Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 4. jun. 2023

TV Slovenija 1 • Ned, 4. jun.

Danes je vesel dan. Tilka in prijatelji na vrtu rajajo okrog kopice. A Hektor opazi, da je kopica danes videti precej otožna. Kako bi lahko kopico spravili v boljšo voljo? Bi jo razveselila preobrazba? Morda slastne potičke iz blata? Bi ji zapeli pesem? Morda pa kopica potrebuje le obisk nekoga, ki bi se na njej kujal. Le kdo bi to lahko bil?

Tim je zelo potrt, ker ne opazi zvezdnih utrinkov, ki švigneta čez nebo. Bo Žvenku Glavnemu uspelo najti rešitev?

Risanka je nastala po slikanici svetovno znanega ilustratorja Thé Tjong-Kinga. Vseh trinajst epizod in kratki film prikazujejo eno zgodbo. Gospod in gospa Pes spečeta dve slastni čokoladni torti in svoje sovaščane povabita na piknik. A ko prispejo na dogovorjeni prostor opazijo, da sta torti izginili. Sama zgodba in njen srečni konec sta vsakič predstavljena s perspektive drugega nastopajočega lika. Simpatične zgodbice so mešanica komedije, romantične komedije in detektivke in so primerne za vse starosti.

Skrivno jezero ima novega prebivalca, izvalil se je raček Jakec. Mama ga odpelje do vode in Jakec se v njej počuti kot doma. Kar preobjesten je in ne posluša maminih svaril. Šviga sem ter tja po jezeru in se čudi svojim sposobnostim, dokler ne spozna, da se je izgubil. Skrito jezero je velik kraj za malega račka. Le kako bo našel domov?

Prijatelji vadijo za predstavo, a Petrček si ne more zapomniti besedila. Odhitijo v mlin, kjer uporabijo DoVinčijev vsezapomnilnik, da bi si raček le uspel zapomniti besedilo. A z izumom je nekaj narobe in Petrček izgubi spomin, niti svojih prijateljev se ne spomni!

Mali Huhu ne uboga in ostanke hrane po kosilu zmeče kar v odtok. Zaradi tega se cevi zamašijo in v stanovanju je pravcata poplava. K sreči se prav tedaj na postajo pripelje gospa Odtokar iz Indije, ki popravlja cevi, in pomaga stvari spraviti v red. Huhu zbere pogum in prizna, da je vse skupaj zakuhal on.

Makeba udari ob skalo in se poškoduje. Ne more se pripogniti. Zaradi tega ne more več piti iz ribnika. Ji bodo Dimitri in drugi prijatelji lahko pomagali? Oko in Temba sta nemočna, Rožica pa se nečesa spomni.

Medo in Miša želita speči torto. Odpravita se v klet po češnjev kompot. Ko prižgeta luč, nad njima poleti netopir in ju prestraši. Netopir prosi medveda, da bi spal v njuni kleti. Medvedoma se zdi sumljiv, a mu vseeno dovolita, da prespi pri njima, za vsak primer pa zakleneta klet. V kuhinji ju prestraši molj, ki zleti iz omarice. Kmalu ugotovita, da je njuna hiša polna moljev, ki žrejo njune zaloge hrane. Medo in Miša se trudita molje pregnati, a jima to uspe šele, ko odpreta kletna vrata in spustita netopirja. Ta s slastjo poje vse molje. Medveda ugotovita, da sta netopirja prehitro sodila in da se jima ni treba bati bitja, ki je drugačno od njiju.

Medo in Miša sta za vas pripravila svoje slastne recepte.

V Puhkogradu pripravljajo zabavo presenečenja za Starega mačka in Ljubozver dobi pomembno nalogo: Starega mačka mora nekako zamotiti.

Jutro po Friderikovi nesreči Kasija in Konrad v brlogu odkrijeta tri male polžke. Kako so se mali polžki znašli tu in čigavi so? Kasija pogreša Friderika, zato težko sprejme tri nove prišleke. Dokler ne ugotovi, kako zelo jo potrebujejo.

Pak bi rad znal rolkati, a mu lovljenje ravnotežja dela preglavice. S Pokom se odpravita v cirkus, kjer ju pričaka akrobatka. Ta se zaradi nesreče, ki jo je doživela, boji višine. Njune prigode v cirkusu pomagajo odgnati njen strah.

Mali Bo je ustvaril prekrasen vrtiček sredi mesta – a ni izbral najboljšega kraja zanj. Lahko Ekipa Tinpo pomaga?

Ko Mili in Moli s prijateljema spuščata zmaje, se pripeti nesreča. Dečka zajame nevihtni veter in odnese ju visoko v nebo. Mili steče po pomoč, Moli pa sledi dečkoma. Zbrati mora pogum in steči mimo bikove ograde. Če se ne bo spopadla s svojim strahom, bo dečka odneslo k deroči reki.

Po kuharski nezgodi se Eli gnusi pisana hrana. Oskar in Hu ji skušata ustreči.

Želva Živa, domača ljubljenka veterinarke Prašičkove je spet obtičala na drevesu. Kdo jo bo rešil?

Jani postane superjunak tedna. Brigita v časopisu objavi novico in povzroči pravo občudovalsko vročico. Jani, ki za nagrado še ne ve, se čudi, zakaj se njegovi prijatelji nenavadno obnašajo.

Kmet se začne ukvarjati s kiparstvom. Nehote spusti ogromen kos kamna na Timijevega medvedka. Jon in čreda morajo dvigniti težko skalo, da bi prišli do dragocene igračke.

Mumintrol se odloči, da se bo postavil na lastne noge. S Smrkljico se vselita v nov domek. Pa se bo res lahko odrekel udobju in opori, ki mu ju zagotavljata Muminmama in Muminočka?

Snoopy je lahko zelo hud kuža. Zlahka se prelevi v strašnega jastreba, ki na drevesu preži na žrtve. Tudi neviden se lahko naredi, če hoče. Po drugi strani pa se neznansko boji vampirjev.

Val se poteguje za nagrado na fotografskem natečaju. Ujeti mora pravi trenutek. Prijatelje prosi, da mu pozirajo.

Hasna je povabila sošolke na zabavo v pižamah. Rachida njeno vabilo odkloni in se izgovori, da bo konec tedna prespala pri babici. Resnica pa je drugačna. Rachido pogosto tlači mora in boji se, kaj bo, če ob njej ne bo mamice, da bi jo potolažila.

Mister Twister II./ Nizozemska / 2020

v glavnih vlogah: Sanne Wallis de Vries, Leendert de Ridder

»Veselite se, izpopolnjujte se, spodbujajte se, bodite istih misli, živite v miru, pa bo Bog ljubezni in miru z vami.« 2Kor 13,11
razmišlja BORISLAV LIVOPOLJAC

Kaj je molitev? Kako naj molimo? Krščanski praznik Svete Trojice nas spodbuja k razmisleku.

Kaj je molitev? Kako naj molimo? Krščanski praznik Svete Trojice, enega Boga v treh osebah, nas na prvo junijsko nedeljo spodbuja k razmisleku o odnosu do Boga, sebe in drugih. Prav te razsežnosti obsega človekova molitev. Ena izmed oblik je slavilna molitev, katere priča smo bili na predvečer praznika v dvorani Arena v Zagrebu. V molitvi izhajamo iz izkustva preteklosti in svoje načrte postavljamo v prihodnost.
V ljubljanski stolnici smo prvič doživeli bogoslužje vzhodnega obreda v slovenskem jeziku. Nova generalna tajnica SŠK je sestra Mojca Šimenc. V župniji Slap pri Vipavi je majsko pobožnost spremljala šmarnična razstava. Papež vabi junija k molitvi za odpravo mučenja. Ekumenska žirija je v Cannesu podelila nagrado filmu Wima Wendersa, Popolni dnevi.

V Posavju je vse več kmetij, ki delujejo samooskrbno in trajnostno. Predstavljamo ekološko kmetijo Pri Martinu, kjer se ukvarjajo tudi s turistično dejavnostjo. V projektu Inovativni mladi kmet Slovenije se je pred nekaj leti predstavila Barbara Petrič. Delovno mesto si je ustvarila na kmetiji Frangež, kjer prideluje in predeluje zelenjavo. Otroci na kmetijah se zelo hitro soočijo s proizvodno dejavnostjo. Ob tem se pogosto ne zavedajo nevarnosti, ki so jim izpostavljeni. Zanimalo nas je, kako nezgode preprečiti. Ob letošnjem tednu gozdov so gozdarji opozorili na pomen gozda v prihodnosti.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Televizija Slovenija letos praznuje 65 let. V osmih poletnih večerih se bomo z znanimi obrazi s področja televizije, glasbe, športa po desetletjih spominjali televizijskih oddaj in predvsem obujali duh časa. Voditeljica oddaj je Bernarda Žarn.

V prvi oddaji bomo povezali preteklost in sedanjost. Z voditeljem in urednikom na najbolj poslušanem slovenskem radijskem programu, Valu 202, Andrejem Karolijem in Matejem Praprotnikom, pomočnikom direktorja Radia Slovenija, se bomo spomnili, da je naš Radio še 30 let starejši od televizije in letos obeležuje že 95 let.
Ena prvih televizijskih voditeljic, ki je sodelovala tudi na prvih poskusnih snemanjih, je Helena Koder, ki je v svoji poznejši televizijski karieri zaslovela kot izvrstna avtorica dokumentarnih filmov. Za svoje ustvarjanje je prejela številne nagrade, lansko leto nagrado Franceta Štiglica za življenjsko delo, ki jo podeljuje Društvo slovenskih režiserjev in režiserk. Melani Mekicar pa je priljubljena voditeljica zdajšnjih časov. S Heleno Koder bosta primerjali delo nekoč in danes.
V goste prihaja tudi predsednica Nataša Pirc Musar, ki je svojo pestro poklicno kariero začela prav kot novinarka na TV Slovenija.
Nastopila bosta Hauptman, ki je bil lani s skladbo Sledim največkrat predvajan izvajalec na Valu 202, in Kristina Oberžan, pri kateri se predsednica republike uči petja. Kristina bo zapela veliko uspešnico Jožeta Privška iz leta 1958, ko se je rodila naša televizija, Vozi me vlak v daljave.

Bivša plesalka se vrne v šolo kot gimnazijska profesorica in gre v boj z razredom nemogočih dijakov.

Lina je bivša plesalka, ki je ljubezen do književnosti in plesa v zadnjih letih potisnila na stran zaradi skrbi za družino. V želji, da bi si povrnila nekdanjo samostojnost, se zaposli kot profesorica v gimnaziji. A delo je zahtevnejše, kot se ji je sprva zdelo. Hitro se znajde na bojni nogi s kolegi, ki so v letih poučevanja nezainteresiranih dijakov postali zagrenjeni, učiteljski poklic pa vidijo kot Sizifovo delo. Tudi Lina se spopada z neobvladljivimi razredi najstnic in najstnikov, ki imajo do učnega procesa zavrnilen odnos. V nasprotju s kolegi pa še ni zagrenjena in vse svoje moči usmeri v iskanje novih načinov, kako mladostnikom približati snov. Njeni izvirni pristopi omrežijo večino dijakov, a nikakor niso po godu vodstvu šole. V njenem razredu je tudi nekaj arogantnih deklet, ki se novi učiteljici iz principa nočejo pokoriti.

Izvirni naslov: XIa / Bolgarski film, 2015 / Režija: Georgi D. Kostov / Scenarij: Nikolaj Kolev / Igrajo: Jana Marinova, Bašar Rahal, Nikolaj Sotirov

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Kmet naloži psu Bitzerju, naj se znebi zoprnega vrana. Jon se spomni domiselne preobleke, da bi prelisičil vsiljivca. Njegov načrt se izjalovi, ko ga osumijo, da je ponoreli kurji tat, ki krade na kmetiji.

Bernarda in Jože gostita igralko Sašo Pavček, ki je zbrala svoje eseje o gledališču, kulturi in umetniški besedi v knjigi Živi ogenj gledališča. V goste prihaja tudi pevka Helena Blagne, ki prestavlja novo pesem Pika na i, za katero je posnela tudi videospot. V zabavnih igrah se tokrat pomerita igralec Uroš Smolej in pevka Damjana Golavšek, ki skupaj nastopata v muzikalu Mamma Mia, ki se kmalu vrača na poletne odre. Na glasbenem odru pa se prestavlja še Vili Resnik s spremljevalno skupino in pesmijo Ona me ljubi.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Samuel pregovori Leo, da mu razkrije Augustine načrte. Arthur poskuša Georgiano odvrniti od poroke s Harryjem, toda ta je še vedno trdno prepričana, da se bo lahko le tako otresla nadležnih koristolovcev in snubcev. Tom in Mary se spreta zaradi Tomovih načrtov za hotel. Alexander in Charlotte po celonočni vožnji s kočijo prispeta v Fulham in se takoj lotita skoraj brezupnega iskanja Auguste in Edwarda.

SANDITON (III.) / 2022 / Velika Britanija
Scenarij: Joe Ainsworth
Režija: Jennie Paddon
V glavnih vlogah: Rose Williams, Cai Brigden, Kris Marshall, Kate Ashfield, Crystal Clarke, Turlough Convery, Anne Reid

38-letni univerzitetni diplomirani pravnik, ki je otroštvo preživel v Veliki Britaniji, je bil zadnji dve leti generalni direktor RTV Slovenija, še prej pa šest let član njenega nadzornega sveta. Z neutemeljenimi očitki, da ni izpolnjeval pogojev za to delovno mesto in da ga je zasedel nezakonito, je bila zoper njega izpeljana ena bolj umazanih medijskih kampanj v Sloveniji. Kako kot pravnik komentira odločitev Ustavnega sodišča RS? Kdo je in kako razmišlja Andrej Grah Whatmough? Tokrat ga v oddaji Intervju gosti Vida Petrovčič.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:10
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:25
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Mlada indonezijska okoljska aktivistka Melati si že šest let prizadeva za prepoved uporabe plastike, ki onesnažuje njen domači otok Bali. V iskanju navdiha za nadaljnji boj za boljši svet se odpravi na potovanje, na katerem spozna šest svojih vrstnikov, neutrudnih borcev za čisto okolje, človekove pravice in pravično družbo: od sirskega begunca Mohameda, ki je v Libanonu ustanovil šolo za otroke iz begunskih taborišč, in ugandske kmetice Winnie, ki najrevnejše uči pridelovati hrano, do Xiuhtezcatla, ki se v Koloradu zavzema za pravice staroselcev in prepoved hidravličnega lomljenja skrilavcev. Ob njihovih zgodbah Melati ugotovi, da ni sama. Vsi so del množice mladih aktivistov, ki so vsepovsod po svetu pripravljeni povzdigniti glas za nekaj, kar je večje od njih: za prihodnost človeštva.

BIGGER THAN US / Francija / 2021 / Režija: Flore Vasseur

Uživali boste lahko v vrhunski interpretaciji Simfoničnega orkestra RTV Slovenija. Pod taktirko šefa dirigenta En Shaa se predstavlja z vizualizacijo v studiu, z izvedbo baletne glasbe Špartak, ki je nastala pod skladateljskih peresom armenskega skladatelja Arama Hačaturjana.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov