Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 20. maj. 2023

TV Slovenija 1 • Sob, 20. maj.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Poznate osnovne krtovske igre: prva je »slalom med krtinami«, druga se imenuje »zakoplji svoj zaklad«, tretja, najbolj priljubljena, pa je »dričanje po gomili«. Vse te igre dobro obvlada Vane, ki je zagotovo že pravi krt in obožuje svoj vrt. Tudi Lovro bi rad počel stvari tako kot Vane, vendar se v krtovskih veščinah šele preizkuša.

Mina in Tim odkrijeta nenavaden hodnik, ki posrka vse stvari, ki so v njem. A kam te stvari odnaša?

Tilka je prerasla svoj tricikel. Zdaj je ravno pravšnji za Hektorja. Rija se vozi z avtomobilčkom, Čačka na rolki, Capek na skiroju in Rompi na kotalkah. Vsi se strašansko zabavajo, a zakaj se Tilka ne vozi s svojim novim kolesom? Prijatelji spoznajo, da Tilka potrebuje pomoč. Se bo na koncu le pridružila zabavi na kolesih?

Na igralni urici je mednarodni dan. Pepa in njeni prijatelji se preoblečejo v države sveta.

Na obisk pride gospa Zajec z velikim trebuščkom. Vsi veselo ugotovijo, da je v njem dojenček, a čaka jih še večje presenečenje!

Na zaspano poletno popoldne Koyaa leže na ležalnik. Počitek zmoti sončna pripeka, ki ob pamet spravi celo ležalnik. Obnašati se začne kot divji konj in zdi se, da Koyaa
nima moči, da bi ga umiril.

Gašper in Mila sta našla ptičje gnezdo s prepeličjim jajčkom. Kaj naj z njim? Odgovor pozna Ribič Pepe.

Anka bi rada tekla. Po cestah, po poljski poti, po gozdni stezi in po drevesnem deblu navzgor do oblakov … Bo res pretekla vse to? Ali bo kot ponavadi obkrožila samo Zofko? Mila je pripravljena, da s piskom na piščalko otvori tek. Kdo pa bo pritekel v njuno družbo? P kot preverite!

Šestletna Helena se rada igra skrivalnice med trtami, ko je grozdje sladko. Danes bo skupaj s svojo babico in mlajšo sestrico Marijo naredila grozdni sok, ki ima prav posebno moč – lahko obarva jeziček!

Steve bo moč najsposobnejših plenilcev med divjimi živalmi preverjal z boksanjem. Videli bomo tudi,
kako volkovi podrejo bizona. Steve se bo z medvedom pomeril v lovljenju lososov. Poleg tega bodo na gradu Warwick izvedli najsodobnejši tehnološki poskus doslej, s katerim bodo na edinstven način prikazali delovanje orjaškega orla.

V oddaji Počitniški izzivalci z naslovom Kako ujeti val se selimo na čudovite plaže Portugalske, kjer spremljamo 13-letno Miriam, ki je v valovih oceana na deski iskala popolni val. O tem, kako ujeti popolni val na deski in v življenju, se bomo pogovarjali z olimpijko in deskarko na snegu Glorio Kotnik, ki je na zimskih olimpijskih igrah v Pekingu na Kitajskem osvojila bronasto medaljo v paralelnem veleslalomu, in s štirinajstletno Izajo Potočnik, veliko ljubiteljico morja, deskarko na vodi in plesalko latinskoameriških plesov. Kaj narediti, če popolnega vala oziroma zastavljenega cilja ne ujamemo, in kako si zastaviti dosegljive cilje, nam bo povedala športna psihologija Andreja Holsedl. Učenci iz OŠ Trbovlje pa nam bodo zaupali namig za počitniški potep.

V 30. oddaji finale kviza lovijo Sonja, Maja in Bor iz OŠ Miška Kranjca Ljubljana (rumeni) ter Klara, Nace in Filip iz OŠ Stranje (vijolični), Hitrih lončkov pa Ožbej, Tjan in Marcel iz OŠ Vojnik ter Jona, Kim in Luka iz OŠ Toma Brejca Kamnik. V studiu odmeva, brenči in sneži ter bliska od napetosti. Rumeni imajo hitrejše prste, vijolični drvijo skozi labirint. Jasna z glavo jača signal avtomobilskih ključev, Juš poskrbi za čebelice, tekmovalci pa za nov rekord. Kdo bo drugi finalist in zakaj mravelj ni, pa v Malih sivih celicah.

Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe. V posebni rubriki Hitri lončki pa svoje spretnosti preizkusijo še druge trojke osnovnošolcev od petega razreda naprej.

V oddaji Infodrom smo se pogovarjali z mladimi, ki so se v našo državo preselili s Kosova. Zaupali so nam, s čim imajo največ težav in kako ohranjajo stik s svojo kulturo. Vojna v Ukrajini se kljub številnim sestankom in pogovorom politikov nadaljuje, kar čutijo tudi mladi. Mladi ukrajinski taborniki so razložili, zakaj ne morejo vaditi v naravi, enajstletna Zorjana pa je opisala življenje v zaklonišču. Ob mednarodnem dnevu družine smo obiskali Marcela, ki nam je predstavil svojo rejniško družino, skupaj z mladimi iz Trebnjega pa smo se podali na učno pot, poimenovano Od pašnika do sladoleda.

Po navadi se ne zavedamo, koliko odločitev sprejmemo vsak dan. Kaj vse vpliva na naše odločitve, kako se ljudje različno odločamo, katere odločitve so lažje in katere življenjsko pomembne in tudi o tem, kako postaviti vprašanje, kadar želimo vplivati na odločitev drugih.

Čebelarjenje je tradicionalna slovenska dejavnost, ki sega daleč v zgodovino. Naši predniki so namreč dobro vedeli, kako so ta majhna, a mogočna bitja pomembna za naše preživetje. Od leta 2017 20. maja zaznamujemo svetovni dan čebel. Pobuda, da si ta mala in pomembna bitja zaslužijo svoj dan, je prišla iz Slovenije. Slovenci smo res tesno povezani s čebelami, kar dokazuje tudi nedaven vpis slovenskega čebelarstva na Unescov seznam nesnovne kulturne dediščine. O pomenu čebel za človeštvo in pomenu čebelarstva za Slovence se bomo pogovarjali s prvo slovensko čebelarsko mojstrico in podpredsednico Čebelarske zveze Slovenije, Marijo Sivec.
Poleg pomena medonosnih čebel bomo predstavili tudi pomembno vlogo divjih opraševalcev. Čebelarstvo pa ni le dejavnost, vezana na podeželje, kar dokazujejo čebelarji v mestih. V Ljubljani smo obiskali tri urbane čebelarje. Ljubo Struna se s čebelarstvom ukvarja že več kot 80 let. Francu Petrovčiču se lahko zahvalimo za prvi mestni med v Ljubljani, Gorazd Trušnovec pa vodi društvo Urbani čebelar.

Verniki krščanske adventistične cerkve posvečajo veliko pozornosti zdravemu načinu življenja, saj hrana ne vpliva le na telo temveč tudi na duševno in duhovno plat človeka.
Adventistična skupnost v Kaliforniji je ena od Modrih con na svetu, kjer ljudje v povprečju živijo 10 let dlje. Odkrivamo skrivnosti za dolgo in kakovostno življenje.

V Krščanski verski skupnosti Jehovove priče so konec marca pripravili srečanje z naslovom »Miroljubni ljudje«. V začetku julija pa bo pod naslovom »Bodimo potrpežljivi« potekalo regionalno zborovanje v Celju.

»Poštenje v majhnih stvareh ni majhna stvar.« Angleški pregovor
razmišlja KLAUDIJA SEDAR

Ob 150. obletnici rojstva vsestranske umetnice Nadežde Petrović smo bili v Kostanjevici na Krki. V Galeriji Božidar Jakac so odprli razstavo začetnice srbskega modernega slikarstva. Nadežda Petrović je prijateljevala s številnimi slovenskimi impresionisti in pripravila prve skupne slikarske kolonije južnoslovanskih umetnikov v Srbiji. Razstava poteka v okviru Drugega meseca srbske kulture v Sloveniji, ki ga organizira Aleksandar Gatalica, prvi svetovalec veleposlaništva Republike Srbije v Ljubljani. Gatalica je eden najbolj branih sodobnih srbskih avtorjev, zato je beseda v studiu tekla tudi o književnosti. Objavljamo pa še recital sodobne hrvaške poezije – tokrat je na vrsti Renato Baretić.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Predstavljamo čokoladno varianto labradorcev. Ob svetovnem dnevu čebel smo se pogovarjali s Karlom Vogrinčičem, predsednikom sekcije za apiterapijo dr. Filipa Terča pri ČZD Štajerske. Svetujemo, na kaj pomisliti in kako ravnati, če naša mačka urinira izven mačjega WC-ja. V Tropski hiši tokrat spoznavamo turake. Svetujemo, kako ravnati, če naletimo na zapuščenega ptičjega mladiča. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

Kako s turizmom zaustaviti zaskrbljujoče izseljevanje v Zgornjekolpskih dolinah?
Obiskali smo Osilnico in Kostel, kjer po padcu meje stavijo na povezovanje s sosednjo Hrvaško.
Kaj ponuja Krajinski park Lahinja in kako inovativno so se predstavitve vinskega turizma lotili v vasi Drašiči?

Cene se je privadil na novo službo in tudi stranke so se navadile nanj. Vsi ga imajo radi, in odkar je pogorela edina konkurenca, ki jo je imel, je Cene povsem brez skrbi. Ko izve, da ima Irena rojstni dan in bo zvečer v pekarni zabava, pa ne ve, kaj naj stori, saj ga ni nihče povabil. Gospod Marjan in gospa Vera pa se sprašujeta, kaj storiti z zajci, ki jih imata vedno več; Cene se ponudi, da bo poiskal rešitev. Cene si večkrat čas krajša tako, da poleg prodaje kruha, ki ga vsak dan razvaža naokrog, tu in tam opravi še kakšno drugo kupčijo. Ko ga Irena vendarle povabi na svojo zabavo, pa Cene mimogrede odpove zmenek s Karmen in se s kitaro v roki odpravi na zabavo, ki se zavleče globoko v noč.

Marsikdo nam je lahko kljub svoji invalidnosti velik zgled. Mitja Osolnik, ki je slep že od rojstva, obožuje glasbo. Tudi gluha Valerija Škof je zaljubljena v glasbo, njeno poslanstvo pa je kretanje besedil pesmi, saj želi glasbo in besedila približati gluhi populaciji. David Razboršek, ki je bil nekoč direktor uspešnega slovenskega marketinškega podjetja, je po hudi nesreči na invalidskem vozičku. Tri pozitivne življenjske zgodbe si lahko ogledate v tokratni oddaji Prisluhnimo tišini.

Tokrat bomo govorili o projektu CONTATTI/STIKI, katerega cilj je čezmejno povezovanje učiteljev in učencev za krepitev medkulturnih odnosov.
S člani društva Triglav, ki je najstarejše in najdejavnejše slovensko društvo v Bosni in Hercegovini, smo spremljali zasaditev potomke najstarejše trte na svetu.
Udeležili smo se znanstvene konference na temo Slovenske migracije in povezovanje izseljenih Slovenk in Slovencev v Bosni in Hercegovini.
Pogovarjali smo se z zgodovinarjem Davidom Kranzelbinderjem, kustosom v Pavlovi hiši blizu avstrijske Radgone.

V družinskem podjetju Plastika Bevc prisegajo na kakovost ter sledijo svetovnim zahtevam in smernicam. V proizvodnji uporabljajo biorazgradljivo plastiko. Spoznali boste še mlade mehanike iz Srednješolskega centra Škofja Loka in trende v avtomobilskih servisih Špan v Ljubljani.

OPRAVILA NA VRTU MAJA
Te dni se naše gredice ob nalivih spreminjajo v mlakuže, zato delo na vrtu stoji. Davor Špehar nas tolaži, da bodo tudi nekoliko kasneje posajene rastline rast uspešno nadomestile. Kljub deževju že razmišlja o zastirki za poletje. Pripravil bo tudi čaj iz rabarbarinih listov proti ušem oziroma insektom.
SAJENJE SLADKEGA KROMPIRJA
Sladki krompir zaradi prehladnega podnebja pri nas ne gojimo iz semen, temveč iz vegetativnih poganjkov. Razen videza z običajnim krompirjem nima veliko skupnega. Po njem posegamo tudi zaradi nizkega glikemičnega indeksa. Z Branko Valner, Martino Plohl Krevh in Anko Alt predstavljamo nekaj idej, kako in kam ga posaditi.
OZELENITEV NADSTREŠKA
Vrt je tudi kraj, kjer občudujemo tudi nastajanje in minevanje življenja – s pomočjo okrasnih rastlin. Za zamisel, kako polepšati dolgočasen nadstrešek, smo poprosili Sebastjana Liparja. Iz dekorativnih obrezanih vej je sestavil osnovo, ki jo je na koncu okrasil z raznobarvnimi sočnicami.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Drobna novost naredi igro skrivalnic veliko vznemirljivejšo.

Edinstvena oddaja o življenjskem slogu, ki vas popelje v svet lepote, trendov, estetike, mode, avtomobilizma, dizajna in raznovrstnih nasvetov, ki poskrbijo za višjo kakovost življenja in bivanja. V oddaji gostimo znane obraze, ki jih spoznate na drug način; skozi oči stila in njihovih življenjskih vodil. Poleg estradnikov gostimo strokovnjake s področja psihologije, osebnega razvoja, dizajna in interierja, astrologije, zdravja, lepote in estetike ter mnogih drugih področij. Svetujemo tudi o modi in kulturi oblačenja, odgovarjamo na dileme in pisma gledalcev ter se s kolegi oddaje Avtomobilnost podamo v avtomobilistične vode.
Vaši sobotni gostiteljici sta Lorella Flego in Ana Tavčar.

Še zadnjič pred poletnim premorom si gremo ogledat nekaj prizorišč človekove bivalne sreče in tako bomo naredili mašnjico nad še eno uspešno sezono naše oddaje. Hkrati pa napovedujemo rdečo nit jesenske sezono, to so počitniški domovi Slovencev. Dobili smo povabilo v moderno počitniško vilo ob slikovitem istrskem mestecu Motovun.
Lastniki vrtov nam pogosto rečejo, da jim vrt pomeni sprostitev, da uživajo pri delu na njem. Vse to sta ponovila tudi zakonca Tomšič, ki negujeta svoj vrt blizu Ljubljane. Tisto, zaradi česar njun vrt izstopa, pa je izredna urejenost in negovanost. To se najbolj odraža na trati.
Pomladno sezono bomo zaključili z veliko elegance in staromeščanskega ponosa. V prestolnici smo obiskali prenovljeno stanovanje, katerega osrednji element v velikem bivalnem prostoru predstavljata dva markantna opečnata oboka.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.

V tekmo z Jokerjem se bo podal Samo Kralj iz Ljubljane. Samo je po izobrazbi arhitekt in zaposlen na Fakulteti za arhitekturo, kjer skrbi za modelno delavnico. Izdelovanje maket je njegova služba in hobi. Njegova izbranka Nuša je prav tako arhitektka, kar jima bo morda koristilo pri 'gradnji' denarne lestvice v Jokerju. Oba sta odločena, da bosta denar iz Jokerja porabila za uresničitev skupne dolgoletne želje, potovanje na Japonsko.

V oddaji Kaj dogaja? tokrat o tem, kako v Prekmurju mečejo denar v zrak, povsod drugod po Sloveniji pa stran. Na terenu smo spremljali snovanje novega spomenika z umetno inteligenco, v Redni rubriki pa nam trot Robi daje izgovor za nepokošene zelenice in travnike. Kljub bolniški odsotnosti magistra Baltića bomo spoznali novo besedo tedna, ki jo bo tokrat predstavil mladi asistent Petan. Telenovela Palomar prinaša vse o neuslišani ljubezni šerifa Zorana, v Glasu ljudstva pa v najbolj znani slovenski areni razpravljamo o ideološkem ozadju sladolednih okusov. Naša gostja bo z zlato piščaljo nagrajena novinka leta, reperka Masayah, na Mali terasi pa nas bo na poletno sezono pripravil najlepši glas Dalmacije Dnavor Uborno s svojim hitom Inflacija.

V tokratni oddaji o fenomenu irske pisateljice Sally Rooney, ki ji pravijo kar glas milenijske generacije. Uspeh je dosegla že s prvo knjigo, Pogovori s prijatelji, po drugi pa je bila posneta večkrat nagrajena serija Normalni ljudje, ki prihaja na naš spored. O pisateljici in seriji se pogovarjamo z zgodovinarko in analitičarko popularnih kultur Manco Renko.

Nadaljevanka je posneta po istoimenski knjižni uspešnici mlade irske pisateljice Sally Rooney (1991), ki je nase opozorila že s svojim prvencem Pogovori s prijatelji (2017). Drugi roman Normalni ljudje, ki je izšel leto kasneje, je bil kritiško hvaljen in nagrajen, avtorica pa razglašena za prvo veliko pisateljsko ime milenijske generacije.

Nadaljevanka prikazuje odkrivanje samega sebe, ljubezni in spolnosti, intelektualne rasti, razmišljanja o odnosih in svetu. Glavna junaka sta srednješolca Marianne in Connell, ki sta si zelo različna. Connell je priljubljen in vedno v središču pozornosti, Marianne nedružabna samotarka. Connell izhaja iz revne družine, njegova mati pospravlja hišo bogatih Marianninih staršev. Med Marianne in Connellom se stke pristna vez, njun odnos je intenziven, a se odločita, da bosta to skrivala pred drugimi. Ko pride čas maturantskega plesa, Connell Marianne razočara, zato ga noče več videti. Naslednjič se srečata v Dublinu, kjer oba študirata. Tokrat sta njuni vlogi obrnjeni, Marianne je kul in družabna, Connell brez prijateljev in zadržan. Ponovno obudita prijateljstvo, nato tudi zvezo, zaradi katere trpita oba. Poleg tega Marianne bremeni hladen odnos z družino, Connell pa se spopada z depresijo in finančnimi težavami. Bo prihodnost obeh junakov skupna in srečna ali pa bosta šla vsak svojo pot?

1. del
V sodobni podeželski Irski se srednješolca Connell in Marianne, ki sta iz različnega družbenega okolja, spustita v strastno, skrivno zvezo. Connell živi z ljubečo mamo, Marianne pa v dvorcu s odtujeno mamo in zoprnim bratom. Marianne Connellu zaupa svoja čustva, Connell pa je zadržan.


NORMAL PEOPLE / koprodukcija / 2020
Scenarij: Alice Birch, Mark O'Rowe, Sally Rooney
Režija: Lenny Abrahamson, Hettie Macdonald
V glavnih vlogah: Daisy Edgar-Jones, Paul Mescal, Sarah Greene, Desmond Eastwood, Aislin McGuckin, Frank Blake, India Mullen, Eliot Salt

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:30
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:45
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Tenkočutna upodobitev porajajoče se ljubezni med dvema ženskama v času patriarhalne nadvlade in buržoazne zadušljivosti. Nagrada za najboljšo igralko v Cannesu in šest nominacij za oskarja.

New York, petdeseta leta. Mlada Therese dela kot prodajalka v veleblagovnici in sanja o bolj izpolnjujoči prihodnosti. Nekega dne se pred njenim prodajnim pultom znajde elegantna Carol. Med ženskama hipoma vznikne vez, ki v naslednjih tednih preraste v nenavadno poglobljen odnos. A medtem ko je Therese komaj prestopila prag odraslosti, ima Carol že nekaj prtljage: moža, ki ga ne ljubi, in hčerko, ki je ne želi zapustiti. Čeprav je med ženskama precejšnja razlika v letih in družbenem statusu, je nemogoče prezreti, da med njima tli nekaj, kar utegne močno premešati karte njunih življenj.

Originalni naslov: CAROL
Leto produkcije: 2015
Država: ZDA, Avstralija, Velika Britanja
Žanr: drama
Režija: Todd Haynes
Scenarij: Phyllis Nagy po knjigi Patricie Highsmith
Igrajo: Cate Blanchett, Rooney Mara, Sarah Paulson, Jake Lacy, Kyle Chandler

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov