslo in z lopatami so zakopali v še mokro zemljo. Še prej se je nekaterim ekipam zalomilo pri meritvah velikosti vrta. Ali bo ekipam uspelo v predvidenem času urediti njihove vrtove? Kako so se člani med seboj ujeli, si pomagajo ali nasprotujejo? In kakšen gospodar je graščak Matjaž?
V prvi od 10-ih oddaj posebne serije Na vrtu spremljamo zeleno, sivo in modro ekipo in zaplete z meritvami.
Pri tem ne pozabite glasovati za svojo naj ekipo prvega resničnostnega televizijskega izziva V grajskem parku.

Krilate prijatelje med igro na cvetočem travniku ujame dež. Da bi jim ne premočil kril, se metuljčki po zavetje zatekajo od cveta do cveta. Naposled pa jim mokra krila posuši sončece, ki znova posije, in metuljčki nadaljujejo svoj radostni ples po travniku.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Dr. Oto Luthar je v Prekmurju rojen Mariborčan, po izobrazbi je zgodovinar. Kot Fulbrightov štipendist je eno leto predaval na Univerzi Yale, sodeloval je z Inštitutom za Vzhodno in Srednje evropske študije na Dunaju, predaval na univerzah na Dunaju, v Mariboru in Novi Gorici. Že vrsto let je direktor Znanstveno-raziskovalnega centra Slovenske akademije znanosti in umetnosti.

Nekega dne sta se čez brv, vsaka s svoje strani, odpravili mlada in stara koza. Srečali sta se sredi brvi, ki pa je bila tako ozka, da nista mogli druga mimo druge. Ker se nobena ni hotela umakniti, sta se pognali v boj. Zapletli sta se z rogovi in naposled štrbunknili v vodo, ta pa je ohladila njuno trmo.

Oddaja »Obrazi naših rojakov« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

Vabljeni k ogledu.

Poslanci bodo v petek obravnavali predlog novele Zakona o igrah na srečo, ki prinaša kar nekaj pomembnih sprememb: med drugim omogoča prihod novih prirediteljev iger na srečo na trg, odpravlja večino omejitev pri lastništvu igralnic ter ukinja licence za delo v igralnicah. Predlagane spremembe so naletele na buren odziv trenutnih koncesionarjev in igralničarjev, pa tudi invalidskih in športnih organizacij ter stroke. Kritiki so prepričani, da bi takšna ureditev povečala tveganje za goljufije in pranje denarja ter da bi se občutno zmanjšala količina sredstev, namenjena športu in humanitarnim organizacijam.

V Umetnem raju smo se posvetili dosežkom in presežkom 24. Festivala slovenskega filma, ki se je spet vrnil v Portorož z novim direktorjem Bojanom Labovičem. Po lanskem pomanjkanju filmov zaradi pandemije in produkcijskega zastoja, se je letos v tekmovalni program uvrstilo kar 54 filmov vseh zvrsti, med njimi je na ogled deset celovečernih filmov in devet manjšinskih koprodukcij.

Predzadnji dan svetovnega prvenstva bodo podelili kar pet kompletov medalj. Zanje se bodo telovadci potegovali na parterju, konju z ročaji in na krogih ter telovadke na preskoku in dvovišinski bradlji. Pravico nastopa na posameznem orodju ima le osem najboljših tekmovalcev iz kvalifikacij.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na Televiziji Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o sporedu.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov