Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 7. jun. 2023

TV Maribor • Sre, 7. jun.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

10:25
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

10:50
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

11:00
Kultura

Včeraj se je s spremljevalnim programom in gledališkimi uprizoritvami iz tujine začel 58. Festival Borštnikovo srečanje. Zaključil se bo 18. junija s podelitvijo nagrad in Borštnikovim prstanom igralki Nataši Matjašec Rošker. Bili smo na razstavi Vročične sanje v ljubljanski Galeriji Kresija, kjer so razstavljeni umetniški projekti, ki stopajo po meji med resničnim in neresničnim, sanjskim in otipljivim svetom, se sprašujejo o moči in omejitvah umetne inteligence ter poskušajo zamajati zanesljivost človeškega spomina. Ogledali smo si tudi razstavo grafika Janka Orača v Lokarjevi galeriji v Ajdovščini, v branje pa ponujamo novi roman Brine Svit Uporni bicikli.

Az adás a lovagkorról szól. A gyerekek ellátogattak a lendvai várba, ahol kézbe vehettek kardokat, pajzsokat és páncélos kesztyűket. A kis ovisok maguk készítettek kastélyokat és vitézeket, pajzsokat dobozokból, a lányok pedig gyönyörű nyakéket, majd egy igazi lovagi tornát és lakomát is bemutattak.

Tema oddaje je viteška doba. Otroci so obiskali lendavski grad, kjer so lahko dobili v roke meče, ščite in viteške rokavice. Izdelovali so gradove, viteze in ščite iz škatel, deklice še čudovite ogrlice, prikazali pa so tudi pravi viteški turnir in pojedino.

A műsor a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. (www.bgazrt.hu) támogatásával készül.

Lekarnarja Franca Minařika se spominjajo mnogi Mariborčani, v strokovnih krogih pa je njegovo mesto večno. Njegova knjiga o zgodovini lekarništva je še danes uporaben učbenik za študente farmacije, neprecenljiva za današnji čas pa je tudi njegova zbirateljska žilica. Je oče izjemno lepe in bogate lekarniške zbirke, ki jo hranijo v Pokrajinskem muzeju v Mariboru, zanjo pa vzorno skrbi in jo bogati kustodinja dr. Valentina Bevc Varl. Skupaj z nekdanjim direktorjem Mariborskih lekarn mag. Lovrom Dermoto sta nas popeljala v preteklost. V čas, ko so Mariborčani srečevali gospoda s klobukom, ki je prijazno pozdravil vsakogar. Nekdanji novinar Večera Srečko Niedorfer je še danes prepričan, da je Franc Minařik zares "zadnji mariborski gospod".

ZBIRKA POTONIK
Potonike z barvami in kot puh lahnimi cvetovi izražajo nežnost in nas spominjajo na preteklost. Prve potonike je Sandra Leiner Lebar občudovala na babičinem vrtu. Zdaj jih imata z možem Rihardom nasajenih že preko 300 sort, vzljubila sta jih tudi zaradi preproste vzgoje. Večina je najlepših prav v teh dneh.
NASADA ZA SENČNO IN SONČNO LEGO
V balkonskih koritih ali umetelnih loncih si omislimo zanimive rastline, ki nas razveselijo z lepo razrastjo, barvami ali cvetovi. S klubom Gaia smo nad Laškim znova obiskali Jureta Aškerca in v čudoviti hribovnati pokrajini zasadili nevsakdanja nasada za senčno in sončno lego.
IN MEMORIAM – IZIDOR GOLOB
Poslovil se je Izidor Golob, vrhunski poznavalec mnogih trajnic, ljubitelj in žlahtnitelj predvsem perunik in maslenic, in uspešen ljubiteljski vrtnar. Spomin na Izidorja bo še naprej živel v zavidljivih zbirkah perunik in maslenic v Botaničnem vrtu Univerze v Mariboru in na številnih ljubiteljskih gredah, pa tudi v spominih mnogih generacij vrtnarjev in gledalcev oddaje Na vrtu.

V Posavju je vse več kmetij, ki delujejo samooskrbno in trajnostno. Predstavljamo ekološko kmetijo Pri Martinu, kjer se ukvarjajo tudi s turistično dejavnostjo. V projektu Inovativni mladi kmet Slovenije se je pred nekaj leti predstavila Barbara Petrič. Delovno mesto si je ustvarila na kmetiji Frangež, kjer prideluje in predeluje zelenjavo. Otroci na kmetijah se zelo hitro soočijo s proizvodno dejavnostjo. Ob tem se pogosto ne zavedajo nevarnosti, ki so jim izpostavljeni. Zanimalo nas je, kako nezgode preprečiti. Ob letošnjem tednu gozdov so gozdarji opozorili na pomen gozda v prihodnosti.

Sredina jutra se pričnejo s pregledom dnevnega tiska in aktualne teme, ki jo postavljamo V središče. Za vse udeležence v prometu svetujemo v prometnih minutah. V pravnih nasvetih gostimo odvetnike in odvetnice, ki odgovarjajo tudi na vaša vprašanja. Po deveti uri razrešujemo dileme o življenjskih temah, ki se dotikajo nas vseh, ponudimo vam tudi vrtne nasvete, jutro pa zaključimo s pregledom družabne kronike. Vaša sredina družba sta Špela Močnik in David Urankar, jutro z nami je dobro jutro!

Az adás tartalma:

- idén ünnepli 42. évfordulóját a maribori Magyar Nyelv és Irodalom Tanszék;
- Tivadar Rozália kézimunka-kiállítása Göntérházán;
- Kulináris délután Pártosfalván;
- a muravidéki kétnyelvű óvodák tavaszi találkozója;
- Emlékezünk…: 2003 júniusa.

Vsebina oddaje:

- 42-letnica Oddelka za madžarski jezik in književnost v Mariboru;
- razstava ročnih del Rozálie Tivadar v Genterovcih;
- Kulinarični popoldan v Prosenjakovcih;
- spomladansko srečanje dvojezičnih vrtcev Prekmurja;
- rubrika Spominjamo se…: junij 2003.

26. maj 2017 ob 20.00, Mestni park v Mariboru, KONCERT SIMFONIČNEGA ORKESTRA SNG MARIBOR S SOLISTI, dirigent: Simon Krečič:
-G.Verdi: Uvertura k operi Moč usode;
-G.Verdi: Pace, pace mio Dio, arija Leonore iz opere Moč usode, solistka: Rebeka Lokar;
-G.Bizet: Chanson bohème iz opere Carmen, solistka: Guadalupe Barrientos;
-G.Bizet: Votre toast, je je peux vous le rendre, arija Escamilla iz opere Carmen, solist: Jure Počkaj;
-G.Verdi: Nel giardin del bello, arija Eboli iz opere Don Carlo, solistka: Irena Petkova;
-G.Puccini: Oh mio babbino caro, arija Laurette iz opere Gianni Schicchi, solistka: Sabina Cvilak;
-G.Puccini: Scuoti quella fronda di ciliegio, duet Čočo san in Suzuki iz opere Madama Butterfly;
-E.Kalman: Heia, heia, in den Bergen, arija Silve iz operete Kneginja čardaša, solistka: Sabina Cvilak;
-A.Lara: Granada, solist: Martin Sušnik.
Vabljeni k ogledu drugega dela koncerta!

Mesečna oddaja namenjena čezmejnim temam, koncertom, dokumentarcem ter prenosom dogodkov, ki je plod sodelovanja s sedežem RAI iz FJK.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

V dolini se srečata bistra gorska in potočna stoječa voda, ki najprej nočeta teči skupaj in se držita vsaka zase. Potem pa ju tok ponese naprej in pomeša, kajti takšna je tudi narava življenja in proti toku življenja se pač ne da boriti, zato se mu je dobro tudi prepustiti.

Prijatelji so povsod okoli nas! Tudi tisti iz Kočevja poskrbijo za Pepeta, ko potrebuje pomoč. In Pepe potrebuje dobro malico. Torej, gremo! Kakadudu že sedi v Pepemobilu … Pravi, da gre zraven! Dišeče pice in zabave sredi mesta ne bi zamudil za nič na svetu. Pica, prihajamo!

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

*****

Nadaljevali bomo spoznavanje Maše in njenih živali, tokrat najprej konji, koze, osel in ovce, nato še psi in mačke. Večina posvojenih in rešenih. Spoznali boste tudi par, ki namerno posvaja ostarele pse in jim tako nudi vsaj nekaj sreče v življenje. V oči se vam bo zazrla sova uharica, pa tudi kakšno nagrado še imamo za vas.
ozivalih@rtvslo.si

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Az adás tartalma:

- idén ünnepli 42. évfordulóját a maribori Magyar Nyelv és Irodalom Tanszék;
- Tivadar Rozália kézimunka-kiállítása Göntérházán;
- Kulináris délután Pártosfalván;
- a muravidéki kétnyelvű óvodák tavaszi találkozója;
- Emlékezünk…: 2003 júniusa.

Vsebina oddaje:

- 42-letnica Oddelka za madžarski jezik in književnost v Mariboru;
- razstava ročnih del Rozálie Tivadar v Genterovcih;
- Kulinarični popoldan v Prosenjakovcih;
- spomladansko srečanje dvojezičnih vrtcev Prekmurja;
- rubrika Spominjamo se…: junij 2003.

Obiskali smo slikovito razstavo Perspektive enega izmed očetov italijanske mode Roberta Capuccija v Vili Manin. Med sodobnimi modnimi oblikovalci je 92-letni Roberto Capucci cenjen zaradi svojih inovativnih silhuet in mojstrske uporabe barv ter materialov. V studio pride Anja Zag Golob, ki bo med drugim predstavila, kako uspešno je bilo desetletje založbe VigeVageKnjige, specializirane za stripe za otroke in risoromane za mladino in odrasle. Predstavljamo gledališko skupino Forced Entertainment, ki že od svojega nastanka leta 1984 prebija ustaljene meje gledališča. Njihove predstave so polne humorja in duhovitosti. Ljubljanska bunkerpop zasedba Balans praznuje 10 let, pri založbi Kapa pa je izšel njen novi album – tokrat bolj osebnoizpoveden kot družbenokritičen. Naslov tako kot pri prejšnjih šestih prihaja iz pogovornega jezika, tokrat s kancem samoironije in presenečenja: Nima smisla. Pogovarjali smo se še z enim uspešnim glasbenikom; Grant Lee Phillips je v devetdesetih letih vodil skupino Grant Lee Buffalo, nato pa je začel solo kariero. Prepoznavnost je dosegel kot mestni trubadur v seriji Midve z mamo.

Tla pod našimi nogami so polna življenja. V žlici tal najdemo več milijard bakterij in gliv, več kot je ljudi na Zemlji. Poznamo pa jih le en odstotek. Največ jih živi v globini do 30 centimetrov. Kateri organizmi živijo v tleh naših pragozdov, ugotavljajo z DNK-analizo. Kako ta poteka? Zaradi oranja in gnojenja so organizmi bolj ogroženi v tleh, namenjenih kmetijstvu. Kako nanje vpliva različna obdelava zemlje in kako podnebne spremembe, dolgotrajna suša ali obilna deževja? Talni organizmi sodelujejo v številnih, nam nevidnih procesih v tleh. Raziskovalci jim lahko sledijo z merjenjem izpustov plinov iz tal.

Vabljeni k ogledu.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov