Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 23. okt. 2021

TV Slovenija 1 • Sob, 23. okt.

Nocoj v Kulturi med drugim o premieri predstave v Plesnem Teatru Ljubljana z naslovom Blef, obiskali smo razstavo z naslovom Kdo se boji roza barve v Umetnostni galeriji Maribor umetnice Ksenije Čerče in ujeli zadnji dan dogajanja na festivalu Ignore 5 v Klubu Gromka na Metelkovi.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Čudogozd se je spremenil v Anino ordinacijo, ačiha! Miha je popolnoma zdrav, a ga želi Ana vseeno pregledati. Zakaj se Anin pacient praska po glavi? Zdravnica takoj postavi diagnozo: uši. Brez skrbi, vse ima pod nadzorom. Ačiha! No, skoraj vse. Da ni bolna Ana? Kje pa, zdravniki nikoli ne zbolijo. Res ne?

Pri kužkih gostuje ekipa gnujev. Večkrat pozabijo na žogo in v čredi dirjajo po igrišču. Kužki bodo potrebovali dobro obrambo in večino dela bo opravila Gitica. Pa bodo drugi prepoznali njen trud?

Gospa Gazela pelje otroke na izlet v muzej. Vsi so že v avtobusu, pripravljeni na odhod. Kje pa je poni Primož?

Tib ne prenese več norčevanja Ludove druščine. Arona prosi, da mu pomaga najti način, s katerim bi se znebil znamenja. Ta ga pošlje na drugi konec doline po sestavine za čarobni napoj.

Vladek je obupan. Nekdo mu je izmaknil pero, ki mu ga je za rojstni dan podarila kraljica Marjetka. Apolon mu obljubi, da bo našel zlikovca. Izkaže se, je bil tat Vladek, ko ga je nosila luna, pero pa je vrgel stran, ker z njim ne zna pisati.

Zam naredi robota za taborjenje, Feliks, Zoja in Zmedi pa ga morajo preizkusiti. Zelo je koristen, a ko mu Zmedi naroči, naj mu splete par slastnih nogavic, stvari uidejo z vajeti.

Kakšni so nogometni triki in pravila ter na kakšne načine lahko vratar ubrani žogo? Nogometni nasveti bodo v kriškrašnem kvizu o Elminu in Eriku kar deževali. Spoznajte nogometna navdušenca, ki namesto na igrišču igrata kar na obali, ob morju. Vse lepo in prav, dokler jima žoga ne uide? Uganete, kam? Na cesto ali v morje? Odgovor poiščite v terenskih prispevkih. Naj se kviz začne!

Gaki bi rad dirigiral svojemu orkestru, zato Zofko spodbuja, naj se nauči igrati kitaro. Bor ga opozori, da potrebuje več glasbil. Kje so trobente, klavir, bobni, flavte? V ustvarjalnem kotičku se bosta lotila izdelave ropotulj. Kako pa bo zvenela nova Zofkina pesem? Pridružite se nam!

Jooj, kako bi bilo včasih lepo, če šole ne bi bilo. A le kaj so počeli, ko večina ni poznala šole, kot jo poznamo danes? Firbcolog Lev Krištof se sprašuje natanko to in potuje skozi čas in prostor, od pradavnine do robotske prihodnosti, z nekaj postanki seveda. Maks in Manca na terenu preučujeta, kakšne so Škocjanske jame, Vane in Tine sta se ustavila v zapuščeni vasici, Nastja in Matija pa spoznavata različne vrste virtualne stvarnosti robotov.

To soboto bomo migali še bolj kot običajno. Dan pred Ljubljanskim maratonom na ogrevanje k Niku in Niki pride tekaška družina Praprotnik. Gibanje osrečuje in zbližuje, tek pa je lahko tudi način življenja, bo povedal Žiga X Gombač. Z olimpijko Marušo Mišmaš bomo po napornem treningu aktivno počivali, za konec pa se bosta Nik in Nika pomerila v odštekanem oviratlonu.

Po uspešnih predtekmovanjih smo se zapodili v nekoliko prenovljeno in obogatena sezono Malih sivih celic, ki letos slavi 27 let. Oddajo poleg novih voditeljev Juša in Roka slovesno otvorijo kar štiri šole. Dve se pomerita v kvizu, dve pa v novi spretnostni rubriki Hitri lončki. Ajda, Lana in Neža iz OŠ Vavta vas (rumene) ter Lara, Ema in Tilka iz OŠ Antona Ingoliča Spodnja Polskava - podružnica Pragersko (vijolične) v novi rubriki Napaka pa taka zgrešijo proste strele, a se odlično znajdejo med Rimljani. Tudi sodobna glasba jim gre v uho. In medtem, ko punce vijugajo skozi labirint, tekmovalci OŠ Franja Malgaja Šentjur (Manca, Vid, Nik) in Leskovec pri Krškem ( Matija, Lovro, Nejc) svojo motoriko preizkušajo z lončki. Komu uspe, v 1. oddaji.

Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe. V posebni rubriki Hitri lončki pa svoje spretnosti preizkusijo še druge trojke osnovnošolcev od petega razreda naprej.

Jesenske počitnice so razveselile vse osnovnošolce, tudi tiste, ki se po svoji izbiri šolajo na domu. Teh je v letošnjem šolskem letu skoraj trikrat več kot lani. Infodrom je obiskal šolsko uro Lana in Ane. V Infogromu pa smo učence iz OŠ Vojnik vprašali, kaj bodo počeli med jesenskimi počitnicami. V rubriki Podrobno pod lupo smo razložili tudi, kaj so davki in kaj je njihov namen. Preverili smo še, ali je boljši električni ali navadni skiro, Pirati plastike pa so se podali pridobivat pomembne podatke o onesnaženosti rek in bregov z mikroplastiko.

Soufian Pietru očita, da mu ni povedal, kaj je njegova mama. Spreta se in Pieter jezno odvihra. Flo in Basim se domislita, kako bosta razkrinkala Pietra. Ta pa se hoče dokazati, zato se odpravi na črno stolpnico.

Pietru se ponesreči skok s črne stolpnice. Za njim priteče Soufian in ga reši z roba, na katerem je obvisel. Prijatelja se nato pobotata. Kenzi se Flojin in Basimov načrt ne zdi slab in odloči se, da jima bo pomagala. Pietru nastavijo past in odkrijejo, da so ga narobe ocenili.

V Tarči o komunalnem blatu, ki so ga zaradi ogromnih zaslužkov mreže ekoloških kriminalcev odlagale na poljih in v gozdovih. Še vedno se neznano kam izgubi na tisoče ton blata. Sledili smo tovornim vozilom, ki so blato naložili v čistilni napravi.

Od nikoder z ljubeznijo – tak je naslov prvega romana pisatelja, pesnika, esejista, prevajalca in publicista Đorđa Matića. V njem v Zagrebu rojeni Matić opisuje svoje življenje v pregnanstvu na Nizozemskem. Po 30 letih se je vrnil na Hrvaško. Koliko se je spremenila dežela, iz katere je odšel, koliko pa se je spremenil sam? V oddaji tudi o poklonih narodnima buditeljema iz 19. stoletja: Ljubljana je dobila spomenik hrvaškemu jezikoslovcu Ljudevitu Gaju, Zagreb pa spomenik Francetu Prešernu. Odkrili so ju ob najvišjih državnih časteh.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Ob velikem številu neželenih zapuščenih mačjih mladičev opozarjamo na pomen kastracij in sterilizacij ter predstavljamo nekaj mačk, ki potrebujejo ljubeč dom. Čeprav na Koroškem nimajo Zavetišča za živali, pa imajo nekaj društev, ki skrbijo za zavržene živali. Eno od teh je ustanovila družina Rakovnik. Svetujemo, kakšne mačje posipe izbrati in kako poskrbimo za mačja stranišča notranjih mačk. Srečali smo se s Francozinjo Emmo, ki svojo strast do raziskovanja tujih dežel s kolesom deli z najboljšim pasjim prijateljem Djongom. Skozi oči biologa v Tropski hiši, bomo tokrat spoznavali želve.
ozivalih@rtvslo.si

Od svetovne krize leta 2008 do današnje pandemije smo predstavili 400 uspešnih zgodb naših podjetnikov, zdaj pa gremo s pravo idejo Podjetno naprej.
Smukovi iz Bevk so se z gojenjem šampinjonov začeli ukvarjati pred 30 leti. Sprva hobi je kmalu postal resen posel, v katerega je danes vključena druga generacija. So največji proizvajalci šampinjonov v Sloveniji; v šestih, računalniško vodenih halah, prilagojenih za gojenje, jih letno pridelajo okrog 420 ton. V podjetju z 20 zaposlenimi so se letos lotili novih izzivov – od marca gojijo še bolj zahtevne ostrigarje, ponudbi pa so dodali tudi sušene šampinjone. Ker jim zmanjkuje prostorov za širitev, je njihov naslednji cilj preselitev celotne proizvodnje v industrijsko cono. V oddaji pa tudi o poslovnih priložnostih na področju pridelave ekoloških jajc in proizvodnje nadomestka mesa.

V tokratni oddaji boste videli gluhega čarovnika in refleksoterapevta, ki podirata mite o tem, da so nekateri poklici za gluhe nedosegljivi. Spoznali boste tudi zobotehnico, harmonikarja in direktorja. Vse povezuje izguba sluha in zadovoljstvo ob opravljanju službe. Glejte nas v soboto, 23. oktobra, ob predvidoma 14.30 na Prvem programu Televizije Slovenija.

Zemlja je popoln planet. Vse na našem svetu se zdi kot ustvarjeno za naš obstoj. Toda življenje na Zemlji lahko uspeva samo zaradi delovanja mogočnih sil narave: ognjenikov, Sonca, vremena, morja in ljudi.

2. del: Sonce
V drugem delu serije bomo spoznali delovanje Sonca. Čeprav letna količina sončnega obsevanja skoraj ne niha, to ni enakomerno razporejeno. Živali po svetu so se zato morale prilagoditi skrajnim razmeram, nad severnim tečajnikom ostremu mrazu, v puščavah pa pripekajoči vročini.

PERFECT PLANET / Francija, Kitajska, Nemčija, Velika Britanija / 2020 / Režija: Huw Cordey

Irenin oče je prepričan, da iz pekarne na sumljiv način odteka denar. Trdno je odločen, da bo prišel stvari do dna. Cene pa medtem ugotavlja, da Boštjan nikoli
ne bo zbral dovolj poguma za pravo potezo, zato se odloči, da bo poskusil nagovoriti Karmen, naj ona stori prvi korak. Polde in Pavle imata športni dan, vendar sta nekoliko precenila svoje zmožnosti in se podala na predolg maraton. Cenetov delovni dan se konča pri Fraklju, kjer Ibro čaka na telefonski klic, saj je njegova žena ravno na razgovoru pri župniku. Naposled se izkaže, da je Kadifa dobila službo in največ zaslug za to ima seveda Cene. Ibro je srečen, Cene je tudi vesel in še Boštjan je po dolgem času dobre volje.

V najstarejši vrtnarski oddaji pri nas vam vsako soboto svetujejo, kako gojiti vrtnine na ekološki način, z ekološkimi in bio-dinamičnimi pripravki, kako pravilno saditi sadno drevje in ga na začetku pomladi tudi ustrezno porezati. V njej predstavljamo smernice v cvetličarstvu in gojenju rezanega cvetja in lončnih rastlin, pogosto pa kot začimbo oddaje pripravimo tudi kakšno pozabljeno jed. Vabljeni k ogledu.
navrtu@rtvslo.si

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove.
Voditelj Boštjan Romih z ekipo obiskuje hiše, vrtove in stanovanja ter s pomočjo slovenskih arhitektov odkriva domiselne arhitekturne rešitve. Oddaja je zanimiva za vse, ki jih zanima arhitektura in oprema ambientov, ki želijo graditi, opremiti ali prenoviti dom.
On- mednarodno priznani trener jadranja iz Slovenije, ona- Avstrijka, živeča med vršaci, v krajih, znanih po zimskih športih, in vendar prav tako močno vpeta v jadranje. Oba živita svetovljansko, razgibano življenje, zato sta se odločila, da za toplejši del leta sidro vržeta na naši Obali. Na sanjski lokaciji je tako zrastla njuna sanjska kopenska barka.
Čeprav med našimi obiski hiš in stanovanj po Sloveniji vidimo številne domiselne rešitve, kako iz majhnega prostora iztisniti čim več, smo bili navdušeni nad »garsonjerco«, kot svoje stanovanje imenuje lastnica. Del starejše hiše v Ljubljani je uredila popolnoma po svojih zamislih in okusu.
Marsikdo se bo gotovo strinjal z mislijo, da je najlepši dodatek v domu – rastlina. Pri čemer je beseda »dodatek« močno v navednicah, saj gre vendar za živa bitja, ki nam skrb in ljubezen vračajo s tiho prisotnostjo, stanovitnostjo ter nemo lepoto. Sploh pa beseda dodatek ni več na mestu, ko gre za stanovanje mladega para. Pri njima je namreč v taki številčni premoči, da sta skorajda že lastnika sostanovalca rastlin.

Vsak konec tedna se za okroglo mizo zberejo štiri dame, vsaka s svojim izrazitim karakterjem, in na poljuden način komentirajo aktualna dogajanja z najrazličnejših področij.
Da je vse skupaj še bolj zanimivo, v svojo družbo vsak teden povabijo tudi posebnega gosta. Z njimi se boste lahko strinjali ali pa ne, vsaka ima pač svoje mnenje.
Čigava beseda bo Zadnja beseda?

»Kadar je volja velika, so težave majhne.« Niccolo Machiavelli
razmišlja MITJA MARKOVIČ

Mario ne mara zelenjave, kuhar Štef pa bi ga rad prepričal, da je lahko tudi zelenjava dobra. Medtem ko mu pripravlja prav posebno solato, z Majčine kmetije pobegne pujs. Lovijo ga vsi otroci v mestu.

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Konoplja je bila dolgo časa po krivici demonizirana in zato zapostavljena rastlina. V zadnjem času pa njena uporaba doživlja pravi razcvet. Uporabna je namreč v tako rekoč vseh industrijskih panogah, je ena od alternativ intenzivnemu kmetijstvu in je zdravilna.
In kako v Sloveniji odgovarjamo na vprašanje njene široke uporabe? S centrom za industrijsko konopljo, ki ga nameravajo postaviti na Cankovi, zaposloval naj bi okrog 50 ljudi. Konopljo za predelavo naj bi prispevali kmetje iz Slovenije in iz avstrijske Štajerske. Avtor: Bojan Peček.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.

V našo družbo prihaja Klementina Semprimožnik z Vranskega. Pravnica in mamica dveh fantov je dobila ime po liku iz vesterna Moja draga Klementina. Je zelo aktivna na področju pravic živali. Rada pa tudi kuha ter odkriva nove veganske specialitete. Njena super pomoč bo partner Boštjan Babaloo Bavčar.

Zunaj se ohlaja, zato naj vas v soboto zvečer pogreje oddaja Kaj dogaja? Kdo je snemal, komu se bo snelo in kaj dela smetarska mafija? Pevec Werner odpira novo letalsko družbo, magister Baltić pa bo tokrat zelo diplomatski. Na PUP TV prihaja stranka KESH, o denarju pa se bomo pogovarjali tudi s finančnico Ano Vezovišek. Na Mali terasi se bomo po dolgem času znova zavrteli ob zvokih domačih viž, saj bo nastopil narodno-zabavni trio Mladi Dolžniki.

Peter Laurence, minister v britanski konservativni vladi, je samozavesten in karizmatičen politik. Krilo stranke ga vidi kot kandidata za najvišje mesto v državi, na katerem bi zamenjal trmasto premierko. A tokrat se mora ukvarjati z razpadom svoje javne podobe in posledično tudi zasebnega življenja. K temu veliko pripomorejo njegovi nasprotniki. Hči, ki ima težave s prepovedanimi snovmi, je izvedela, da ima že vrsto let ljubico; pojavi se Rose, ki trdi, da je njegova nezakonska hči; novinarka preiskuje honorarje, ki jih je dobival od lobista za privatizacijo zdravstva. Laurence preteklosti ne more ubežati. Mu bo uspelo pozornost javnosti preusmeriti drugam in v tej bitki zmagati?

1. del:
Minister za promet, konservativec Peter Laurence, zmaga na sodišču. Zaradi klevetanja je namreč tožil novinarko. Petrova odvetnika se zavedata, da je njuna stranka kriva. Novinarko, ki naj bi lažno poročalo, odpustijo. Premierka ni zadovoljna, saj tožba velja za neangleško, in svoji zvesti pomočnici naroči, naj izbrska kaj o njem. Peter prejme vabilo na pogovor v ženski zapor. Neka zapornica trdi, da je njegova hči.


ROADKILL / Velika Britanija / 2020
scenarij: Michael Keillor
režija: David Hare
v glavnih vlogah: Hugh Laurie, Dawn Ellison, Pippa Bennett-Warner, Millie Brady, Ophelia Lovibond, Shalom Brune-Franklin, Iain De Caestecker, Sarah Greene, Saskia Reeves, Patricia Hodge

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:40
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:45
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Tesnoben romantični triler, drugi film slovitega modnega oblikovalca Toma Forda, s šokantno intimnostjo in skoraj bolečo napetostjo raziskuje tanko linijo med ljubeznijo in krutostjo, med maščevanjem in odrešitvijo. Velika nagrada žirije v Benetkah leta 2016.

Susan Morrov je losangeleška trgovka z umetninami, ki živi izjemno privilegirano, a neizpolnjeno življenje. Neki konec tedna, ko se njen soprog Hutton mudi na eni od svojih prepogostih službenih poti, Susan v poštnem nabiralniku najde skrivnosten paket. Gre za roman Nočne ptice, ki ga je napisal njen bivši mož Edward Sheffield. Susan ponoči v postelji prične brati roman, ki je posvečen njej … A njegova vsebina je nasilna in uničujoča. Knjigo interpretira kot prikrito grožnjo in simbolično zgodbo o maščevanju. Z vsako prebrano stranjo je bližje končnemu obračunu, ki pa ne bo zaznamoval le usode knjižne junakinje, temveč tudi njo samo.

Originalni naslov: NOCTURNAL ANIMALS
Leto produkcije: 2016
Država: ZDA
Žanr: triler
Režija: Tom Ford
Scenarij: Tom Ford in Austin Wright
Igrajo: Amy Adams, Jake Gyllenhaal, Michael Shannon, Isla Fisher

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Konoplja je bila dolgo časa po krivici demonizirana in zato zapostavljena rastlina. V zadnjem času pa njena uporaba doživlja pravi razcvet. Uporabna je namreč v tako rekoč vseh industrijskih panogah, je ena od alternativ intenzivnemu kmetijstvu in je zdravilna.
In kako v Sloveniji odgovarjamo na vprašanje njene široke uporabe? S centrom za industrijsko konopljo, ki ga nameravajo postaviti na Cankovi, zaposloval naj bi okrog 50 ljudi. Konopljo za predelavo naj bi prispevali kmetje iz Slovenije in iz avstrijske Štajerske. Avtor: Bojan Peček.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov