Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 25. apr. 2024

TV Maribor • Čet, 25. apr.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

10:25
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

10:50
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Jutri bodo v Celju odprli nov muzejski in kulturni kompleks Fotohiša Pelikan. Tam je z družino živel in delal skoraj šestdeset let Josip Pelikan ter se v zgodovino Celja zapisal kot eden izmed najboljših fotokronistov 20. stoletja. Zdaj pa bodo obiskovalci ponovno podoživeli duh preteklega časa in si ogledali podobe mesta, ujete na črno-belih fotografijah. Zadruga oblikovalcev in ustvarjalcev Zoofa je v dvorani Union praznovala 10-letnico nastanka, v kateri se modni oblikovalci in oblikovalke ne združujejo le poslovno, ampak se podpirajo in med seboj dopolnjujejo. Več pa tudi o razstavi Algoritmija v Kinu Šiška.

Az adás tartalma:

- elhunyt Bernád József, a Lendvai Plébánia nyugalmazott lelkipásztora;
- Lendván indult útjára a szlovén fáklya;
- a Csitt-Csatt színjátszó csoport Mi című előadása;
- Egészségünkre!: a humánmeteorológia.

Vsebina oddaje:

- umrl upokojeni lendavski župnik József Bernád;
- iz Lendave krenila na pot slovenska bakla;
- predstava gledališke skupine Csitt-Csatt z naslovom Mi;
- rubrika Na zdravje!: humana biometeorologija.

Svetujemo, kako psom in sebi olajšati obdobje menjave dlake. Predstavljamo tri predstavnice pasme samojed. Preverili smo spomladanski utrip v naravnem rezervatu Škocjanski zatok. Spoznali smo žalostno zgodbo psičke Sine. Predstavnica društva za zaščito živali in dober veterinar sta jo rešila in zdaj skupaj s svojo pasjo prijateljico išče nov dom. Spoznavamo pritlikave mare. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

Ob letošnjem Svetovnem dnevu knjige, je pisatelj Tone Peršak opozoril, da v številnih državah v šolah in knjižnicah vnovič prepovedujejo nekatera dela in avtorje. Toda, kaj bi bilo lahko v knjigah prepovedano, sporno, nezaželeno, kaj bi lahko pokvarilo naše otroke? Kaj nam o tem razkrivajo dela o družini? Odgovore smo poiskali pri pesnici, pisatelju in odgovorni urednici ene od mariborskih založb.

Vabljeni v družbo mariborskih jutranjikov, ki vam bodo v četrtkovem jutru predstavili mlade gasilce, hrano oziroma živila, ki vsebujejo veliko alergenov, Katja in Vid se bosta ponovno srečala v mariborskih zgodbah in razkrivala skrivnosti Narodnega doma. V zadnji uri bo gostja specialistka za zelenjadarstvo Miša Pušenjak, ki bo svetovala o sajenju plodovk, čisto ob koncu oddaje pa v studio pridejo osemnožni kosmatinci, pajki. Oddajo bosta vodila Katja Treer in Andrej Geržina, na terenu bo Goran Obradović.

A Nagyító alatt című adás apropója a lendvai zsidók deportálásának 80. évfordulója.

Povod oddaje Pod drobnogledom je 80-letnica deportacije lendavskih Židov.

Vabljeni k ogledu!

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Poznate zgodbo o Martini, ki stanuje v loncu in njenem prijatelju Dečku, ptičjem strašilu, ki prihaja k njej na obisk s svojega polja? Začelo se je zelo preprosto.
Najprej je bila Martina sama. V svojem svetu nekje sredi oblakov je zjutraj prilezla iz pisanega lonca in zvečer vanj odšla spat. Vmes pa je počela marsikaj zanimivega. Lepega dne pa v njen svet vstopi ... ptičje strašilo! Strašilo je sprva precej nerodno, počasi pa postane odličen tovariš pri Martininih domislicah.
Ta se zelo veseli: končno ima nekoga, ki mu lahko reče lepo besedo, ki ga lahko nauči kaj novega in mu včasih tudi ponagaja. Tako sta Martina in strašilo z vsakim dnem bolj nerazdružljiva prijatelja, ki skupaj odkrivata svet okoli sebe in se zabavata.

Črtica in Šviga se lotita ustvarjanja iz rjave gline. Vse lepo in prav, le da jo kolobarnika želita pojesti. Zakaj pa bi želela pojesti glino? Prepričana sta, da je čokolada! Hihi, draga kolobarnika, glina pa res ni čokolada, četudi je rjave barve. Bosta prijatelja poslušala nasvete Črtice in Švige, ki jima skušata razložiti prav to? Če gline ne pojemo, lahko iz nje naredimo marsikaj. Deklica Marie Luise bo z ustvarjanjem več kot navdihujoča.

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Tarča še naprej raziskuje dogovarjanje domačega gradbenega omrežja za posle pri milijardnih naložbah na železnicah in drugje. Namesto zamenjave diskete iz Zidarjeve ere se zdaj tik pred oddajo konkurenčne ponudbe domnevno sesuje informacijski sistem. Kaj imajo politika in visoki uradniki od zagotavljanja poslov vedno istim izbrancem? Kje končajo visoke provizije od sto in več milijonov evrov vrednih naložb?

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

A Nagyító alatt című adás apropója a lendvai zsidók deportálásának 80. évfordulója.

Povod oddaje Pod drobnogledom je 80-letnica deportacije lendavskih Židov.

V oddaji, ki jo vodi dr. Jože Možina, tokrat gostimo enega najbolj izobraženih Slovencev, akademika prof. dr. Jožeta Krašovca. Znanstvenik, biblicist s štirimi doktorati, bo spregovoril o najnovejšem prevodu Svetega pisma, ki je nedavno izšel pri Založbi Družina in SŠK. Nova, jeruzalemska izdaja Biblije je prišla iz tiskarne 440 let po prvem prevodu, ki ga je prispeval Jurij Dalmatin. Gigantsko delo je akademik Krašovec s sodelavci prevajal iz izvirnih jezikov, hebrejščine, grščine in latinščine.
Slišali bomo Jezusovo molitev Oče naš v hebrejskem jeziku, ki ga profesor Krašovec odlično obvlada, predstavili pa bomo tudi spremembe te molitve, ki jih prinaša novi prevod. Gost poudarja pomen Svetega pisma, okrog katerega sta zgrajeni judovska in tudi celotna evropska civilizacija, ob tem stebru krščanstva pa se je formirala tudi slovenska nacija. Sogovornik se bo dotaknil najrazličnejših bibličnih tem, ki so še kako aktualne tudi v današnjem času. Govor bo o izvoru zla, o grehu zavisti, o pravičnosti, ki je izvorno položena v človeka. Akademik Krašovec bo primerjal biblični boj med dobrim in slabim z ohranjanjem vrednot in zanikanjem teh v času, v katerem živimo.
Izjemno zanimivo bo slišati napotilo profesorja Krašovca, kako doseči mir, tudi notranji mir v vsakem od nas. Zavedati se moramo svojih napak in se ne poveličevati. Večnost pa bo dosegel tisti, ki bo vztrajal, poudarja tokratni gost Intervjuja. Posebej ljub mu je psalm 131, ki se glasi: »Gospod, moje srce ni prevzetno, moje oči se ne povzdigujejo. Ne poganjam se za velikimi dejanji, za čudovitejšimi od mene. Nasprotno, potešil in pomiril sem svojo dušo kakor otrok v naročju svoje matere, kakor otrok je v meni moja duša. Izrael, upaj v Gospoda, od zdaj dalje in na veke!« Voditelj pa je izjemnega gosta, ki ravno 20. aprila praznuje 80 let, počastil s citatom sv. Pavla, ki pravi: »Dober boj sem dobojeval, tek dokončal, vero ohranil …«

Na Vurberku, v štajerski zibelki Slakove glasbe, so letos na grajskem dvorišču ponovno odmevali valčki in polke zasedb, ki imajo v svojem sestavu diatonično harmoniko ter pojejo dvo- ali večglasno. Vabljeni k ogledu.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov