Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 7. jun. 2023

TV Slovenija 1 • Sre, 7. jun.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Rudi spet polomi kip župana Marcela. Mravljinčar Frane naredi novega, tokrat iz neuničljive gume. Župan je navdušen, kipi pa neobvladljivi, po mestu se odbijajo kot poskočne žoge.

Sredina jutra se pričnejo s pregledom dnevnega tiska in aktualne teme, ki jo postavljamo V središče. Za vse udeležence v prometu svetujemo v prometnih minutah. V pravnih nasvetih gostimo odvetnike in odvetnice, ki odgovarjajo tudi na vaša vprašanja. Po deveti uri razrešujemo dileme o življenjskih temah, ki se dotikajo nas vseh, ponudimo vam tudi vrtne nasvete, jutro pa zaključimo s pregledom družabne kronike. Vaša sredina družba sta Špela Močnik in David Urankar, jutro z nami je dobro jutro!

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Lord Meldrum meni, da se mora bolje spoznati z delavskim razredom in zato povabi nekaj delavcev iz svoje tovarne gumijevih izdelkov na ocvrte ribe in krompirček. Butlerju Alfu se to zdi žalitev. Alf pravi, da so Meldrumovi prav tako ljudje kot vsi ostali, le da imajo več denarja.
Poppy se odloči, da se bo zaročila z Dickiejem.

YOU RANG, M'LORD? / Velika Britanija / 1988–1993
scenarij: David Croft, Jimmy Perry
režija: David Croft, Roy Gould
v glavnih vlogah: Paul Shane (Alf Stokes), Jeffrey Holland (James Twelvetrees), Su Pollard (Ivy Teasdale), Perry Benson (Henry), Barbara New (Mabel), Brenda Cowling (gospodinja Lipton), Donald Hewlett (Lord George Meldrum), Michael Knowles (Teddy Meldrum), Mavis Pugh (Lady Lavender), Susie Brann (Poppy), Catherine Rabett (Cissy), Angela Scoular (Lady Angela Shawcross), John Horsley (Sir Ralph Shawcross), Bill Pertwee (policist Wilson)

Lipicanci, ena najstarejših kulturnih pasem konj na svetu, so slovenski ponos, tradicija. Najdemo jih v tudi v naši literaturi, na evrskem kovancu, med protokolarnimi darili. Črna žrebeta, ki z leti osivijo do prepoznavne bele, so vzredili Habsburžani, postali pa so slovenski simbol. Zibelka lipicancev, njihov prvi dom, je Lipica, a jih danes najdemo tudi drugod po Sloveniji in v svetu. Koliko in zakaj je lipicanec tipično slovenski in ali je res samo naš? Zakaj ima pri Slovencih posebno mesto?

»Zih stari.«
V drugem delu V deželi sinonimov možnosti za nesporazum ni. Vsi uporabljajo sinonime in si vzamejo čas. No, morda si ga vzamejo nekoliko preveč, saj tudi sinonimov v jeziku ni malo.

Novela zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju, ki ukinja dopolnilno zdravstveno zavarovanje, ali bolje rečeno, prostovoljno obliko spreminja v obvezno, je uspešno prestala prvo parlamentarno branje. Da bo kljub 150 000 novim zavarovancem denarja za zdravstvo že letos zmanjkalo, ker zakon finančno ni vzdržen, opozarjajo tako zavarovalnice kot Zavod za zdravstveno zavarovanje. Kaj se nam torej obeta? O tem v tokratni Areni z Vido Petrovčič.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Danes je na svetu približno tri tisoč ljudi, ki veljajo za milijarderje. Tridelna dokumentarna serija predstavi ruske, ameriške in kitajske velebogataše in pojasni njihov vpliv na sodobno družbo.

1. del: Ruska federacija
Ruska federacija ima kar nekaj milijarderjev oziroma oligarhov, kot pravimo njenim tajkunom. Prva generacija oligarhov izvira iz časov, ko je Sovjetska zveza naredila prve korake proti tržnemu gospodarstvu. Kljub velikanskemu bogastvu pa je njihova neodvisnost že dolgo omejena z vdanostjo ruski vladi oziroma njenemu predsedniku Putinu. Nekateri so na lastni koži občutili, kaj pomeni, če se mu postavijo po robu. Spet drugim pa so zaradi ruskega napada na Ukrajino marsikje zamrznili premoženje.

TYCOONS / Velika Britanija / 2022 / Izvršni producent: Guy Gilbert

Obiskali smo slikovito razstavo Perspektive enega izmed očetov italijanske mode Roberta Capuccija v Vili Manin. Med sodobnimi modnimi oblikovalci je 92-letni Roberto Capucci cenjen zaradi svojih inovativnih silhuet in mojstrske uporabe barv ter materialov. V studio pride Anja Zag Golob, ki bo med drugim predstavila, kako uspešno je bilo desetletje založbe VigeVageKnjige, specializirane za stripe za otroke in risoromane za mladino in odrasle. Predstavljamo gledališko skupino Forced Entertainment, ki že od svojega nastanka leta 1984 prebija ustaljene meje gledališča. Njihove predstave so polne humorja in duhovitosti. Ljubljanska bunkerpop zasedba Balans praznuje 10 let, pri založbi Kapa pa je izšel njen novi album – tokrat bolj osebnoizpoveden kot družbenokritičen. Naslov tako kot pri prejšnjih šestih prihaja iz pogovornega jezika, tokrat s kancem samoironije in presenečenja: Nima smisla. Pogovarjali smo se še z enim uspešnim glasbenikom; Grant Lee Phillips je v devetdesetih letih vodil skupino Grant Lee Buffalo, nato pa je začel solo kariero. Prepoznavnost je dosegel kot mestni trubadur v seriji Midve z mamo.

Az adás tartalma:

- idén ünnepli 42. évfordulóját a maribori Magyar Nyelv és Irodalom Tanszék;
- Tivadar Rozália kézimunka-kiállítása Göntérházán;
- Kulináris délután Pártosfalván;
- a muravidéki kétnyelvű óvodák tavaszi találkozója;
- Emlékezünk…: 2003 júniusa.

Vsebina oddaje:

- 42-letnica Oddelka za madžarski jezik in književnost v Mariboru;
- razstava ročnih del Rozálie Tivadar v Genterovcih;
- Kulinarični popoldan v Prosenjakovcih;
- spomladansko srečanje dvojezičnih vrtcev Prekmurja;
- rubrika Spominjamo se…: junij 2003.

Sezono Malih sivih celic zaključujemo veličastno, še bolj zabavno, plesno, glasbeno in z veliko smeha. Med seboj se namreč v posebnih igrah pomerijo znani Slovenci Nika Rozman, Cene Prevc in Boštjan Gorenc – Pižama (rumeni) ter Nika Križnar, Denis Avdič in Tomi Meglič (vijolični). Oddajo popestrijo še mladi Godalkarji, profesionalna plesalca in naši najboljši tekmovalci kviza ter Hitrih lončkov. Kdo bolje oponaša zvoke džungle in morja, kdo se prelevi v emuja in dihurja, kdo najbolj obvlada kan kan in se prebija skozi labirint ter s katero sladico skočimo v poletje, pa izveste v 32. oddaji.

Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe. V posebni rubriki Hitri lončki pa svoje spretnosti preizkusijo še druge trojke osnovnošolcev od petega razreda naprej.

16:50
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Moj plazmocitom: pripravljeni na nove korake je po žanru dokumentarni feljton režiserke in scenaristke Haidy Kancler ter soscenaristov Mete Pavlin Avdič in Mitje Ošlaka. V njem skozi prvoosebne pripovedi šestih bolnikov z diseminiranim plazmocitomom iz srednje Evrope in njihovih bližnjih spoznamo trpke izkušnje na poti do diagnoze in zdravljenja bolezni ter neželenih učinkov; potrebe bolnikov, njihov najintimnejši razmislek o življenju in predvsem njim lastne notranje vire moči, s katerimi kljubujejo bolezni. Dokumentarni film razgrne tudi ključne informacije o znakih, simptomih in zdravljenju diseminiranega plazmocitoma ter opozarja na vlogo in pomen povezovanja ter sodelovanja organizacij zagovornikov bolnikov za boljšo ozaveščenost, preprečevanje, zgodnje odkrivanje in čimprejšnji dostop do sodobnih načinov zdravljenja te bolezni.

Pozdravljen, nosorog! Si velika in zelo težka žival. Najbolj znan si po rogovih na koncu nosu. Živiš v savanah in grmičastih gozdovih. Rad se zadržuješ blizu vode, saj je popiješ zelo veliko. Še raje se valjaš v blatu, ki te varuje pred močnimi sončnimi žarki.

Pok in Pak se poglobita v knjigo, v kateri so zbrana vsa mogoča osupljiva dejstva o svetu, ki nas obdaja. V njej srečata modrega sovaka, ki ima glavo tako polno podatkov, da mu na lepem vsi spuhtijo iz nje …

Maša Trubačev in Petra Trofenik, mladi ljubiteljski kuharici, sta nova obraza druge sezone popoldanske kuharske oddaje Šef doma. Širši javnosti sta poznani kot finalistki priljubljenega kuharskega šova, sodelovali pa sta tudi pri drugih odmevnejših kulinaričnih dogodkih v Sloveniji.
Maša in Petra si bosta med tednom predajali kuharsko štafeto, ob petkih pa bosta v prenovljenem kuharskem studiu združili moči, druga drugo učili novih kuharskih trikov in skupaj opogumljali kuharske navdušence ter tiste, ki radi dobro jedo, da tudi sami postanejo kuharski šefi v svojih domačih kuhinjah.

Maša je podlegla majhnim, drobnim piškotom in rogljičem, ki jih postrežemo kot kosmiče. Čudovita rešitev za vse, ki prisegajo na sladke zajtrke in se ne znajo odločiti med kosmiči, rogljiči in piškoti.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:35
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:50
Kultura

V Izoli se danes začne mednarodni filmski festival Kino Otok, ki v središče postavlja svetovni, evropski in slovenski avtorski film. Ob 21.00 ga bo otvoril italijanski film Gigi zakon, ki je lani prejel posebno nagrado žirije v Locarnu. V Stari mestni elektrarni smo bili na premieri plesne predstave Deborah Hay: Inside the Outside. Koreografinja je lani prišla v Ljubljano in odprla proces izmenjave ter izkustvenega učenja z orodji iz svoje dolgoletne prakse. V Moderni galeriji je na ogled izbor del iz zbirke Telekom. Razstavo na kateri je predstavljenih več kot 40 del in projektov 25 umetnic in umetnikov iz vzhodne in jugovzhodne Evrope, so naslovili Ne sanjajte sanj. Več pa tudi o Levstikovih nagrajencih in letošnjemu prejemniku nagrade Vilenica.

20:00
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Romanca. Mati samohranilka Charlotte in poročen moški z družino Simon postaneta ljubimca. Njuno razmerje je moderno, brez resnih čustvenih obveznosti, zgolj za zabavo, prijetno druženje in uživanje. Zavedata se, da je njuna zveza brez upanja na ljubezen in prihodnost. Po prvem srečanju se začneta redno dobivati, presenečena, kako dobro se razumeta in kako prijetno jima je skupaj. Veliko se pogovarjata, izmenjujeta mnenja, poglede in življenjske izkušnje, njuni randevuji so iskrivi in zapolnjeni z »joie de vivre« …
Na enem od srečanj se odločita, da bosta poskusila v troje. Z žensko, ne z moškim. Tako spoznata Louise, nežno in rahločutno ženo arhitekta, ki je veliko odsoten. Njihovo srečanje temeljno preoblikuje njuno zvezo …

DIARY OF A FLEETING AFFAIR / CHRONIQUE D'UNE LIAISON PASSAGÈRE / FRANCIJA / 2022
Režija: Emmanuel Mouret / Scenarij: Pierre Giraud, Emmanuel Mouret / Igrajo: Sandrine Kiberlain, Vincent Macaigne, Georgia Scalliet, Maxence Tual, Stéphane Mercoyrol …

21:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

V prvem delu oddaje bomo govorili o kazenski ovadbi glede zbirke domnevnih ponaredkov, ki jo je pred letom dni nameraval razstaviti Narodni muzej, v drugem delu pa predstavili knjigo 100 km, biografijo režiserja in igralca Borisa Kobala, ki se začne pri aferi s plagiatom iz leta 2019.

Gostje: Aleksander Bassin, Brane Kovič, Damjan Kosec, Emil Šarkanj, Boris Kobal in Davorin Lenko

Moj plazmocitom: pripravljeni na nove korake je po žanru dokumentarni feljton režiserke in scenaristke Haidy Kancler ter soscenaristov Mete Pavlin Avdič in Mitje Ošlaka. V njem skozi prvoosebne pripovedi šestih bolnikov z diseminiranim plazmocitomom iz srednje Evrope in njihovih bližnjih spoznamo trpke izkušnje na poti do diagnoze in zdravljenja bolezni ter neželenih učinkov; potrebe bolnikov, njihov najintimnejši razmislek o življenju in predvsem njim lastne notranje vire moči, s katerimi kljubujejo bolezni. Dokumentarni film razgrne tudi ključne informacije o znakih, simptomih in zdravljenju diseminiranega plazmocitoma ter opozarja na vlogo in pomen povezovanja ter sodelovanja organizacij zagovornikov bolnikov za boljšo ozaveščenost, preprečevanje, zgodnje odkrivanje in čimprejšnji dostop do sodobnih načinov zdravljenja te bolezni.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

V Izoli se danes začne mednarodni filmski festival Kino Otok, ki v središče postavlja svetovni, evropski in slovenski avtorski film. Ob 21.00 ga bo otvoril italijanski film Gigi zakon, ki je lani prejel posebno nagrado žirije v Locarnu. V Stari mestni elektrarni smo bili na premieri plesne predstave Deborah Hay: Inside the Outside. Koreografinja je lani prišla v Ljubljano in odprla proces izmenjave ter izkustvenega učenja z orodji iz svoje dolgoletne prakse. V Moderni galeriji je na ogled izbor del iz zbirke Telekom. Razstavo na kateri je predstavljenih več kot 40 del in projektov 25 umetnic in umetnikov iz vzhodne in jugovzhodne Evrope, so naslovili Ne sanjajte sanj. Več pa tudi o Levstikovih nagrajencih in letošnjemu prejemniku nagrade Vilenica.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov