Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 4. jun. 2023

TV Maribor • Ned, 4. jun.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor.

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

Mediafil je oddaja študentske video produkcije. V njej so zbrani in po kategorijah razdeljeni filmi, ki jih strokovna žirija izbere za predvajanje na letnem festivalu Students Cuts v organizaciji Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Maribor. Na festivalu sodelujejo študentje iz različnih evropskih držav, kategorije filmov so: animirani, igrani, eksperimentalni in kratki dokumentarni filmi. Hkrati je oddaja namenjena tudi drugim pomembnejšim projektov študentov medijske produkcije regijskih medijskih šol in programov.

Filmi mladih ustvarjalcev, ki jih boste videli v 4. delu oddaje Mediafil, so:
Liki, #2 S.E.A.P., Slovenija (Maj Deu Marinšek)
The Game of Love, Slovenija
En Passant, Slovenija
Velike ribe v Malem morju, Slovenija (Ela Mimi Pirnar)

Oddajo povezujeta Irena Bedrač in Jaka Polutnik.

Obisk predsednikov madžarskega in slovenskega državnega zbora. V Slovenskem domu so se spominjali na podpis meddržavnega narodnostega sporazuma.
Vodník po Porabju. Risbe in videoposnetke za publikacijo so prispevali domači malčki in šolarji.
Spominska prireditev. V Sakalovcih obeležili prvo obletnico smrti Stanka Črnka.

Oddaja Dogodki tedna vključuje zgodbe o vseh najpomembnejših dogodkih tekočega tedna iz političnega, gospodarskega, kulturnega in športnega področja v Savinjski statistični regiji.

Vabljeni k ogledu.

Vabljeni k ogledu

Oddaja Utrip Ormoža predstavlja dogodke iz Spodnjega Podravja, kjer se vedno dogaja kaj zanimivega. Kjer ne zamujajo z razvojem, a ostajajo zvesti tradiciji svojega pogleda na življenje in svoji prleščini ter običajem, trdno povezanim z vinorodnim okolišem. Oddaja že več kot četrt stoletja beleži utrinke gospodarskih, političnih, kulturnih, športnih in drugih dogodkov v občinah Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž.
Utrip Ormoža – informativno-magazinska oddaja KTV Ormož - v nedeljo ob 14.30 na sporedu Televizije Maribor.

Nadaljevali bomo spoznavanje Maše in njenih živali, tokrat najprej konji, koze, osel in ovce, nato še psi in mačke. Večina posvojenih in rešenih. Spoznali boste tudi par, ki namerno posvaja ostarele pse in jim tako nudi vsaj nekaj sreče v življenje. V oči se vam bo zazrla sova uharica, pa tudi kakšno nagrado še imamo za vas.
ozivalih@rtvslo.si

ZBIRKA POTONIK
Potonike z barvami in kot puh lahnimi cvetovi izražajo nežnost in nas spominjajo na preteklost. Prve potonike je Sandra Leiner Lebar občudovala na babičinem vrtu. Zdaj jih imata z možem Rihardom nasajenih že preko 300 sort, vzljubila sta jih tudi zaradi preproste vzgoje. Večina je najlepših prav v teh dneh.
NASADA ZA SENČNO IN SONČNO LEGO
V balkonskih koritih ali umetelnih loncih si omislimo zanimive rastline, ki nas razveselijo z lepo razrastjo, barvami ali cvetovi. S klubom Gaia smo nad Laškim znova obiskali Jureta Aškerca in v čudoviti hribovnati pokrajini zasadili nevsakdanja nasada za senčno in sončno lego.
IN MEMORIAM – IZIDOR GOLOB
Poslovil se je Izidor Golob, vrhunski poznavalec mnogih trajnic, ljubitelj in žlahtnitelj predvsem perunik in maslenic, in uspešen ljubiteljski vrtnar. Spomin na Izidorja bo še naprej živel v zavidljivih zbirkah perunik in maslenic v Botaničnem vrtu Univerze v Mariboru in na številnih ljubiteljskih gredah, pa tudi v spominih mnogih generacij vrtnarjev in gledalcev oddaje Na vrtu.

Pregled tedna ptujske televizije PeTV je tedenska splošnoinformativna oddaja o dogodkih iz ptujske občine in okolice, ki zagotavlja uresničevanje pravice do javnega obveščanja in obveščenosti.
Oddaja je premierno predvajana enkrat tedensko in gledalcem ponudi pregledne informacije s področja politike, kulture, gospodarske in okoljske infrastrukture, umetnosti, zabave ter športa preteklega tedna.
Namen oddaje je gledalcem predstaviti dogajanje, naložbe, novosti in razvoj Ptuja kot najstarejšega mesta v Sloveniji.

V letu 2020 je potekal 51. Festival narodno-zabavne glasbe Ptuj, ki je najstarejša in najuglednejša prireditev te vrste v Sloveniji. In prav prvi festival je potekal leta 1969, ko je Mestna občina Ptuj praznovala 1900-letnico prve pisne omembe Ptuja. Festival igra pomembno vlogo v razvoju slovenske kulture in spodbuja kakovostno rast narodno-zabavne glasbe v Sloveniji.

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

Nekega dne sta se čez brv, vsaka s svoje strani, odpravili mlada in stara koza. Srečali sta se sredi brvi, ki pa je bila tako ozka, da nista mogli druga mimo druge. Ker se nobena ni hotela umakniti, sta se pognali v boj. Zapletli sta se z rogovi in naposled štrbunknili v vodo, ta pa je ohladila njuno trmo.

Kako zaslužiti denar? Za sladoled, igrače in druge življenjsko pomembne reči. Kakadudu ima idejo! Postavil bo stojnico in prodajal Pepetove izdelke. Iznajdljivo! Vendar posel ne more uspeti, če ti izdelki izginjajo … Na srečo otroci iz Kopra dobro vedo, kaj se dogaja in kdo je tat. Zanima tudi tebe? To boš izvedel v naslednji oddaji Ribič Pepe.

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Peti Štajerski gospodarski forum posvečamo direktivi Evropske unije, ki od začetka letošnjega leta postopoma uvaja obvezno poročanje podjetij o trajnostnih ukrepih, ki jih izvajajo pri svojem poslovanju. Ali gre za še eno birokratsko domislico, ali nujen korak pri razvoju gospodarstva? Odgovore smo poiskali pri strokovnjakinji za trajnostno poročanje, vodji razvoja in trajnosti v uspešnem mariborskem podjetju, in pri direktor sektorja upravljanja kreditnih tveganj v Novi KBM.
Vabimo vas, da si pogovor o izzivih trajnostnega poročanja podjetij v oddaji Omizje ogledate v sredo 31. maja ob 20. uri v sporedu Televizije Maribor!

Ptujsko jezero, največje slovensko umetno jezero, se razteza na površini 3,5 km2, v njem pa je 20 milijonov m³ vode. Jezero je zbirnik vode za hidroelektrarno Formin, z leti pa je postalo priljubljena rekreacijska točka. Bogato je z ribami, na območju jezera in otočkih pa gnezdi 230 vrst ptic. Domačini mu pravijo tudi Ptujsko morje, saj mu ni videti konca, ob njem pa je tudi edina marina pri nas, ki ni ob morju.

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

Zanimive življenjske zgodbe naše starejše generacije iz Slovenije in sveta. Avtor: Jože Možina

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov